Uutiset

Seremoniaviikon paneelikeskusteluissa visioidaan tutkimuksen tulevaisuutta

Tule mukaan kuuntelemaan uusien tekniikan alan kunniatohtoreiden näkemyksiä teknologia-alojen suuntauksista. Voit seurata tilaisuutta myös verkkolähetyksenä.
Kuvituskuva, jossa Aallon A-logo valokirjain

Oletko kiinnostunut siitä, miten syväteknologiat muuttavat maailmaa – miten tieteen ja teknologian tuoreita läpimurtoja kaupallistetaan? Tai siitä, miten avoin yhteiskunta voi valmistautua kyberhyökkäysiin?

Tule kuuntelemaan Aalto-yliopiston seremoniaviikon ohessa pidettäviä kunniatohtoreiden paneelikeskusteluja ajankohtaisista teemoista.  Seminaaripäivä on torstai 16. kesäkuuta.

Seuraa verkkolähetystäKeskusteluissa pohditaan teknologia-alojen tutkimuksen tulevaisuuden suuntia, esimerkiksi:

  • Mitä ovat kvanttiteknologiat ja mikä niiden merkitys on? Panelistina on mm. EU:n kvanttiteknologian tutkimuksen strateginen johtaja Jürgen Mlynek, joka on tehnyt urauurtavaa tutkimusta atomi- ja kvanttioptiikassa sekä molekyylifysiikassa. Lue Mlynekin haastattelu Aalto University Magazinen näköisversiosta
  • Miten avointa tietoyhteiskuntaa voidaan suojella kyberhyökkäyksien aikana? HackerOnen toimitusjohtaja ja eettisten tietoturvahakkereiden keulamies Mårten Mickos kertoo positiivisesta vaikuttamisesta.
  • Miten pienten molekyylien tutkimus muuttuu kansainväliseksi suurliiketoiminnaksi? Mobidiag Ltd:n toimitusjohtaja Tuomas Tenkanen valaisee innovaatioyrittäjyyttä ja syväteknologioiden (deep tech) tuotteistamista ja kaupallistamista. Mobidiag toimii molekyylidiagnostiikan alueella ja valmistaa testejä ja laitteistoja tartuntatautien ja antibioottiresistenssin tunnistamiseen.

Tutustu tarkemmin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.