Nyheter

Ett rekordantal ansökningar till de engelskspråkiga kandidatprogrammen

Aalto-universitetet fick 7 362 ansökningar till dessa program.
Opiskelija Design Factorylla.

Intresset för de engelskspråkiga kandidatprogrammen vid Aalto-universitetet fortsätter att växa. Ansökningstiden gick ut den 19 januari 2022. I år erbjöd Aalto åtta engelskspråkiga ansökningsmål på kandidatnivå. Programmen fick sammanlagt 7 362 ansökningar, vilket innebär en ökning på 59 % jämfört med fjolåret.

"Ett varmt tack till alla sökande! Det är verkligen glädjande att se att våra engelskspråkiga kandidatprogram lockar internationella sökande. Vi har arbetat för att kunna erbjuda en allt mer mångsidig och högkvalitativ utbildning på kandidatnivå, som även lämpar sig för de internationella sökandena. Som en ny led till studierna, utvecklar Aalto-universitetet för tillfället i samarbete med de andra finska universiteten nya digitala ledstudier. Genom dessa studier kan internationella sökande bli antagna som examenstuderande till det tekniska utbildningsområdet,” konstaterar Petri Suomala, vicerektorn för Aalto-universitetet. 

Programmet Economics inom det ekonomiska området lockade 1 349 ansökningar och programmet International Business, som ordnas i S:t Michel, fick 1 151 ansökningar. Programmet Design inom det konstnärliga området fick 644 ansökningar. I det tekniska området erbjöd programmet Science and Technology fem olika ansökningsmål, av vilka Chemical Engineering lockade 598, Computational Engineering 993, Data Science 1229, Digital Systems and Design 788 och Quantum Technology 610 ansökningar. Av alla ansökningar kom 57 % från internationella sökande, som avlagt sin grundutbildning utanför Finland.

Resultaten av intagningen till de engelskspråkiga kandidatprogrammen offentliggörs senast den 3.6.2022. 

Denna intagning gällde engelskspråkiga kandidatprogram som börjar på hösten 2022. Ansökningstiden för de finsk- och svenskspråkiga kandidatprogrammen är 16–30.3.2022. 

Sökte du till de engelskspråkiga kandidatprogrammen vid Aalto? Vi skulle gärna vilja veta varför du sökte till Aalto-universitetet och hurdana erfarenheter du hade angående ansökningen. Vänligen ge oss feedback senast 31.1.! 

Läs om studielivet på Aalto Squad -studentambassadörernas blogg (på engelska)!

  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Studier Publicerat:

Studerande Venla Kaislo: Jag väntar ivrigt på allt som jag kommer att få göra i framtiden

Venla, som är första årets studerande i bioinformationsteknik, är överraskad av hur aktivt studentlivet vid Aalto-universitetet är.
Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik
Studier Publicerat:

Studerande Iikka Huttu: Studierna för diplomingenjörsexamen är en perfekt kombination av teori och praktik

Iikka som har studerat elektronik och elektroteknik tror att elektrotekniken ger lösningar på många problem i arbetet för hållbar utveckling och välfärd.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Studier Publicerat:

Studerande Leevi Hormaluoma: Inom tekniken finns det lika många studiestigar som det finns studerande

Leevi, som studerar informationsteknik, har deltagit aktivt i studentlivet. Det är en bra motvikt till studierna, tycker han. ”En dag kan jag sitta hemma och programmera skoluppgifter och följande dag vara med och ordna en gratis festival för tusen deltagare”, säger han.
Sähkötekniikan opiskelijat Venla, Iikka ja Leevi. Kuva: Filmbutik.
Studier Publicerat:

Sähkötekniikan päivä samlade besökare från olika delar av Finland – se på videoinspelningen!

Under det virtuella evenemanget diskuterade elektroteknikstudenterna särskilt studierna och studentlivet vid Aalto-universitetet.