Uutiset

Uusi podcast kertoo paremmasta tulevaisuudesta – Entä jos vaateteollisuuden tulevaisuus löytyy suomalaisesta metsästä?

Työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen sekä Marimekon design- ja tuotekehitysjohtaja Minna Kemell-Kutvonen pohtivat, voiko maailman parantaminen olla vaateteollisuudelle tuottoisaa bisnestä.
Ioncell
Ioncell-kuitua voidaan tehdä sekä puusta että kierrätystekstiileistä. Kuva: Aalto-yliopisto, Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston uusi Entä jos -podcast uskoo parempaan tulevaisuuteen ja tutkittuun tietoon. Jokaisessa jaksossa tutkijamme saa keskustelukumppaniksi yrityksen tai yhteisön edustajan pohtimaan tieteen, taiteen ja teknologian roolia yhteiskunnan isojen haasteiden ratkomisessa ja uusien mahdollisuuksien luomisessa.

Tuoreissa jaksoissa pohditaan vaateteollisuuden tulevaisuutta ja avaruusbuumia. Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston kehittämä Ioncell on ympäristöystävällinen vaihtoehto puuvillalle ja keinokuiduille. Raaka-ainetta saadaan yllin kyllin suomalaisista metsistä. Mitä Ioncell voi tarkoittaa tekstiiliteollisuudelle ja Suomelle, mitä kuluttajat haluavat vaatteilta ja materiaaleilta tulevaisuudessa, ja voiko maailman parantaminen olla vaateteollisuudelle myös hyvä bisnes? Vieraina jaksossa Aallon työelämäprofessori Pirjo Kääriäinen sekä Marimekon design- ja tuotekehitysjohtaja Minna Kemell-Kutvonen.

Avaruusjaksossa apulaisprofessori Jaan Praks ja Aallon satelliittiohjelmasta ponnistaneen, maailman pienimpiä tutkasatelliitteja valmistavan Iceyen perustaja Pekka Laurila puhuvat Suomen satelliittibuumista ja kertovat, millainen avaruusvaltio maastamme voi parhaimmillaan tulla.

Podcastia voi kuunnella iTunesissa ja Spotifyssa.

Lue lisää Ioncellistä, satelliiteista ja muista Aalto-yliopiston parhaista tutkimus- ja opetushankkeista täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Man (Otto Scharmer) talks from screen to a member of the audience with back to camera.
Kampus Julkaistu:

The knowing-doing gap and how not to sink in it

What we need is a shift in focus from knowing to not knowing, claims action researcher and MIT senior university lecturer Otto Scharmer.
Liikuteltavan magneettikuvauslaitteen prototyyppi.
Tutkimus ja taide Julkaistu:
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.