Nyheter

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
Väre building in Otaniemi campus
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

I början av terminen 2022 fick studenterna igen komma med idéer ur en studentsynvinkel för att öka trivseln i campus. Idétävlingen bygger på det årliga projektet för en inkluderande budget (”en euro för varje student”), vars pilotprojekt genomfördes 2021 och fick en fortsättning i år. Syftet med projektet är att förbättra campus och dess användning genom att involvera studenterna i beslutsfattandet. 13 000 euro av universitetets budget reserverades för genomförandet av projektet.

Det kom rikligt med förslag. Projektarrangörerna gick igenom alla idéer och valde ut fem förslag för omröstning. De kvalificerade förslagen uppfyllde idétävlingens viktigaste kriterier: de främjar studenternas välbefinnande, delaktighet, tillgänglighet, hållbarhet, budgeten och genomförandetidtabellen.

Studenterna fick rösta på sin favorit bland förslagen i november. Cirka 400 röster gavs och förslaget om sovkapslar i campusområdet utgick som segrare.

Studenterna önskar sig fler möjligheter till vila i campusområdet under dagen. En tupplur mellan föreläsningarna eller efter lunch är uppfriskande för hjärnan och förbättrar minnet. Sovkapslar skulle vara ett effektivt sätt att öka studenternas möjligheter att ta en lur på campus. Förslaget motiverades också med att mer sömn kan förbättra inlärningsresultaten och göra människan mer lycklig och energisk.

Den vinnande idén kommer att genomföras på campus våren–sommaren 2023. Projektet ger möjlighet att installera uppskattningsvis 2–3 sovkapslar.

Mer information lämnas av ACRE:s projektledare Aapo Pihkala, [email protected].

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Pris och utmärkelser, Universitetet Publicerat:

68 doktorer och fem hedersdoktorer – se bilderna från doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna

Doktorspromotionen vid de tekniska högskolorna för 2024 ordnades fredagen den 14 juni i Dipoli.
Aalto Space mockup ravintolatarjonnasta
Campus, Universitetet Publicerat:

Restaurangtjänster till Aalto Space - testa och vinn!

Testa om du kan hitta campusets restauranger i Aalto Space-appen och vinn sommarpriser.
Studentguide nyhet, illustrering
Studier Publicerat:

Blivande magister – ge respons på studierna och var med och påverka!

Svara på enkäten för utexaminerade magistrar och påverka utvecklingen av studierna inom ditt område.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Studier Publicerat:

Kurs i karriärdesign ger dig möjlighet att sakta ner och lära känna dig själv

Career Design Lab stöder studenternas övergång till arbetslivet. Nyckeln till en hållbar framtid i arbetslivet är ett fördomsfritt och kreativt förhållningssätt till karriärdesign.