Uutiset

UWAS Discussion Series: 15.3. Value Creation in Art and Business

Keskustelutilaisuuksien sarja pureutuu ajankohtaisiin, tieteenalojen välisiin teemoihin.
uwasdiscussion_fi_fi.jpg

Tervetuloa kolmanteen UWAS -keskustelutilaisuuteen, jossa videotaiteilija, Aalto-yliopiston vuoden 2018 residenssitaiteilija Pilvi Takala ja tohtoriopiskelija Pauli Pakarinen keskustelevat aiheesta "Value Creation in Art and Business".

Pilvi Takala on Berliinissä ja Helsingissä työskentelevä taiteilija. Hänen videoteoksensa perustuvat performansseihin ja interventioihin, joissa hän tutkii tiettyjä yhteisöjä käsitelläkseen sosiaalisia rakenteita, ja kyseenalaistaa normatiivisia sääntöjä ja käyttäytymisemme malleja eri yhteyksissä. Hänen teoksensa osoittavat, että usein on mahdollista oppia sosiaalisen tilanteen epäsuorista säännöistä vain häiriön kautta.

Pauli Pakarinen on tohtoriopiskelija kauppakorkeakoulun johtamisen koulutusohjelmassa. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat kenttäteoria, päätöksenteko, arvonmuodostus sekä mallien vaikutukset ja käyttö. Hänen tutkimushankkeensa, joka perustuu laajoihin laadullisiin aineistoihin ja havaintoihin sekä kulttuurin ja tietämyksen sosiologiaan tutkii makrotalouden mallintamista ja simulointia, rahapolitiikan suunnittelua ja kilpailukykyisiä kamppailuja aloilla.

Kyseessä on kolmas tapahtuma kuuden, kerran kuussa järjestettävän keskustelutilaisuuden sarjassa, joka on osa University Wide Art Studies eli UWAS-opintoja. Osana UWAS-kurssia opiskelijoilla on mahdollisuus tehdä yksittäinen tutkimus tai taiteellinen projekti, joka tutkii tapahtumien teemoja.

Tilaisuuksien tavoitteena on tuoda eri tieteenalojen ammattilaisia keskustelemaan taiteen, tieteen, teknologian ja liiketoiminnan välisistä monitieteellisistä käytännöistä. Keskustelut ovat avoimia kaikille kiinnostuneille Aalto-yliopiston eri kouluista.

Ensimmäisessä tapahtumassa tutkijatohtori Juuso Tervo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta ja projektipäällikkö Kalle Airo Perustieteiden korkeakoulusta keskustelivat yliopistojen yhteiskunnallisesta vaikutuksesta. Toisen keskustelun teema oli “Mind the gap - how science sees the brain and how mind sees science”, keskustelijoina Aalto-yliopiston taiteen laitoksen johtaja, taidekasvatuksen professori Kevin Tavin sekä aivotutkija, neurotieteen ja aivokuvantamisen professori emerita Riitta Hari.

Aika: 15.3. klo 17–19

Paikka: Harald Herlin -oppimiskeskus, Makerspace-tila, Otaniementie 9, Espoo

Lisätietoja:

Professori Kevin Tavin, p. 050 434 2961, [email protected]
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

image
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Boendets pris - ett finskt perspektiv

Gästföreläsning för jagvillhabostad.nu i samarbete med institutionen för urbana studier, Malmö universitet
Läppäri. Kuva: Kalle Kataila
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Väitöstutkimus kannustaa analytiikan integroimiseen osaksi yrityksen strategiaa

Analytiikan johtamista ja henkilöstön analytiikkataitojen kehittämistä tarvitaan nykyistä suurempien hyötyjen saamiseksi analytiikasta.
Keskeinen tutkimuslaite ARotor laboratoriossa Otaniemessä on paperiteollisuudessakin käytössä oleva tela.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

’Ei voi onnistua’ vie konetekniikan tutkijoita kohti kunnianhimoisempia tavoitteita

Pitkän ajan yhteistyö ja työ Valmetin veturihankkeissa tuottavat tuloksia raskaan teollisuuden tarpeisiin.
Opiskelijoita piirtämässä Incomplete City -arkkitehtuurikonseptia
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelijat suunnittelivat fiktiivisen kaupungin Paimiossa

Aalto-yliopiston opiskelijat osallistuivat lokakuun alussa Incomplete City -projektiin, joka on kansainvälinen arkkitehtuurikonsepti.