Nyheter

Handelshögskolan erbjuder ett stort antal program och inriktningsalternativ, berättar Pekka Mattila, professor i marknadsföring

”Med de verktyg som vi kan erbjuda kan man avancera till sådana roller i vilka det på riktigt finns en möjlighet att påverka.”
Aalto BIZ Homecoming Day 2023, Pekka Mattila vetää keskustelua
Pekka Mattila och paneldeltagarer: Jussi Aho, Flow Technologies Oy, Noora Fagerström, Jungle Juice Bar, Timo Metsola, Vuokraturva och Daniela Yrjö-Koskinen, Novita, i Handelshögskolans Homecoming Day den 27 januari 2023.

Pekka Mattila, som i början av februari 2023 började jobba som professor i marknadsföring vid Handelshögskolan, har redan lång och mångsidig erfarenhet av Aalto-universitetet. Han började arbeta på Aalto sommaren 2010.

”Då var jag den första Professor of Practice. Under åren 2011–2021 jobbade jag som VD för Aalto University Executive Education (Aalto EE). Där var min profil litet annorlunda än verkställande direktörers i regel: jag hade ju ändå forskarutbildning och universitetsbakgrund, även om min bakgrund i huvudsak fanns i affärslivet. Nu under kommande år får och hinner jag för första gången under min Aalto-karriär också ordentligt koncentrera mig på forskning.”

Nu när den femåriga professuren inleds, frågar vi Pekka Mattila vad han tänker om Handelshögskolans internationalisering och undervisning samt hur han ser Handelshögskolan som studieplats.

Vi har inget att skämmas i vårt studieurval

Pekka Mattila är på ett sunt sätt stolt över Handelshögskolan. Enligt honom ger studierna på Handelshögskolan, tillsammans med det som studeranden lärt sig under sitt liv och i arbetslivet, studeranden möjligheter till en mycket ljus och inflytelserik framtid.

”Med de verktyg som man får hos oss kan man avancera till sådana roller i vilka man på riktigt kan påverka och fatta betydelsefulla beslut och som samtidigt är hållbara och etiskt korrekta. Det ställe där man påverkar kan vara ett eget eller någons annans företag, en global koncern, den offentliga sektorn, en organisation eller vad som helst. När vi marknadsför och presenterar Handelshögskolan som studieplats, är detta löftet som vi kan ge och som vi också måste ge. Och naturligtvis infria.”

”Jag tror att de framtida studerande som är intresserade av oss säkert kan tänka själva. Även om det ibland sägs att Handelshögskolan är mansdominerad och att så kallade hårda ämnen som finansiering är väldigt konkurrensutsatta, kan vi erbjuda många olika program och inriktningsalternativ. Jag skulle inte alls underskatta vår publik utan jag tror att den utöver det breda utbildningsutbudet vet att det på Handelshögskolan finns studerande av väldigt olika slag och att alla de som fått en studieplats nog hittar sin egen plats. Ibland förmedlas gamla stereotypiska attityder helt i onödan utåt”, avslutar Pekka Mattila.  

Läs mera om Pekka Mattilas tankar på engelska eller på finska.

Photo: Mika Levälampi

Institutionen för marknadsföring

Institutionen för marknadsföring består av en driftig och dynamisk gemenskap av fakultet, forskare, personal och studenter. Institutionen har hyllats internationellt för sin ambitiösa och rigorösa forskning. Vi ligger vid yttersta framkant när det gäller marknadsföring.

Läs mer
marketing major
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Poikkeustilanne-kuvitus
Campus, Undantagssituationer, Universitetet Publicerat:

Förändringar under sommaren på Aalto-universitetets metrostation

Aalto-universitetets metrostations renoveringsarbete kommer att stänga ingångar under sommaren 2024.
Piano Top Loungessa
Campus, Samarbete, Studier, Universitetet Publicerat:

Studenterna bestämde: två gemensamma pianon anlände till campuset

Vinnaren av Aalto-universitetets studenternas inkluderande budget är gemensam piano.
kuva break prosta eri laitteilla
Campus, Universitetet Publicerat:

Break Pro pausgymnastikprogram lägger till rörelse i vardagen - nya videor i urvalet nu!

Den uppdaterade (2024) versionen har en hel del nya funktioner och intervallträningsvideor - så det är värt att ladda ner den nya versionen för ditt välbefinnande!
Aalto-wide sustainability minor logo
Studier Publicerat:

Nytt mångvetenskapligt biämne i hållbar utveckling startar vid Aalto i höst

Aalto erbjuder ett nytt biämne, Luonnonvarojen kestävä käyttö (Hållbar användning av naturresurser), som nu är redo att tilläggas i din studieplan!