Verkkokurssi “Forests, wood, and carbon” alkaa 5.9.2022

Uusi verkkokurssi CHEM-C2470 Forests, Wood and Carbon (5 cr) järjestetään ensimmäistä kertaa syksyllä 2022. Voit suorittaa kurssin oman aikataulusi mukaan itsenäisesti I-periodin aikana 5.9. – 14.10.2022. Kurssi koostuu lyhyistä videoista, teksteistä, harjoitustehtävistä sekä verkkotenteistä. Kurssi alkaa aloitusinfolla 5.9.2022 klo 9:15. Ilmoittaudu kurssille viimeistään 12.9.2022:
Kurssilla opiskelijat oppivat maapallon hiilenkierrosta ja metsien roolista tässä kokonaisuudessa. Kurssilla esitellään tuotteiden elinkaarivaikutusten analysointiin liittyvät periaatteet ja työvaiheet, kuten puutuotteiden hiilivarastopotentiaalin laskemisen. Opiskelijat oppivat puumateriaalin perusrakenteen solutasolla, sekä sen vaikutukset puun ominaisuuksiin kuten ulkonäköön, mittapysyvyyteen sekä lujuuteen. Opiskelijat tutustuvat myös tyypillisiin puutuotteisiin, joita käytetään rakennetussa ympäristössä eri tavoin.
MyCourses-sivulle päivitetään käytännön asioita kurssin suorittamisesta:

Oppimisen tueksi kurssilla hyödynnetään lyhyitä opetusvideoita, kuten alla. Lisää videoita löytyy tältä Youtube-kanavalta:
Kurssi on esitietona Aalto Wood -sivuaineelle ja on tarjolla myös keväällä 2023 V-periodissa (24.4. – 9.6.2023). Lisätietoa puutieteen opetuksesta ja Aalto Wood -sivuaineesta löytyy alla olevasta linkistä:
Kysymyksiä?
Kurssin henkilöstöön saa yhteyden sähköpostilla: [email protected]
- Kristiina Lillqvist
- Daniela Altgen
- Lauri Rautkari, Professor
Lue lisää uutisia

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa
Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia
Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.