Aalto Space -mobiilisovellus
Sovelluksen avulla voit varata kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja sekä navigoida kampuksella.
Seuraavat yleistiedot saavutettavuusvaatimuksista ja keskeisistä toteuttamistavoista taustoittavat saavutettava Aalto -toimintakonseptia. Tarkennukset löytyvät linkkien kautta muilta saavutettavuutta käsitteleviltä sivuilta. Jokainen voi edistää yhdenvertaisuutta varmistamalla saavutettavan opetuksen, palvelun ja niihin liittyvät sisällöt.
Saavutettava toimintaympäristö on mahdollistava ja inklusiivinen eli toimintamme edistää kaikkien aaltolaisten vuorovaikutusta, oppimista, tutkimusta ja muuta työntekoa. Mahdollistava yliopiston toimintaympäristö tarkoittaa sitä, että opetus, tutkimus ja niitä tukevat palvelut ovat helposti käytettäviä yksilöiden moninaisista ominaisuuksista riippumatta.
Saavutettava toimintakulttuuri toteutetaan Aalto-yliopistossa seuraavien periaatteiden avulla:
Palvelukartan ja reittioppaan avulla pääset esteettömästi perille Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen kohteisiin. Kampuksen esteettömiä rakennuksia ylläpitää, kehittää ja vuokraa Aalto CRE. Kampuksen kehittämisessä yhdistyy esteettömyys, historia ja uuden suunnittelu sekä yhteistyö opiskelijajärjestöjen kanssa.
Hae palveluita, toimipisteitä tai osoitteita palvelukartan avulla.
Helsingin seudun joukkoliikennekalusto on lähes kauttaaltaan matalalattiaista.
Tutustu Otaniemeen ja sen palveluihin kuten ravintoloihin, kahviloihin, parkkipaikkoihin ja yliopiston tiloihin. Voit tutustua alueeseen laajemmin tai tarkastella yksittäisiä rakennuksia kerros kerrokselta. Voit myös hakea tiettyjä palveluita tai tiloja alapalkin haun ja kategorioiden kautta.
Sivulta löydät ravintolat, Aalto Space -mobiilisovelluksen, kulkuluvat, kartat ja avaimet! Tutustu myös virtuaalikierrokseen.
Verkkopalvelussa kaksi opasta johdattaa sinut tutustumaan Aalto-yliopiston 44 eri paikkaan - opiskelutiloja, laboratorioita, työpajoja, palveluita, ulkoalueita ja rakennuksia. Liity mukaan tietokoneella, mobiililaitteella tai VR-laseilla.
Aalto-yliopiston kampus sijaitsee Espoon Otaniemessä, jonne on muodostunut elävä ja innovaatioita tukeva kaupunginosa.
Otaniemi ja Aalto-yliopiston kampusalue muuttuvat vauhdilla. Alueelle rakennetaan paljon uutta. Samalla kaupunginosasta muokataan kutsuva keidas ulkotiloja ja viheralueita kehittämällä.
Esteettömyys ja saavutettavuus on otettu huomioon AYY:n vuokrattavissa tiloissa. Osa tiloista on lähes esteettömiä, ja myös esteellisten tilojen osalta ennakko-opastusta on parannettu.
Vuoden 2015 Esteetön Suomi -palkinto on myönnetty Aalto-yliopiston kandidaattikeskukselle Espoossa. Palkinto luovutettiin Apuvälinemessujen avajaisten yhteydessä Tampereella 5.11.2015. Palkinto jaetaan joka toinen vuosi tunnustuksena toiminnalle tai kohteelle, joka valtakunnallisesti merkittävällä tavalla toteuttaa laajaa näkemystä esteettömyydestä ja Design for All -periaatteesta. Palkinnon saajan valitsi viisijäseninen palkintolautakunta, johon kuuluvat edustajat Invalidiliitosta, Rakennustietosäätiö RTS:stä ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFAsta.
Kuulovammaisten yhdenvertaisuutta edistävä projekti on ollut merkittävä Suomessa ja kansainvälisesti.
Sovelluksen avulla voit varata kokous- ja ryhmätyöskentelytiloja sekä navigoida kampuksella.
Aalto-yliopiston IT-palvelut neuvoo kaikissa digitaalisen toimintaympäristön asioissa. Digitaalinen saavutettavuus tarkoittaa verkkosisältöjen
Digitaalisen saavutettavuuden ohjeistuksia Aalto-yliopiston järjestelmien, verkkosivustojen, sähköisten palveluiden, mobiilisovellusten ja tiedostojen toteuttamiseksi yhdenvertaisella sekä digipalvelulain (DPL) edellyttämällä tavalla (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, 306/2019).
Aallon IT-pavelut on palveluyksikkö, joka tukee yliopiston toimintaa tukemalla käyttäjien tarpeita koskien informaatiojärjestelmiä, verkostoja ja IT-laitteita läpi Aallon.
Opetuksen suunnittelu ja toteutus noudattaa yliopiston strategiaa ja koulutusta koskevia linjauksia sekä edellisiä tarkentavia sääntöjä ja ohjeita. Rohkaisemme opiskelijoita tutkimaan sekä oppimaan ja tekemään asioita uudella tavalla – yhdessä ja rajoja rikkoen.
Opinto-opas kaikille Aalto-yliopiston opiskelijoille
Opiskelijan tukipalvelut
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Koulutamme muutoksentekijöitä ratkaisemaan yhteiskunnan suuria haasteita ja luomaan hyvinvointia.
Aalto-yliopistossa on useita opiskelijavalintoja. Tältä sivulta löydät ohjeet kandidaatti-, maisteri- ja tohtorikoulutuksiin hakemisesta.
Jokaisella Aallon opiskelijalla on oikeus saada kohtuullisia henkilökohtaisia opintojärjestelyjä terveydellisten syiden perusteella.
Aalto-yliopiston toiminnan periaatteita ovat monimuotoisuus, yhdenvertaisuus, inkluusio ja tasa-arvo sekä yhteisön jäsenten hyvinvointi. Aalto-yliopisto ehkäisee syrjintää kaikessa toiminnassaan. Siksi jokaisella aaltolaisella on lain mukainen velvollisuus osaltaan huolehtia toimintamme saavutettavuudesta.
Rasismille ei ole sijaa tiedeyhteisössä, Aalto-yliopiston johto sanoo kannanotossaan. Aalto tekee yliopistona lujasti töitä sen eteen, että yhteisömme olisi avoin ja monimuotoinen.
Eettiset periaatteet (Code of Conduct) muodostavat Aalto-yhteisön kulttuurin perustan, ja toteutamme niiden avulla arvojamme ja tapaamme toimia.
Aalto-yliopisto koostuu kuudesta korkeakoulusta, 12 000 opiskelijasta ja 4 200 työntekijästä, joista noin 400 on professoreita. Tutustu tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden asiantuntijoihimme.
Aalto-yliopiston esteettömän ympäristön ja saavutettavien palveluiden ylläpitoa ja kehittämistä koordinoi työryhmä.
AccANet-yhteisöverkostoon voivat liittyä kaikki saavutettavuuden kehittämisestä kiinnostuneet aaltolaiset. AccANet tukee ja konsultoi saavutettavan opintopolun yhtenäistämistä sekä palveluiden sujuvuutta kaikissa kouluissa.
Toimintaesteiden havaitseminen, korjaaminen ja poistaminen on yhteinen jatkuva prosessi.
Aalto-yliopiston tavoitteena on esteetön, terveellinen ja turvallinen yliopisto, jossa tutkimus, opetus ja palvelut ovat kaikkien saavutettavissa.