Uutiset

Unite!-koulutuksessa pohdittiin kansainvälistymisen edistämistä virtuaalivaihdoilla

Virtuaalivaihtoon keskittyvä Unite! Staff Week on Virtual Exchange -koulutus järjestettiin helmi-maaliskuun taitteessa kansainvälistymisen edistämiseksi Unite!-verkoston yliopistojen välillä.
Unite! online meeting

Koulutuksen tarkoituksena oli auttaa Unite!-verkoston seitsemän yliopiston henkilökuntaa (esimerkiksi IT-henkilöstöä, koulutus- ja uratoimistojen henkilökuntaa), kouluttajia, koulutusjohtajia ja muita virtuaaliseen vaihtoon osallistuvia sidosryhmiä ymmärtämään, miten virtuaalista vaihtoa voidaan parhaiten toteuttaa kansainvälistymisen edistämiseksi etäyhteyksillä. Virtuaalivaihto täydentää fyysistä liikkuvuutta, sillä yliopistojen arvioidaan tulevaisuudessa tarvitsevan entistä enemmän etäyhteyksiin pohjautuvia mahdollisuuksia opiskelijoille.

Viikon kestäneen koulutuksen merkittävimpiä teemoja olivat virtuaalivaihdon toteutuminen käytännössä ja miten se tukee globaalin osaamisen kehittämistä. Virtuaalinen liikkuvuus luo mahdollisuuksia oppia muista yliopistoista ja tuo esiin erilaisia tapoja oppia. Lisäksi keskustelussa huomioitiin opetuksen laadun vaihtelu ja erilaiset käytännöt hallinnoida vaihto-ohjelmaa, kuten esimerkiksi kursseja edeltävät ohjeet ja yhteisön rakentaminen.

Unite!-koulutuksesta saadun palautteen mukaan opitut taidot auttavat uusien virtuaalivaihtoon perustuvien hankkeiden toteuttamisessa, mutta myös tunnistamaan uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön kumppaniyliopistojen kanssa.

Sasha Spurná took part in the Unite! training on virtual exchange. In the image Sasha is standing by a harbour.
Sasha Spurná

Sasha Spurná, Aalto-yliopiston saapuvien vaihto-opiskelijoiden koordinaattori, kertoi oppineensa myös tilaisuuden järjestäjiltä. "Havainnoin, kuinka he organisoivat ryhmiä verkossa, antoivat riittävästi tilaa kaikille, moderoivat keskustelua ja saivat meidät työskentelemään yhdessä, mutta myös etsimään uusia ratkaisuja yksin. He hyödynsivät monikulttuurisuutta ja osallistujien erilaisia taustoja. Osallistujina oli koordinaattoreita, opettajia, ohjaajia ja johtajia, ja se oli erittäin rikastuttava kokemus. Joten opin paljon paitsi itse virtuaalivaihdosta myös Unite! -verkostosta ja siitä, miten fasilitoida monikulttuurista verkkotapahtumaa ", Sasha selitti. 

Sashalle tärkeintä oli ymmärtää ero virtuaalisen vaihto-opiskelun ja virtuaalisen oppimisen välillä. "Ne molemmat kuulostavat aika samalta, eikö vaan? Mutta onneksi olemme käyttäneet paljon aikaa tuodaksemme hyviä vuorovaikutuksen käytäntöjä ja arvokkaita kokemuksia oppimis- ja opetustoimintaan verkossa. Tärkein erottava tekijä on opiskelijoiden ja muiden osallistujien välinen vuorovaikutus. Fyysisen vaihdon aikana olet automaattisesti vuorovaikutuksessa monikulttuurisen ympäristön kanssa. Virtuaalisessa vaihdossa yritämme tuoda vastaavanlaisia oppimisen mahdollisuuksia online-muotoon,” Spurná kommentoi kokemustaan Unite!-koulutuksessa.

Tutustu Unite!:een

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Yksityiskohta kryostaatista. Kuva: Mikko Raskinen.
Yhteistyö Julkaistu:

Mittava kvanttiteknologian kehityshanke tuo yhteen suomalaisen teollisuuden ja tutkimuksen

Merkittävä uusi tutkimushanke käynnistyi vauhdittamaan suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. VTT:n koordinoima QuTI-hanke kehittää uusia komponentteja, tuotantoratkaisuja ja algoritmeja kvanttiteknologian tarpeisiin. Business Finlandin osittain rahoittamassa QuTI-konsortiossa on mukana yhteensä 12 partneria. Kolmevuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 10 miljoonaa euroa.
Graz University of Technology and Wroclaw University of Science and Technology join the Unite! alliance. In the image photos of the university buildings.
Yhteistyö Julkaistu:

Grazin teknillinen yliopisto ja Wroclawin tiede- ja teknologiayliopisto liittyvät Unite-yliopistoverkostoon

Laajentuessaan seitsemästä jäsenestä yhdeksään Unite! lisää vaikutustaan eurooppalaisella korkeakoulukentällä.
Aalto Startup Center
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukana Helsingin kaupungin uudessa Kampusinkubaattorit-ohjelmassa

Uuden Kampusinkubaattorit-ohjelman kautta syntyvien palveluiden myötä tavoitteena on synnyttää 100 uutta yritystä vuodessa.
Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumni Oona Anttila: Harjoittelu oli urani kannalta todella tärkeä kokemus

Alumnimme Oona Anttila kiinnostui kestävän kehityksen teemoista jo opintojensa alussa, ja hakeutui sen myötä monialaiseen Creative Sustainability -maisteriohjelmaan. Hän työskentelee nykyään YK:n projektipalveluiden toimistossa Nairobissa, Keniassa.