Nyheter

Framtidens forskning visioneras under ceremoniveckans paneldiskussion

Ta del av de nya hedersdoktorernas uppfattning om framtidens teknologitrender.
Kuvituskuva, jossa Aallon A-logo valokirjain

Är du intresserad av hur teknikintensiva lösningar förändrar världen – hur forskningsgenombrott inom vetenskap och teknik kan kommersialiseras? Eller hur ett öppet samhälle kan förbereda sig för en cyberattack?

Kom och lyssna på paneldiskussioner kring aktuella ämnen med hedersdoktorer under Ceremoniveckan vid Aalto-universitetet. Tillställningarna äger rum torsdagen den 16 juni, 2022.

Diskussionerna fokuserar på framtida riktningar inom teknologi, bland annat:

  • Vad är kvatteknik och dess betydelse? Panelisterna inkluderar bl a Jürgen Mlynek, ordförande för den strategiska rådgivande kommittén vid Europeiska kommissionens Quantum Flagship-projekt, som är högt aktad för sin banbrytande forskning inom atomoptik, kvantoptik och molekylfysik. Läs intervjun med Mlynek i Aalto University Magazines digitala version.
  • Hur kan ett ett öppet informationssamhälle skydda sig i en tid av cyberattacker? Mårten Mickos, verkställande direktör för HackerOne och ledfiguren för etisk hackingverksamhet, talar om positivt inflytande.
  • Hur kan forskning av små molekyler utvecklas till en globalt utbredd storföretag? Tuomas Tenkanen, verkställande direktör för Mobidiag Ltd, belyser nyskapande företagande och kommersialisering av teknikintensiva lösningar. Mobidiag är ett företag som utvecklar molekylär diagnostik och utrustning för smittsamma sjukdomar och antibiotikaresistens.

Bekanta dig närmare med

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Aalto logo on the snow
Campus, Universitetet Publicerat:

Beredskap för cirkulerande elavbrott på Otnäs campus

Om eventuella elavbrott informeras i mån av möjlighet på förhand.
Kampuspyörä
Campus, Universitetet Publicerat:

13 000 euro till de studerandes välbefinnande - rösta på den bästa idén!

I september 2022 fick våra studerande komma med idéer om hur universitetet borde använda 13 000 euro för att öka studerandes välbefinnande på campuset. Nu är det dags att rösta fram den bästa idén för genomförande under våren 2023.
ACRE Campus Plan
Campus, Universitetet Publicerat:

Svara på campusenkäten, påverka och vinn – enkäten är öppen fram till 9.11.

Mot världens bästa campusupplevelse! Dela med dig av dina åsikter om din arbetsmiljö – vad fungerar och vad borde man utveckla? Du kan vinna lunch för en vecka eller andra välmåendepriser.
Väre ja Kauppakorkeakoulu aurinkopaneelit Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Campus, Universitetet Publicerat:

Avslöja energitjuvar på Aalto-universitetets campus!

Betydande energisparåtgärder har genomförts på campus under flera år, men nu behöver vi även din hjälp.