Uutiset

Uusia professoreita Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu saa uusia professoreita muotoilun, arkkitehtuurin, taiteen ja median sekä elokuvan laitoksille.
Väre. Kuva: Tuomas Uusheimo

Muotoilun laitos: Julia Valle Noronha on nimitetty muotitaiteen professoriksi 1.8.2022 alkaen. Andrea Botero on nimitetty muotoilun uusista mahdollisuuksista vastaavaksi professoriksi 1.8.2022 alkaen. İdil Gaziulusoy on nimitetty pysyvään kestävän kehityksen professorin tehtävään 1.7.2022 alkaen. Mikko Jalas on nimitetty pysyvään kiertotalouden innovaatioiden ja yhteiskehittämisen professorin tehtävään 1.7.2022 alkaen. Professuuri on jaettu 60% Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitokselle ja 40% Kauppakorkeakoulu johtamisen laitokselle.

Arkkitehtuurin laitos: Ranja Hautamäki on nimitetty pysyvään maisema-arkkitehtuurin professorin tehtävään 1.4.2022 alkaen ja Tomasz Rygalik on nimitetty pysyvään kalustesuunnittelun professorin tehtävään 1.8.2022 alkaen.

Taiteen ja median laitos: Mira Kallio-Tavin on nimitetty professoriksi ja Bassam el Baroni on nimitetty pysyvään kuratoinnin ja taiteen kommunikoinnin professorin tehtävään 1.5.2022 alkaen. Arja Karhumaa on nimitetty pysyvään visuaalisen viestinnän muotoilun professorin tehtävään 1.9.2022 alkaen. Andrés Lucero on nimitetty pysyvään interaktiosuunnittelun professorin tehtävään taiteen ja median sekä muotoilun laitoksille 1.9.2022 alkaen.

Elokuvataiteen laitos: Harri Ylönen on nimitetty elokuvaleikkauksen professoriksi 1.3.2022 alkaen.

Professorit esitellään tarkemmin syksyn aikana ilmestyvissä haastatteluissa.

Uutista editoitu 6.9.2022: lisätty Arja Karhumaan ja Andrés Luceron nimitykset

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.