Uutiset

Verkkokurssi tarjoaa käytännön apua yrittäjyydestä kiinnostuneille

Opiskelijat ja startup-yhteisö kehittivät yhdessä kaikille avoimen, ilmaisen Starting up -kurssin.
Starting up -verkkokurssin aloitusnäyttö jakautuu kolmeen osioon, joita koristavat piirroskuvat

Joka kolmas suomalaisopiskelija haluaisi ryhtyä yrittäjäksi, mutta vain kuudennes uskoo saavansa siihen opinnoista hyvät valmiudet. 

Starting Up -verkkokurssi auttaa opiskelijoita – ja ketä tahansa yrittäjyydestä kiinnostunutta – tarjoamalla työkaluja ja perustietoa kasvuyrittäjyydestä. Ilmainen kurssi suoritetaan verkossa, eikä osallistuminen vaadi esimerkiksi erityisiä tietokoneohjelmia.

”Idea online-yrittäjyyskurssista syntyi huhtikuussa 2019, ja marraskuussa julkaisimme sen”, kertoo yrityskiihdyttämö Kiukaan toimitusjohtaja Aaro Isosaari

Hän itse lähti mukaan yrittäjyysyhteisön toimintaan vuonna 2017. Silloin hän aloitti tuotantotalouden opinnot ja tutustui Aaltoes-yhteisön aktiivijäseniin. Aaltoes on Euroopan suurin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö, joka on myös Slush-kasvuyrittäjyystapahtuman takana.

Kiuas-kiihdyttämö tarjoaa kokeneiden yrittäjien apua aloitteleville yrityksille.

”Olimme pitkään pohtineet erilaisia tapoja tuoda oppeja suuremman yleisön tietoisuuteen.  Voimme tavallisesti valita ohjelmiimme vain noin 15 prosenttia hakijoista, joten satoja potentiaalisia tiimejä jää vuosittain ohjelmien ulkopuolelle”, Isosaari sanoo. 

Oppeja kokeneilta yrittäjiltä

Kiukaan tavoitteena oli tuottaa kurssi, joka tarjoaa perustiedot yrityksen perustamisen kannalta keskeisistä teemoista. Kurssin sisältö perustuu kokeneiden yrittäjien omakohtaisiin kokemuksiin.  

Millaisia erityyppisiä yrityksiä on olemassa? Mikä on startup? Miten idean voi jalostaa yritykseksi? Miten asiakkailta voi oppia? Miten tiimi rakennetaan? Miten rahoitusta haetaan?

Kurssin teemat ovat hyvin käytännönläheisiä. Yrittäjyyden lisäksi kurssi opettaa myös taitoja kehittää organisaatioiden sisäistä yrittäjyyttä. 

”Sekä opiskelijoina että kiihdyttämön vetäjinä koimme, että varsinkin ensimmäistä yritystään perustavilta nuorilta ja startup-kentän ulkopuolelta tulevilta puuttuvat usein ’universaalit’ perustaidot yrityksen perustamiseen, idean validointiin ja tuotteen kehittämiseen”, Aaro Isosaari sanoo. 

Kun tarvittavat tiedot ja taidot ovat helpommin saatavilla, yrittäjät saattavat säästyä yleisimmiltä alkuvaiheen virheiltä ja entistä useampi rohkaistuu perustamaan yrityksen.  

Aalto-yliopisto julkaisi Starting Up -verkkokurssin marraskuussa 2019 Slush-tapahtuman yhteydessä. Kurssia varten on haastateltu 15 eurooppalaista yrittäjää, sijoittajaa ja teknologia-alan pioneeria. Englanninkielisen kurssin toteutuksesta vastaavat yrityskiihdyttämö Kiuas, pääomasijoitusrahasto Maki.vc, Aalto-yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelma Aalto Ventures Program sekä teknologiayritys Reaktor. 

Käy kurssi: starting-up.org/en/

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 26, huhtikuussa 2020.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

CDL

Työn tulevaisuus on jatkuvaa oppimista

Career Design Lab tarjoaa monenlaisia tapoja oppia ja kehittyä uralla.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.