Uutiset

Verkkokurssi tarjoaa käytännön apua yrittäjyydestä kiinnostuneille

Opiskelijat ja startup-yhteisö kehittivät yhdessä kaikille avoimen, ilmaisen Starting up -kurssin.
Starting up -verkkokurssin aloitusnäyttö jakautuu kolmeen osioon, joita koristavat piirroskuvat

Joka kolmas suomalaisopiskelija haluaisi ryhtyä yrittäjäksi, mutta vain kuudennes uskoo saavansa siihen opinnoista hyvät valmiudet. 

Starting Up -verkkokurssi auttaa opiskelijoita – ja ketä tahansa yrittäjyydestä kiinnostunutta – tarjoamalla työkaluja ja perustietoa kasvuyrittäjyydestä. Ilmainen kurssi suoritetaan verkossa, eikä osallistuminen vaadi esimerkiksi erityisiä tietokoneohjelmia.

”Idea online-yrittäjyyskurssista syntyi huhtikuussa 2019, ja marraskuussa julkaisimme sen”, kertoo yrityskiihdyttämö Kiukaan toimitusjohtaja Aaro Isosaari

Hän itse lähti mukaan yrittäjyysyhteisön toimintaan vuonna 2017. Silloin hän aloitti tuotantotalouden opinnot ja tutustui Aaltoes-yhteisön aktiivijäseniin. Aaltoes on Euroopan suurin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö, joka on myös Slush-kasvuyrittäjyystapahtuman takana.

Kiuas-kiihdyttämö tarjoaa kokeneiden yrittäjien apua aloitteleville yrityksille.

”Olimme pitkään pohtineet erilaisia tapoja tuoda oppeja suuremman yleisön tietoisuuteen.  Voimme tavallisesti valita ohjelmiimme vain noin 15 prosenttia hakijoista, joten satoja potentiaalisia tiimejä jää vuosittain ohjelmien ulkopuolelle”, Isosaari sanoo. 

Oppeja kokeneilta yrittäjiltä

Kiukaan tavoitteena oli tuottaa kurssi, joka tarjoaa perustiedot yrityksen perustamisen kannalta keskeisistä teemoista. Kurssin sisältö perustuu kokeneiden yrittäjien omakohtaisiin kokemuksiin.  

Millaisia erityyppisiä yrityksiä on olemassa? Mikä on startup? Miten idean voi jalostaa yritykseksi? Miten asiakkailta voi oppia? Miten tiimi rakennetaan? Miten rahoitusta haetaan?

Kurssin teemat ovat hyvin käytännönläheisiä. Yrittäjyyden lisäksi kurssi opettaa myös taitoja kehittää organisaatioiden sisäistä yrittäjyyttä. 

”Sekä opiskelijoina että kiihdyttämön vetäjinä koimme, että varsinkin ensimmäistä yritystään perustavilta nuorilta ja startup-kentän ulkopuolelta tulevilta puuttuvat usein ’universaalit’ perustaidot yrityksen perustamiseen, idean validointiin ja tuotteen kehittämiseen”, Aaro Isosaari sanoo. 

Kun tarvittavat tiedot ja taidot ovat helpommin saatavilla, yrittäjät saattavat säästyä yleisimmiltä alkuvaiheen virheiltä ja entistä useampi rohkaistuu perustamaan yrityksen.  

Aalto-yliopisto julkaisi Starting Up -verkkokurssin marraskuussa 2019 Slush-tapahtuman yhteydessä. Kurssia varten on haastateltu 15 eurooppalaista yrittäjää, sijoittajaa ja teknologia-alan pioneeria. Englanninkielisen kurssin toteutuksesta vastaavat yrityskiihdyttämö Kiuas, pääomasijoitusrahasto Maki.vc, Aalto-yliopiston yrittäjyyskoulutusohjelma Aalto Ventures Program sekä teknologiayritys Reaktor. 

Käy kurssi: starting-up.org/en/

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 26, huhtikuussa 2020.

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

CDL

Työn tulevaisuus on jatkuvaa oppimista

Career Design Lab tarjoaa monenlaisia tapoja oppia ja kehittyä uralla.

Alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.