Aalto University Archives

Visual Resources Centre

Visual Resources Centre är en tjänst vid Harald Herlin-lärcentret, som fokuserar på att producera fungerande bild- och mediamaterial och på användningen av visuella material. Via VRC-tjänsten kommer man även åt arkivmaterial, enligt överenskommelse.
VRC Oppimiskeskuksessa
Visual Resources Centre, Harald Herlin -oppimiskeskus. Kuva: Mikko Raskinen

VRC-guide

Vet du var du kan hitta digitala bilder av konstverk och designarbeten eller högklassiga bilder på arkitektur, vetenskap och teknik till stöd för dina studier? Hur skulle du enklast hitta bildmaterialet som finns till förfogande för ditt projekt?

VRC-guide (libguides.aalto.fi/vrc) är ett datapaket om bildmaterial och användningen av det i studierna och inom forskning.

Kuvatietokanta

Visual Resources Centre är en tjänst vid Harald Herlin-lärcentret, som fokuserar på att producera fungerande bild- och mediamaterial och på användningen av visuella material.

Via VRC-tjänsten kommer du enligt överenskommelse även åt arkivmaterial och specialsamlingar, såsom studentarbeten, fotografier, ritningar och föremålssamlingar. Via VRC-tjänsten kan du arbeta med digital media och webb- eller printmedia. Du kan även använda program för bild-, video-, och ljudbehandling samt program, arbetsstationer och skannrar ämnade för att på egen hand digitalisera material. Du kan även låna och se på material från lärcentrets DVD-samling.

I guiden för bildmaterial hittar du databaser för information om bilder samt anvisningar för att använda bild- och mediematerial i lärdomsprov, undervisning, forskning och konstnärlig verksamhet. Anvisningarna gäller i synnerhet upphovsrättsärenden, såsom referenspraxis. Med hjälp av guiden kan du fördjupa dig i användningen av Creative Commons-licensierat material och få information om hur personuppgifter ska beaktas i användningen av fotografier.

VRC-tjänsten erbjuder även utbildning och rådgivning i användning av materialet.

Följ oss

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: