Uutiset

Verkkokurssi tarjoaa käytännön apua yrittäjyydestä kiinnostuneille

Opiskelijat ja startup-yhteisö kehittivät yhdessä kaikille avoimen, ilmaisen Starting up -kurssin.
Starting up -verkkokurssin aloitusnäyttö jakautuu kolmeen osioon, joita koristavat piirroskuvat

Joka kolmas suomalaisopiskelija haluaisi ryhtyä yrittäjäksi, mutta vain kuudennes uskoo saavansa siihen opinnoista hyvät valmiudet. 

Starting Up -verkkokurssi auttaa opiskelijoita – ja ketä tahansa yrittäjyydestä kiinnostunutta – tarjoamalla työkaluja ja perustietoa kasvuyrittäjyydestä. Ilmainen kurssi suoritetaan verkossa, eikä osallistuminen vaadi esimerkiksi erityisiä tietokoneohjelmia.

”Idea online-yrittäjyyskurssista syntyi huhtikuussa 2019, ja marraskuussa julkaisimme sen”, kertoo yrityskiihdyttämö Kiukaan toimitusjohtaja Aaro Isosaari

Hän itse lähti mukaan yrittäjyysyhteisön toimintaan vuonna 2017. Silloin hän aloitti tuotantotalouden opinnot ja tutustui Aaltoes-yhteisön aktiivijäseniin. Aaltoes on Euroopan suurin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö, joka on myös Slush-kasvuyrittäjyystapahtuman takana.

Kiuas-kiihdyttämö tarjoaa kokeneiden yrittäjien apua aloitteleville yrityksille.

”Olimme pitkään pohtineet erilaisia tapoja tuoda oppeja suuremman yleisön tietoisuuteen.  Voimme tavallisesti valita ohjelmiimme vain noin 15 prosenttia hakijoista, joten satoja potentiaalisia tiimejä jää vuosittain ohjelmien ulkopuolelle”, Isosaari sanoo. 

Oppeja kokeneilta yrittäjiltä

Kiukaan tavoitteena oli tuottaa kurssi, joka tarjoaa perustiedot yrityksen perustamisen kannalta keskeisistä teemoista. Kurssin sisältö perustuu kokeneiden yrittäjien omakohtaisiin kokemuksiin.  

Millaisia erityyppisiä yrityksiä on olemassa? Mikä on startup? Miten idean voi jalostaa yritykseksi? Miten asiakkailta voi oppia? Miten tiimi rakennetaan? Miten rahoitusta haetaan?

Kurssin teemat ovat hyvin käytännönläheisiä. Yrittäjyyden lisäksi kurssi opettaa myös taitoja kehittää organisaatioiden sisäistä yrittäjyyttä. 

”Sekä opiskelijoina että kiihdyttämön vetäjinä koimme, että varsinkin ensimmäistä yritystään perustavilta nuorilta ja startup-kentän ulkopuolelta tulevilta puuttuvat usein ’universaalit’ perustaidot yrityksen perustamiseen, idean validointiin ja tuotteen kehittämiseen”, Aaro Isosaari sanoo. 

Kun tarvittavat tiedot ja taidot ovat helpommin saatavilla, yrittäjät saattavat säästyä yleisimmiltä alkuvaiheen virheiltä ja entistä useampi rohkaistuu perustamaan yrityksen.  

Aalto-yliopisto julkaisi Starting Up -verkkokurssin marraskuussa 2019 Slush-tapahtuman yhteydessä. Kurssia varten on haastateltu 15 eurooppalaista yrittäjää, sijoittajaa ja teknologia-alan pioneeria. Englanninkielisen kurssin toteutuksesta vastaavat yrityskiihdyttämö Kiuas, pääomasijoitusrahasto Maki.vc, Aalto-yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelma Aalto Ventures Program sekä teknologiayritys Reaktor. 

Käy kurssi: starting-up.org/en/

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 26, huhtikuussa 2020.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

CDL

Työn tulevaisuus on jatkuvaa oppimista

Career Design Lab tarjoaa monenlaisia tapoja oppia ja kehittyä uralla.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University Summer School 2020
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite!-verkkokurssi: Miten työskennellä globaaleissa virtuaalitiimeissä?

Saat tarvittavat tiedot ja viestintätaidot, jotta voit työskennellä tehokkaasti kansainvälisissä virtuaalitiimeissä. Ilmoittaudu viimeistään 17.10.2024.
Metsähovin tutkimusaseman alue rakennuksineen kuvattuna ylhäältä päin syksyisessä maisemassa metsän keskellä.
Aalto Magazine Julkaistu:

Suomen ainoa radio-observatorio selvittää avaruuden salaisuuksia

Kirkkonummella sijaitseva Metsähovi kerää tietoa muun muassa Auringosta, kvasaareista ja mustista aukoista. Samalla koulutetaan tulevaisuuden avaruusosaajia.
Sekajätekasa Ämmässuon jätteenkäsittelylaitoksella.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kierrätyskampanja käynnistyy Otaniemen kampuksella

Käynnistämme Otaniemen kampuksella jätteiden kierrätyskampanjan lokakuun alussa. Tavoitteena on lisätä kierrätysastetta ja vähentää sekajätteen määrää.
Frank Martela
Opinnot Julkaistu:

Kuinka elää hyvää elämää? Frank Martelan avoin Art of Living -MOOC

Kaikille avointa verkkokurssia luennoi Ph.D., apulaisprofessori Frank Martela. Kurssi on osa Aallon elämänlaajuisen oppimisen portfoliota. Kurssi julkaistiin 30.5.2023.