Högskolan för teknikvetenskaper

Nelli Lähteenmäkis unika historia

Nelli Lähteenmäki tog sin tekniska magisterexamen vid Aalto-universitetet och har redan åstadkommit mycket.
Nelli Lähteenmäki. Kuvaaja: Mikko Raskinen

Nellis företag Fifth Corners applikation YOU har hjälpt tiotusentals människor runt om i världen att leva ett hälsosammare liv. Appen har övertygat till exempel den berömda kocken Jamie Oliver, som även är en av experterna för YOU.

YOU-appen uppmuntrar en hälsosammare livsstil genom att göra små val varje dag. Psykologer har hyllat metoden eftersom det är svårt att genomföra en holistisk förändring av sin livsstil över en natt och väldigt få lyckas med det. Det som räknas är små handlingar.

Nelli säger att Aalto-universitetet gav entreprenörskapet en bra start. Internationaliteten har hela tiden funnits där. Nelli gjorde sin magisteravhandling utomlands och bor fortfarande i San Francisco. Tvärvetenskapligheten vid Aalto lockade också. Kombinationen av teknisk vetenskap och handelsvetenskap var gynnsam.

”Jag älskade studentlivet,” skrattar Nelli.

Vem skulle inte göra det?

Demovideo för YOU-appen

Aalto-universitetet ger dig mer än bara en examen – värdefull kunskap, arbetslivserfarenhet och kontaktnätverk. Välj det examensprogram du gillar bäst från vårt breda utbud och hitta mer information om antagningen:

aalto.fi/studies

#madeinaalto
presenterar intressanta projekt och inspirerande personer i Aalto-nätverket.

  • Publicerat:
  • Uppdaterad: