Uutiset

Seremoniaviikon paneelikeskusteluissa visioidaan tutkimuksen tulevaisuutta

Tule mukaan kuuntelemaan uusien tekniikan alan kunniatohtoreiden näkemyksiä teknologia-alojen suuntauksista. Voit seurata tilaisuutta myös verkkolähetyksenä.
Kuvituskuva, jossa Aallon A-logo valokirjain

Oletko kiinnostunut siitä, miten syväteknologiat muuttavat maailmaa – miten tieteen ja teknologian tuoreita läpimurtoja kaupallistetaan? Tai siitä, miten avoin yhteiskunta voi valmistautua kyberhyökkäysiin?

Tule kuuntelemaan Aalto-yliopiston seremoniaviikon ohessa pidettäviä kunniatohtoreiden paneelikeskusteluja ajankohtaisista teemoista.  Seminaaripäivä on torstai 16. kesäkuuta.

Seuraa verkkolähetystäKeskusteluissa pohditaan teknologia-alojen tutkimuksen tulevaisuuden suuntia, esimerkiksi:

  • Mitä ovat kvanttiteknologiat ja mikä niiden merkitys on? Panelistina on mm. EU:n kvanttiteknologian tutkimuksen strateginen johtaja Jürgen Mlynek, joka on tehnyt urauurtavaa tutkimusta atomi- ja kvanttioptiikassa sekä molekyylifysiikassa. Lue Mlynekin haastattelu Aalto University Magazinen näköisversiosta
  • Miten avointa tietoyhteiskuntaa voidaan suojella kyberhyökkäyksien aikana? HackerOnen toimitusjohtaja ja eettisten tietoturvahakkereiden keulamies Mårten Mickos kertoo positiivisesta vaikuttamisesta.
  • Miten pienten molekyylien tutkimus muuttuu kansainväliseksi suurliiketoiminnaksi? Mobidiag Ltd:n toimitusjohtaja Tuomas Tenkanen valaisee innovaatioyrittäjyyttä ja syväteknologioiden (deep tech) tuotteistamista ja kaupallistamista. Mobidiag toimii molekyylidiagnostiikan alueella ja valmistaa testejä ja laitteistoja tartuntatautien ja antibioottiresistenssin tunnistamiseen.

Tutustu tarkemmin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Parking house
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla

ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.
Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..
Yliopisto Julkaistu:

Bugi hankaloittaa aalto.fi-sivuston käyttöä Safari-selaimella

Käytäthän Google Chrome - tai Firefox -selainta toistaiseksi.
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2022 tekniikan alojen promootiossa ennätysmäärä uusia tohtoreita

Yliopistomaailman arvokkainta akateemista juhlaa vietettiin Otaniemen kampuksella 17. kesäkuuta. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2019 ja vuosittaista perinnettä jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa. Tästä johtuen tänä vuonna Dipolissa järjestetyt juhlallisuudet olivat ennätyssuuret.
A man and a woman concentrated, looking upwares towards something interesting
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lähes 18 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 tutkijatohtorin tehtävää sekä 23 akatemiahanketta.