Studera vid Aalto

Informaatioverkostojen opiskelijoiden ja alumnien tarinoita

Infon opiskelijoiden mietteitä opiskelusta ja alumnien uratarinoita.
Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Kolme infolaista

Aalto-yliopisto / Liisi Korvenranta

”Lukiossa olin kiinnostunut teknisistä aloista, mutta koska en opiskellut luonnontieteitä kuten fysiikkaa, en pitänyt niitä edes vaihtoehtona. Lukiossamme kuitenkin järjestettiin parin infolaisen vetämä ohjelmointikurssi, jonka kautta päädyin kuulemaan Informaatioverkostoista. Kiinnostuin alasta heti ja päädyin hakemaan infolle sen monipuolisuuden takia. Infolla olen päässyt tekniikan ja talouden opintojen lisäksi opiskelemaan myös esimerkiksi viestintää, josta olen ollut kiinnostunut jo pidempään. Opintojen aikana olen myös oppinut näkemään aiemmin vaikealta vaikuttavan tekniikan hauskoina haasteina ja työkaluina.”
Liisi Korvenranta

Aalto-yliopisto / Joel Lappalainen

”Informaatioverkostot on ollut koulutusohjelmana täydellinen jatkumo lukiolaiselle, joka ei vielä tarkkaan tiennyt, mitä haluaa tehdä työkseen ’isona’. Monipuoliset ja poikkitieteelliset opinnot antavat erinomaisen pohjan työelämää ajatellen. Hienoa on ollut myös päästä erikoistumaan ja syventämään opintoja omien intressien ohjaamina sekä hyödyntämään Aalto-yliopiston laajaa opintovalikoimaa. Erityisesti olen opinnoissa pitänyt siitä, miten ryhmätyöpainoitteista ja yllättävän käytännönläheistä opiskelu on ollut. Antoisaa on ollut myös päästä tekemään projekteja oikeille firmoille.”
Joel Lappalainen

Aalto-yliopisto / Tommi Saarikangas

”Valmistuin infolta vuonna 2016. Nykyään suunnittelen työkseni käyttöliittymiä eli esimerkiksi nettisivujen tai appien rakennetta ja ulkoasua. Käytännössä siis haastattelen erilaisten palveluiden käyttäjiä, piirrän paljon viivoja ja laatikoita paperille, ja lopulta saatan viimeistellä suunnitelmat vielä piirtämällä niistä versiot tietokoneella. Suunnitelmia kehitetään yhdessä käyttäjien ja työkavereiden kanssa, kunnes päästään parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”
Tommi Saarikangas

Aalto University / Students in a teamworking space in the Computer Science building / Photography Unto Rautio

Informationsnätverk, teknologie kandidat och diplomingenjör

Vad vill du bli som stor? Denna fråga kan vara omöjlig för någon som är intresserad av lite allt möjligt. Att vara intresserad av mycket kan ändå ses som en rikedom – inför arbetslivets brytningstid och vår tids stora utmaningar har förmågan att lösa komplexa problem, ett vittomfattande tänkande samt kreativitet blivit en del av arbetslivets viktigaste färdigheter.

Utbildningsutbud
Aalto-yliopisto / Athenen logo

Athene (extern länk)

Athene är ämnesorganisation eller guild för utbildningsprogrammet informationsnätverk.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat