Uutiset

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
Opiskelija Design Factorylla.

Kiinnostus Aalto-yliopiston englanniksi opetettaviin kandidaattiohjelmiin jatkaa kasvuaan. Hakuaika näihin ohjelmiin päättyi 19. tammikuuta. Kaiken kaikkiaan kahdeksaan englanninkieliseen hakukohteeseen saatiin 7 362 hakemusta, missä oli kasvua peräti 59 % edellisvuotiseen verrattuna. 

”Lämmin kiitos kaikille hakijoille! On todella ilahduttavaa nähdä, että englanninkieliset kandidaattiohjelmamme kiinnostavat hakijoita kansainvälisesti. Tavoitteemme on tarjota yhä monipuolisempaa ja laadukkaampaa kandidaattitason koulutusta, joka sopii myös kansainvälisille hakijoille. Uutena väylänä opintoihin Aalto-yliopisto kehittää tällä hetkellä yhteistyössä muiden suomalaisten yliopistojen kanssa digitaalisia polkuopintoja, joiden avulla kansainväliset hakijat voivat tulla hyväksytyiksi tutkinto-opiskelijoiksi tekniikan alalle”, toteaa vararehtori Petri Suomala. 

Kauppatieteiden alan Economics-ohjelma sai 1 349 hakemusta, ja Mikkelissä järjestettävään International Business -ohjelmaan tuli 1 151 hakemusta. Taiteiden alan Design-ohjelmaan saatiin 644 hakemusta. Tekniikan alalla Science and Technology -ohjelman viidestä hakukohteesta Chemical Engineering sai 598 hakemusta, Computational Engineering 993, Data Science 1 229, Digital Systems and Design 788 ja Quantum Technology 610 hakemusta. 57 % hakemuksista tuli kansainvälisiltä opiskelijoilta, jotka ovat suorittaneet pohjakoulutuksen Suomen ulkopuolella. 

Korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään 3.6.2022. 

Juuri päättynyt haku koskee Aalto-yliopiston englanninkielisiä kandidaattiohjelmia, jotka alkavat syksyllä 2022. Suomen- ja ruotsinkielisten kandidaattiohjelmien hakuaika on 16.–30.3.2022. 

Haitko Aallon englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin? Haluaisimme kuulla, miksi hait Aalto-yliopistoon ja millainen kokemuksesi hakemisesta oli. Anna palautetta 31.1. mennessä!  

Tutustu opiskelijaelämään Aalto Squad -opiskelijalähettiläiden blogissa (englanniksi)! 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.