Nyheter

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
Väre building in Otaniemi campus
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

I början av terminen 2022 fick studenterna igen komma med idéer ur en studentsynvinkel för att öka trivseln i campus. Idétävlingen bygger på det årliga projektet för en inkluderande budget (”en euro för varje student”), vars pilotprojekt genomfördes 2021 och fick en fortsättning i år. Syftet med projektet är att förbättra campus och dess användning genom att involvera studenterna i beslutsfattandet. 13 000 euro av universitetets budget reserverades för genomförandet av projektet.

Det kom rikligt med förslag. Projektarrangörerna gick igenom alla idéer och valde ut fem förslag för omröstning. De kvalificerade förslagen uppfyllde idétävlingens viktigaste kriterier: de främjar studenternas välbefinnande, delaktighet, tillgänglighet, hållbarhet, budgeten och genomförandetidtabellen.

Studenterna fick rösta på sin favorit bland förslagen i november. Cirka 400 röster gavs och förslaget om sovkapslar i campusområdet utgick som segrare.

Studenterna önskar sig fler möjligheter till vila i campusområdet under dagen. En tupplur mellan föreläsningarna eller efter lunch är uppfriskande för hjärnan och förbättrar minnet. Sovkapslar skulle vara ett effektivt sätt att öka studenternas möjligheter att ta en lur på campus. Förslaget motiverades också med att mer sömn kan förbättra inlärningsresultaten och göra människan mer lycklig och energisk.

Den vinnande idén kommer att genomföras på campus våren–sommaren 2023. Projektet ger möjlighet att installera uppskattningsvis 2–3 sovkapslar.

Mer information lämnas av ACRE:s projektledare Aapo Pihkala, [email protected].

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Alvari square winter
Studier Publicerat:

Kurserna för våren 2024 vid öppna universitetet har publicerats

Anmälningen till kurserna vid det öppna universitetet för våren börjar tidigast den 11 december.
Mikko Raskinen
Campus, Universitetet Publicerat:

Skrotcykelinsamlingen är här igen!

Skrotcykelinsamlingen på Otnäs campus har dragit igång igen. Avsikten är att underlätta vardagen för områdets aktiva cyklister och främja en bättre cykelparkeringskultur.
Opiskelijoita pyöräilemässä kampuksella.
Campus, Universitetet Publicerat:

Dags att rösta! Hur ska vi använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande?

I början av hösten 2023 fick de studerande komma med idéer för hur universitetet ska använda 13 000 euro för att främja de studerandes välbefinnande på campus. Nu är det dags att rösta fram en idé som ska förverkligas på campus under våren 2024 .
Gabriele Del Brenna
Studier Publicerat:

I sitt jobb som akustikplanerare utnyttjar Gabriele Del Brenna de färdigheter han lärt sig i Aalto

"Finland är en unik plats där studentlivet blomstrar" säger Gabriele Del Brenna. I den här intervjun berättar han om sina studier i huvudämnet Acoustics and Audiotechnology och ger tips om hur internationella experter får jobb efter utexamineringen.