Uutiset

Uusi maisteriohjelma Advanced Materials for Innovation and Sustainability alkaa syyskuussa 2017

Haku uuteen ohjelmaan on nyt käynnissä.
Kuva: Mika Latikka

Advanced Materials for Innovation and Sustainability -maisteriohjelman opiskelijat voivat opinnoissaan yhdistää teknillisen fysiikan ja uusia materiaalien opintonsa innovaatio-, liiketoiminta- ja yrittäjyysopintoihin. AMIS-ohjelma on kaksivuotinen (120 opintopisteen) ja opinnot johtavat kaksoistutkintoon.

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti myönsi Advanced Materials for Innovation and Sustainability (AMIS) -maisteriohjelmalle EIT-laatuleiman syyskuussa 2016 ja ohjelma aloittaa toimintansa vuotta myöhemmin syykuussa 2017.

Ohjelman tarjoavat seuraavat eurooppalaiset yliopistokumppanit:

•    Grenoble INP, Grenoble, Ranska
•    Aalto-yliopisto, Suomi
•    Darmstadtin teknillinen yliopisto, Darmstadt, Saksa
•    Bordeaux’n yliopisto, Bordeaux, Ranska
•    Liègen yliopisto, Liège, Belgia

Myös seuraavat teollisuuskumppanit ovat konsortion keskeisiä jäseniä:
•    ARKEMA 
•    ArcelorMittal
•    Fraunhofer‐instituutti
•    Commissariat à l’Energie Atomique et aux Energies Renouvelables (CEA)
•    IMEC

Opiskelijoiden liikkuvuus on olennainen osa ohjelmaa, ja kahden vuoden ohjelman aikana opiskelijat opiskelevat kahdessa konsortion kumppaniyliopistossa. Opetuskielenä on englanti.

Verkottuminen teollisuuden ja startup  yritysten kanssa

AMIS-ohjelma tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden yhdistää uusien materiaalien opintoja innovaatio-, liiketoiminta- ja yrittäjyysopintoihin sekä luoda yhteyksiä alan teollisuuteen. Professori Robin Ras, AMIS-ohjelman johtaja Aalto-yliopistossa, muistuttaa verkottumisen tärkeydestä eri sidosryhmien ja startup-yritysten kanssa opintojen aikana.

”Valmistuneilla opiskelijoilla on ainutlaatuinen yhdistelmä yrittäjyyttä ja uusien materiaalien opintokokonaisuutta. Myös yrityksissä olevat harjoittelu- ja opinnäytepaikat tarjoavat opiskelijoille keinon hankkia käytännön kokemusta”, Robin Ras toteaa.

”Tämä on opiskelijoille erinomainen tilaisuus hankkia kansainvälistä kokemusta ja saada kaksi maisterin tutkintoa tunnetuista yliopistoista”, toteaa puolestaan kansainvälisten asiain päällikkö Eija Kujanpää.

Kansainvälisissä yhteistyöohjelmissa on erilliset hakuajat ja hakumenettelyt. Ohjelman hakuaika päättyy 20. helmikuuta 2017 ja hakuprosessia koordinoi Grenoble Institut Polytechnique.

 

Lisätietoja:
AMIS-ohjelman verkkosivusto
Professori Robin Ras, teknillisen fysiikan laitos, [email protected]
Kansainvälisten asiain päällikkö Eija Kujanpää, [email protected]

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin perustama ja Euroopan komission rahoittama osaamis- ja innovaatioyhteisö (KIC) EIT Raw Materials on raaka-ainealan suurin ja vahvin konsortio maailmassa. Sen tehtävänä on edistää Euroopan raaka-ainealan kilpailukykyä, kasvua ja houkuttelevuutta rohkean innovoinnin ja ohjatun yrittäjyyden avulla.

 

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Opiskelija Pasi Heino
Opinnot Julkaistu:

Väyläopiskelijan tarina: Tehdastyön ohessa kauppatieteen tutkinto-opiskelijaksi

Pasi Heino pääsi keväällä 2019 kauppatieteen tutkinto-opiskelijaksi avoimen yliopiston väyläopintojen kautta ja opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuotta tieto- ja palvelujohtamista. Nyt hän kertoo opiskelukokemuksistaan väyläopintojen ajalta sekä kauppatieteen tutkinto-opinnoista.
Opiskelija Otaniemen kampuksella talvimaisemassa.
Opinnot Julkaistu:

Hakijamäärä englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin kasvoi

Haun tulokset julkaistaan viimeistään kesäkuun alussa.
BScBA Student Anne Torvinen enjoying a summer day
Opinnot Julkaistu:

Yliopisto-opintojen aloittaminen on sekä haastavaa että palkitsevaa

Opiskelijatovereiden yhteishenki ja International Business -kandidaattiohjelman vahvuudet ovat olleet erinomainen tuki ensimmäisen vuoden opiskelijoiden aloitettua yliopisto-opintonsa hyvin poikkeavissa oloissa viime syksynä.
Small screenshot of takeout.aalto.fi
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Varaukset taas mahdollisia Takeoutin sivuilta

Varausten teko Studiosin ja Väreen lainaamoista on jälleen mahdollista Takoutin nettisivuston kautta .