Nyheter

Rektor Ilkka Niemelä utnämndes för en andra femårsperiod

Den nya perioden inleds 1.7.2022.
Rehtori Ilkka Niemelä
Foto: Aalto-universitetet / Jaakko Kahilaniemi.

Aalto-universitetets styrelse utnämnde professor och teknologie doktor Ilkka Niemelä till Aalto-universitetets rektor för en andra femårsperiod, som inleds 1.7.2022. Niemelä är Aalto-universitetets andra rektor, och han påbörjade sitt rektorsuppdrag 2017.

Innan han blev rektor verkade Ilkka Niemelä som Aalto-universitetets provost från och med 2014. Han utnämndes till professor i datavetenskap vid Tekniska högskolan år 2000, till dekanus för Aalto-universitetets högskola för teknikvetenskaper år 2011 och till vicerektor med ansvar för akademiska frågor och första ersättare för rektor år 2012. Niemelä har också verkat i internationella forskningsuppdrag i Australien, Tyskland och USA. Han innehar flera akademiska förtroendeuppdrag.

Ordförande för Aalto-universitetets styrelse Mikko Kosonen konstaterar: ”Rektor Ilkka Niemelä har under sin första mandatperiod gjort ett utmärkt arbete för att utveckla Aalto-universitetet. Han kombinerar en ambitiös strategisk vision med empati på ett ovanligt sätt. Universitetet har nu också en ny strategi, som Ilkka Niemelä aktivt har medverkat i att ta fram i nära samarbete med hela universitetssamfundet. Vi vill se honom fortsätta implementera strategin under den kommande femårsperioden.”

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Tua Hindersson-Söderholm in front of Harald Herlin Learning Centre, our library building.
Utnämningar Publicerat:

Tua Hindersson-Söderholm är vår ny servicechef för biblioteksmaterial

Tua Hindersson-Söderholm har en lång erfarenhet från Hanken Svenska Handelshögskolans bibliotek.
Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Utnämningar, Pressmeddelanden Publicerat:

Kari Tammi och Jussi Ryynänen har utsetts till dekaner

Professor Kari Tammi börjar den 1 juli vid Högskolan för ingenjörsvetenskaper och professor Jussi Ryynänen börjar den 1 augusti vid Högskolan för elektroteknik.
Laura Aalto
Utnämningar Publicerat:

Laura Aalto utnämnd till kommunikationsdirektör vid Aalto-universitetet.

Laura Aalto flyttar över till Aalto-universitetet från Helsingfors stad där hon är biträdande sektorchef för kultur- och fritidssektorn.
Petter Holme, photo: Matti Ahlgren, Aalto University
Utnämningar Publicerat:

Petter Holme: Temporala nätverk hjälper till att se hur saker sprids

"Min forskning handlar om nätverk i allmänhet - elnät, sociala och ekologiska nätverk, busstransporter och många andra exempel. Forskningsmetoden bygger på matematiska teorier och ramverk samt datormodellering. Konkreta exempel på de nätverk som studeras är internetdejting, barnfilm Frozen och Covid-spridning."