Uutiset

Uusi maisteriohjelma Advanced Materials for Innovation and Sustainability alkaa syyskuussa 2017

Haku uuteen ohjelmaan on nyt käynnissä.
Kuva: Mika Latikka

Advanced Materials for Innovation and Sustainability -maisteriohjelman opiskelijat voivat opinnoissaan yhdistää teknillisen fysiikan ja uusia materiaalien opintonsa innovaatio-, liiketoiminta- ja yrittäjyysopintoihin. AMIS-ohjelma on kaksivuotinen (120 opintopisteen) ja opinnot johtavat kaksoistutkintoon.

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti myönsi Advanced Materials for Innovation and Sustainability (AMIS) -maisteriohjelmalle EIT-laatuleiman syyskuussa 2016 ja ohjelma aloittaa toimintansa vuotta myöhemmin syykuussa 2017.

Ohjelman tarjoavat seuraavat eurooppalaiset yliopistokumppanit:

•    Grenoble INP, Grenoble, Ranska
•    Aalto-yliopisto, Suomi
•    Darmstadtin teknillinen yliopisto, Darmstadt, Saksa
•    Bordeaux’n yliopisto, Bordeaux, Ranska
•    Liègen yliopisto, Liège, Belgia

Myös seuraavat teollisuuskumppanit ovat konsortion keskeisiä jäseniä:
•    ARKEMA 
•    ArcelorMittal
•    Fraunhofer‐instituutti
•    Commissariat à l’Energie Atomique et aux Energies Renouvelables (CEA)
•    IMEC

Opiskelijoiden liikkuvuus on olennainen osa ohjelmaa, ja kahden vuoden ohjelman aikana opiskelijat opiskelevat kahdessa konsortion kumppaniyliopistossa. Opetuskielenä on englanti.

Verkottuminen teollisuuden ja startup  yritysten kanssa

AMIS-ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää uusien materiaalien opintoja innovaatio-, liiketoiminta- ja yrittäjyysopintoihin sekä luoda yhteyksiä alan teollisuuteen. Professori Robin Ras, AMIS-ohjelman johtaja Aalto-yliopistossa, muistuttaa verkottumisen tärkeydestä eri sidosryhmien ja startup-yritysten kanssa opintojen aikana.

”Valmistuneilla opiskelijoilla on ainutlaatuinen yhdistelmä yrittäjyyttä ja uusien materiaalien opintokokonaisuutta. Myös yrityksissä olevat harjoittelu- ja opinnäytepaikat tarjoavat opiskelijoille keinon hankkia käytännön kokemusta”, Robin Ras toteaa.

”Tämä on opiskelijoille erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta ja saada kaksi maisterin tutkintoa tunnetuista yliopistoista”, toteaa puolestaan kansainvälisten asiain päällikkö Eija Kujanpää.

Kansainvälisissä yhteistyöohjelmissa on erilliset hakuajat ja hakumenettelyt. Ohjelman hakuaika päättyy 20. helmikuuta 2017 ja hakuprosessia koordinoi Grenoble Institut Polytechnique.

 

Lisätietoja:
AMIS-ohjelman verkkosivusto
Professori Robin Ras, teknillisen fysiikan laitos, [email protected]
Kansainvälisten asiain päällikkö Eija Kujanpää, [email protected]

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin perustama ja Euroopan komission rahoittama osaamis- ja innovaatioyhteisö (KIC) EIT Raw Materials on raaka-ainealan suurin ja vahvin konsortio maailmassa. Sen tehtävänä on edistää Euroopan raaka-ainealan kilpailukykyä, kasvua ja houkuttelevuutta rohkean innovoinnin ja ohjatun yrittäjyyden avulla.

 

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kuusi opiskelijaa ovat kokoontuneena ryhmätyötilaan. Yksi opiskelijoista osoittaa post-it-lapuista täytetylle valkotaululle.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.
Opetus on käynnissä luokkahuoneessa ja opiskelijat kuuntelevat pöytään nojaavaa opettajaansa.
Poikkeustilanteet, Opinnot Julkaistu:

ITP kurssit järjestettiin hybridiopetuksena poikkeuksellisen kesän aikana

ITP, Aallon kesällä suoritettava sivuaineohjelma, onnistui toteuttamaan kurssinsa ja bisnesprojektinsa hybridimuotoisena turvallisuudesta huolehtien.
Kuva: LUT-yliopisto.
Opinnot Julkaistu:

Shaking up Tech tulee taas, tällä kertaa virtuaalisena ja kaikille avoimena tapahtumana

Nuoria naisia teknologia-alalle rohkaiseva tapahtuma toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi verkossa, ja se on avoin kaikille lukiolaisille.
Students participate in virtual teamwork
Poikkeustilanteet, Opinnot Julkaistu:

UNITE! -yliopistoverkoston opiskelijat osallistuivat virtuaalivaihtoon Aalto-yliopiston kesäkoulussa

Aalto-yliopiston kesäkoulu avasi kurssitarjontansa UNITE! -verkoston opiskelijoille lyhytkestoisten vaihtojen pilottina. Kymmenen UNITE! -opiskelijaa osallistui Digital Business Master Class -kesäkurssille.