Uutiset

Vuoden 2022 ’Chem Awards’ on valittu

Kemian tekniikan korkeakoulu palkitsee vuoden aikana erityisen ansioituneita henkilöitä ja työryhmiä.

Vuoden opetusteko – Juha Siitonen 

Orgaanisen kemian apulaisprofessori Juha Siitonen saa opiskelijoilta erinomaista kurssipalautetta, ja siksi hän vaikuttaa positiivisesti opiskelijoiden ensimmäisen vuoden kokemukseen.  

Hänen tuoreet ja uudet lähestymistapansa opetukseen yhdistettynä syvälliseen kemian tietämykseen tekevät aiheen opiskelijoille ymmärrettävän. Juha osallistuu aktiivisesti myös EDI-aiheiden (equality, divercity and inclusion) kehittämiseen. 

Opetusteko annetaan tunnustuksena teoista, jotka vaikuttavat positiivisesti opiskelijoiden oppimiseen, hyvinvointiin, tyytyväisyyteen ja opiskelumenestykseen sekä houkuttelevien opetusohjelmien kehittämisestä. 

Vuoden palveluteko – Heidi Flinkman 

Vuoden palveluteko myönnetään koulun menestyksen edistämisestä esimerkiksi tehokkaalla toimintatavalla, ennakoivasta ja yhdenvertaisesta tiedon jakamisesta tai osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämisestä. 

Heidi Flinkman auttaa oppilaita ennakoivasti ja kokonaisvaltaisesti. Hän on kiinnostunut opiskelijoiden hyvinvoinnista ja edistymisestä vaihtojakson aikana. Hän varmistaa, että saapuvat kansainväliset opiskelijat tuntevat olonsa tervetulleeksi ja että kaikki järjestelyt tehdään asianmukaisesti. Heidi auttaa CHEMin opiskelijoita heidän vaihto-opintojensa kaikissa vaiheissa. Hän tekee myös yhteistyötä ulkomailla sijaitsevien kumppanioppilaitosten kanssa ja kehittää kumppaniverkostoa.  

Kemian tekniikan akateemisen komitean sihteerinä Heidi mahdollistaa laadukkaan päätöksenteon. 

Vaikuttavuus palkinto – Opetusosaamisen arviointiryhmä (Teaching Competence Assessment Committee, TCAC) 

Vaikuttavuuden palkinto annetaan tunnustuksena ja kannustuksena näkyvyyden ja vaikuttavuuden edistämisestä verkostoitumisen avulla. 

Tämänvuotinen palkinto perustuu koulumme kehityksen ja laadun parantamiseen. TCAC:n eli opetusosaamisen arviointiryhmän työllä on laaja-alainen vaikutus sekä koulun sisällä että sen ulkopuolella. Opetusosaamisen arviointikomitean jäsenet parantavat opetuksemme laatua. Tämä tapahtuu varmistamalla, että opettajamme kehittävät opetustaan, rekrytoimme parhaat mahdolliset professorit, lehtorit ja opettajat, ja näin ollen opiskelijamme saavat parempaa opetusta. 

Vuosina 2021–2022 opetuksen arviointeja on ollut ennätysmäärä. Näissä on arvioitu lehtoreidemme, professoriemme ja rekrytointiprosessissa olevien henkilöiden opetusosaamista koulussamme.  

TCAC:n jäsenet: 

Professori Marjatta Louhi-Kultanen (pj.)  
Lehtori Jari Aromaa  
Lehtori Ville Jokinen   
Lehtori Reetta Karinen  
Professori Eero Kontturi  
Professori Mauri Kostiainen (Professori Mady Elbahri) 
Professori Rodrigo Serna 
Professori Ali Tehrani 
Lehtori Minna-Hanna Nieminen 
Specialist Jukka Välimäki, LES 
Opiskelijat Melissa Hendren, Ilmari Hieta 
Sihteeri Liisa Wang 

Vuoden tutkimusteko – Eduardo Anaya-Pazza ja Sandra Kaabel  

Vuoden tutkimus -palkinnolla palkitaan poikkeuksellisen laadukas ja vaikuttava tutkimus. 

Vuoden tutkimusteko myönnetään Eduardo Anaya-Pazzalle ja Sandra Kaabelille heidän onnistuneen siirtymisensä perusteella post doc -tutkijasta PI:ksi (Marie Curie PD, Suomen Akatemian tutkijatohtori). 

Tutkijat ovat tehneet erinomaista yhteistyötä ja laatineet yhteisen julkaisun: A Greener Route to Blue: Solid-State Synthesis of Phthalocyanines in Angewandte Chemie - International Edition. 61, 42, 7 s, e202209033. 

Tutkijayhteisö on heti tunnustanut julkaisun erinomaisuuden ja vaikuttavuuden: se on Altmetricin pisteyttämien tutkimustulosten 5 prosentin kärjessä, ja artikkeli valittiin kansikuvaksi. Tutkijoita on pyydetty laatimaan katsaus ChemPlusChemiin sekä kertomaan artikkelista Synthetic Letters -lehdessä. Eduardoa pyydettiin myös toimittamaan Young Researcher profile Angewandte Chemie International Edition -lehteen (doi.org/10.1002/anie.202211750. 

Molemmat henkilöt ovat myös osallistuneet aktiivisesti laitosten toimintaan ja kurssien opetukseen, puhumattakaan laajoista ohjaustehtävistä ja kansainvälisten yhteistyöverkostojen rakentamisesta (esim. Münchenin teknillisen yliopiston ja Barcelonan yliopiston kanssa).  Eduardon ja Sandran yhteistyö on todellinen esimerkki alhaalta ylöspäin suuntautuvasta tutkimuksesta, joka on saanut alkunsa kahvihuonekeskusteluista, joissa joukko erilaisia ihmisiä kokoontuu yhteen, keskustelee tieteestä, muodostaa ryhmän, toteuttaa työn ja saavat lopulta jännittäviä tutkimustuloksia. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.