Nyheter

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
Väre building in Otaniemi campus
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

I början av terminen 2022 fick studenterna igen komma med idéer ur en studentsynvinkel för att öka trivseln i campus. Idétävlingen bygger på det årliga projektet för en inkluderande budget (”en euro för varje student”), vars pilotprojekt genomfördes 2021 och fick en fortsättning i år. Syftet med projektet är att förbättra campus och dess användning genom att involvera studenterna i beslutsfattandet. 13 000 euro av universitetets budget reserverades för genomförandet av projektet.

Det kom rikligt med förslag. Projektarrangörerna gick igenom alla idéer och valde ut fem förslag för omröstning. De kvalificerade förslagen uppfyllde idétävlingens viktigaste kriterier: de främjar studenternas välbefinnande, delaktighet, tillgänglighet, hållbarhet, budgeten och genomförandetidtabellen.

Studenterna fick rösta på sin favorit bland förslagen i november. Cirka 400 röster gavs och förslaget om sovkapslar i campusområdet utgick som segrare.

Studenterna önskar sig fler möjligheter till vila i campusområdet under dagen. En tupplur mellan föreläsningarna eller efter lunch är uppfriskande för hjärnan och förbättrar minnet. Sovkapslar skulle vara ett effektivt sätt att öka studenternas möjligheter att ta en lur på campus. Förslaget motiverades också med att mer sömn kan förbättra inlärningsresultaten och göra människan mer lycklig och energisk.

Den vinnande idén kommer att genomföras på campus våren–sommaren 2023. Projektet ger möjlighet att installera uppskattningsvis 2–3 sovkapslar.

Mer information lämnas av ACRE:s projektledare Aapo Pihkala, [email protected]

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Studier Publicerat:

Fotbollsspelaren Tim Väyrynen och basketspelaren Helmi Tulonen hör till Aalto-universitetets Urhea-studerande

”Aalto-universitetet har i enlighet med Urheas principer hjälpt oss kombinera studier och proffsidrott”
Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Studier Publicerat:

Donationer möjliggör utbytesstudier till alla studenter

Internationella utbytesstudier är en väsentlig del av studierna för många studerande vid Handelshögskolan.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Campus, Universitetet Publicerat:

Föreslå ett nytt namn för byggnaden på Otsvängen 2B

Skicka in ditt namnförslag senast 14.6!
Logo
Studier, Universitetet Publicerat: