Nyheter

Handelshögskolan erbjuder ett stort antal program och inriktningsalternativ, berättar Pekka Mattila, professor i marknadsföring

”Med de verktyg som vi kan erbjuda kan man avancera till sådana roller i vilka det på riktigt finns en möjlighet att påverka.”
Aalto BIZ Homecoming Day 2023, Pekka Mattila vetää keskustelua
Pekka Mattila och paneldeltagarer: Jussi Aho, Flow Technologies Oy, Noora Fagerström, Jungle Juice Bar, Timo Metsola, Vuokraturva och Daniela Yrjö-Koskinen, Novita, i Handelshögskolans Homecoming Day den 27 januari 2023.

Pekka Mattila, som i början av februari 2023 började jobba som professor i marknadsföring vid Handelshögskolan, har redan lång och mångsidig erfarenhet av Aalto-universitetet. Han började arbeta på Aalto sommaren 2010.

”Då var jag den första Professor of Practice. Under åren 2011–2021 jobbade jag som VD för Aalto University Executive Education (Aalto EE). Där var min profil litet annorlunda än verkställande direktörers i regel: jag hade ju ändå forskarutbildning och universitetsbakgrund, även om min bakgrund i huvudsak fanns i affärslivet. Nu under kommande år får och hinner jag för första gången under min Aalto-karriär också ordentligt koncentrera mig på forskning.”

Nu när den femåriga professuren inleds, frågar vi Pekka Mattila vad han tänker om Handelshögskolans internationalisering och undervisning samt hur han ser Handelshögskolan som studieplats.

Vi har inget att skämmas i vårt studieurval

Pekka Mattila är på ett sunt sätt stolt över Handelshögskolan. Enligt honom ger studierna på Handelshögskolan, tillsammans med det som studeranden lärt sig under sitt liv och i arbetslivet, studeranden möjligheter till en mycket ljus och inflytelserik framtid.

”Med de verktyg som man får hos oss kan man avancera till sådana roller i vilka man på riktigt kan påverka och fatta betydelsefulla beslut och som samtidigt är hållbara och etiskt korrekta. Det ställe där man påverkar kan vara ett eget eller någons annans företag, en global koncern, den offentliga sektorn, en organisation eller vad som helst. När vi marknadsför och presenterar Handelshögskolan som studieplats, är detta löftet som vi kan ge och som vi också måste ge. Och naturligtvis infria.”

”Jag tror att de framtida studerande som är intresserade av oss säkert kan tänka själva. Även om det ibland sägs att Handelshögskolan är mansdominerad och att så kallade hårda ämnen som finansiering är väldigt konkurrensutsatta, kan vi erbjuda många olika program och inriktningsalternativ. Jag skulle inte alls underskatta vår publik utan jag tror att den utöver det breda utbildningsutbudet vet att det på Handelshögskolan finns studerande av väldigt olika slag och att alla de som fått en studieplats nog hittar sin egen plats. Ibland förmedlas gamla stereotypiska attityder helt i onödan utåt”, avslutar Pekka Mattila.  

Läs mera om Pekka Mattilas tankar på engelska eller på finska.

Photo: Mika Levälampi

Institutionen för marknadsföring

Institutionen för marknadsföring består av en driftig och dynamisk gemenskap av fakultet, forskare, personal och studenter. Institutionen har hyllats internationellt för sin ambitiösa och rigorösa forskning. Vi ligger vid yttersta framkant när det gäller marknadsföring.

Läs mer
marketing major
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:

Läs fler nyheter

Nya teknologie hedersdoktorer
Pris och utmärkelser, Pressmeddelanden Publicerat:

Fem nya teknologie hedersdoktorer 2024 vid Aalto

Hedersdoktorerna promoveras i ceremoniella promotion i juni.
AllWell SQ
Universitetet Publicerat:

AllWell?-enkäten för år 2024 besvarades av 36 % av målgruppen

Enkäten skickades till andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.
Aalto Squad students on campus
Studier Publicerat:

Antalet sökande till Aalto-universitetet ökade i vårens andra gemensamma ansökan

Aaltos finsk- och svenskspråkiga kandidatprogram lockade 13 500 sökande
Hymyilevä Raili Pönni seisoo neuvotteluhuoneessa, taustalla näkyy ikkunasta Dipolin piha-aluetta.
Utnämningar Publicerat:

Raili Pönni har utnämnts till utvecklingschef vid Aalto-universitetet

Raili Pönni har tidigare varit planeringschef och ställföreträdande utvecklingschef vid universitetet.