Uutiset

Uusia professoreita Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu saa uusia professoreita muotoilun, arkkitehtuurin, taiteen ja median sekä elokuvan laitoksille.
Väre. Kuva: Tuomas Uusheimo

Muotoilun laitos: Julia Valle Noronha on nimitetty muotitaiteen professoriksi 1.8.2022 alkaen. Andrea Botero on nimitetty muotoilun uusista mahdollisuuksista vastaavaksi professoriksi 1.8.2022 alkaen. İdil Gaziulusoy on nimitetty pysyvään kestävän kehityksen professorin tehtävään 1.7.2022 alkaen. Mikko Jalas on nimitetty pysyvään kiertotalouden innovaatioiden ja yhteiskehittämisen professorin tehtävään 1.7.2022 alkaen. Professuuri on jaettu 60% Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitokselle ja 40% Kauppakorkeakoulu johtamisen laitokselle.

Arkkitehtuurin laitos: Ranja Hautamäki on nimitetty pysyvään maisema-arkkitehtuurin professorin tehtävään 1.4.2022 alkaen ja Tomasz Rygalik on nimitetty pysyvään kalustesuunnittelun professorin tehtävään 1.8.2022 alkaen.

Taiteen ja median laitos: Mira Kallio-Tavin on nimitetty professoriksi ja Bassam el Baroni on nimitetty pysyvään kuratoinnin ja taiteen kommunikoinnin professorin tehtävään 1.5.2022 alkaen. Arja Karhumaa on nimitetty pysyvään visuaalisen viestinnän muotoilun professorin tehtävään 1.9.2022 alkaen. Andrés Lucero on nimitetty pysyvään interaktiosuunnittelun professorin tehtävään taiteen ja median sekä muotoilun laitoksille 1.9.2022 alkaen.

Elokuvataiteen laitos: Harri Ylönen on nimitetty elokuvaleikkauksen professoriksi 1.3.2022 alkaen.

Professorit esitellään tarkemmin syksyn aikana ilmestyvissä haastatteluissa.

Uutista editoitu 6.9.2022: lisätty Arja Karhumaan ja Andrés Luceron nimitykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vihreät liput, green flags. Kuva: Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta merkittäviä apurahoja Aalto-yliopiston tutkijoille

Aalto-yliopisto saa yliopistoista suurimman tuen. Apurahan saa 62 projektia ja tuen suuruus on yhteensä 728 400 euroa.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Designs for a Cooler Planet 2024 Open call
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Hae syksyn Designs for a Cooler Planetiin 22.1.2024 mennessä

Kerro miten tutkimuksesi tai projektisi muuttaa maailmaa.
Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.