Nyheter

Framtidens forskning visioneras under ceremoniveckans paneldiskussion

Ta del av de nya hedersdoktorernas uppfattning om framtidens teknologitrender.
Kuvituskuva, jossa Aallon A-logo valokirjain

Är du intresserad av hur teknikintensiva lösningar förändrar världen – hur forskningsgenombrott inom vetenskap och teknik kan kommersialiseras? Eller hur ett öppet samhälle kan förbereda sig för en cyberattack?

Kom och lyssna på paneldiskussioner kring aktuella ämnen med hedersdoktorer under Ceremoniveckan vid Aalto-universitetet. Tillställningarna äger rum torsdagen den 16 juni, 2022.

Diskussionerna fokuserar på framtida riktningar inom teknologi, bland annat:

  • Vad är kvatteknik och dess betydelse? Panelisterna inkluderar bl a Jürgen Mlynek, ordförande för den strategiska rådgivande kommittén vid Europeiska kommissionens Quantum Flagship-projekt, som är högt aktad för sin banbrytande forskning inom atomoptik, kvantoptik och molekylfysik. Läs intervjun med Mlynek i Aalto University Magazines digitala version.
  • Hur kan ett ett öppet informationssamhälle skydda sig i en tid av cyberattacker? Mårten Mickos, verkställande direktör för HackerOne och ledfiguren för etisk hackingverksamhet, talar om positivt inflytande.
  • Hur kan forskning av små molekyler utvecklas till en globalt utbredd storföretag? Tuomas Tenkanen, verkställande direktör för Mobidiag Ltd, belyser nyskapande företagande och kommersialisering av teknikintensiva lösningar. Mobidiag är ett företag som utvecklar molekylär diagnostik och utrustning för smittsamma sjukdomar och antibiotikaresistens.

Bekanta dig närmare med

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

AllWell 2022 Center
Studier, Universitetet Publicerat:

AllWell? - Den årliga enkäten om välbefinnande i studierna genomförs 15.2–1.3.2023

Genom den årliga AllWell?-enkäten om välbefinnande i studierna samlar vi in information om de studerandes upplevelser gällande undervisning, välbefinnande och studieförmåga samt kamratstöd. I år är enkäten öppen 15.2–1.3.2023. Enkäten skickas per e-post till alla andra årets kandidatstuderande och första årets magisterstuderande.
Aalto BIZ Homecoming Day 2023, Pekka Mattila vetää keskustelua
Studier, Universitetet Publicerat:

Handelshögskolan erbjuder ett stort antal program och inriktningsalternativ, berättar Pekka Mattila, professor i marknadsföring

”Med de verktyg som vi kan erbjuda kan man avancera till sådana roller i vilka det på riktigt finns en möjlighet att påverka.”
Kolme henkilöä Kauppakorkeakoululla
Universitetet Publicerat:

Undervisningen och kurserna utvecklas på grundval av responsen från studerandena

Enkäten AllWell? kartlägger saker som kan förbättras för att studerandenas studieförmåga ska bli bättre
Aalto logo on the snow
Campus, Universitetet Publicerat:

Beredskap för cirkulerande elavbrott på Otnäs campus

Om eventuella elavbrott informeras i mån av möjlighet på förhand.