Platser

Väre

Väre präglas av användarcentrerad design och hållbar utveckling. Byggnaden samlar alla institutioner vid Högskolan för konst, design och arkitektur under samma tak.
Väre

Väre info, p. 0503835446
[email protected]

Väre/ARTS aulapalvelut, p. 0504723004
[email protected]

Information om byggnaden

Väre är en del av kvartershelheten som har totalt 47 500 kvadratmeter utrymmen – mer än Kampens shoppingcenter i Helsingfors har kommersiella lokaler. Inne i byggnaden finns en gångrutt, och utrymmena har designats som en liten by med intressanta och användbara utrymmeshelheter.

Väre med energiklass A använder endast förnybar energi. Byggnaden har solpaneler på taket för elproduktion och är upp till 90 % självförsörjande i uppvärmning och nedkylning. Kvarteret har planerats av Verstas Arkkitehdit som består av alumner från Aalto. De vann den internationella arkitekturtävlingen som ordnades år 2012-2013. Huvuddesigner är Jussi Palva från Verstas Arkkitehdit.

I byggnaden finns:

Campuskartor, adresser och hur du tar dig till Otnäs
School of business students sitting in front of the campus and laughing

Campus

Universitetets campus i Otnäs är den innovativa Aalto-gemenskapens hem. Bekanta dig med campuset virtuellt på adressen virtualtour.aalto.fi.

Students with bicycles in Otaniemi

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE

Aalto University Campus & Real Estate - ACRE upprätthåller, utvecklar och hyr ut Aalto- universitetets lokaler i Otnäs och Töölö. Vi skapar även nya koncept och delade utrymmen för externa parter, vilket formar Otnäs till ett unikt samarbetscentrum och världens mest inspirerande campus.

Campus
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: