Nyheter

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
Väre building in Otaniemi campus
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

I början av terminen 2022 fick studenterna igen komma med idéer ur en studentsynvinkel för att öka trivseln i campus. Idétävlingen bygger på det årliga projektet för en inkluderande budget (”en euro för varje student”), vars pilotprojekt genomfördes 2021 och fick en fortsättning i år. Syftet med projektet är att förbättra campus och dess användning genom att involvera studenterna i beslutsfattandet. 13 000 euro av universitetets budget reserverades för genomförandet av projektet.

Det kom rikligt med förslag. Projektarrangörerna gick igenom alla idéer och valde ut fem förslag för omröstning. De kvalificerade förslagen uppfyllde idétävlingens viktigaste kriterier: de främjar studenternas välbefinnande, delaktighet, tillgänglighet, hållbarhet, budgeten och genomförandetidtabellen.

Studenterna fick rösta på sin favorit bland förslagen i november. Cirka 400 röster gavs och förslaget om sovkapslar i campusområdet utgick som segrare.

Studenterna önskar sig fler möjligheter till vila i campusområdet under dagen. En tupplur mellan föreläsningarna eller efter lunch är uppfriskande för hjärnan och förbättrar minnet. Sovkapslar skulle vara ett effektivt sätt att öka studenternas möjligheter att ta en lur på campus. Förslaget motiverades också med att mer sömn kan förbättra inlärningsresultaten och göra människan mer lycklig och energisk.

Den vinnande idén kommer att genomföras på campus våren–sommaren 2023. Projektet ger möjlighet att installera uppskattningsvis 2–3 sovkapslar.

Mer information lämnas av ACRE:s projektledare Aapo Pihkala, [email protected]

 

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Studier Publicerat:

De engelskspråkiga kandidatprogrammen lockar både internationella och finländska sökande

Antalet ansökningar till Aalto-universitetets engelskspråkiga kandidatprogram steg med 20 %
Two women reading in the library
Studier Publicerat:

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
An Cong
Studier Publicerat:

An Cong, som studerar inom programmet för Informationsnätverk uppmuntrar kvinnor till teknikbranschen: "Kom till campus och se hur fantastiskt vi har det här"

När Cong gick i gymnasiet funderade hon på att studera både medicin och handel. Under Abiåret mognade beslutet att söka till det tekniska området vid Aalto-universitetet, och det visade sig vara en utmärkt idé.
Kolme henkilöä Kauppakorkeakoululla
Universitetet Publicerat:

Undervisningen och kurserna utvecklas på grundval av responsen från studerandena

Enkäten AllWell? kartlägger saker som kan förbättras för att studerandenas studieförmåga ska bli bättre