Uutiset

Unite!-koulutuksessa pohdittiin kansainvälistymisen edistämistä virtuaalivaihdoilla

Virtuaalivaihtoon keskittyvä Unite! Staff Week on Virtual Exchange -koulutus järjestettiin helmi-maaliskuun taitteessa kansainvälistymisen edistämiseksi Unite!-verkoston yliopistojen välillä.
Unite! online meeting

Koulutuksen tarkoituksena oli auttaa Unite!-verkoston seitsemän yliopiston henkilökuntaa (esimerkiksi IT-henkilöstöä, koulutus- ja uratoimistojen henkilökuntaa), kouluttajia, koulutusjohtajia ja muita virtuaaliseen vaihtoon osallistuvia sidosryhmiä ymmärtämään, miten virtuaalista vaihtoa voidaan parhaiten toteuttaa kansainvälistymisen edistämiseksi etäyhteyksillä. Virtuaalivaihto täydentää fyysistä liikkuvuutta, sillä yliopistojen arvioidaan tulevaisuudessa tarvitsevan entistä enemmän etäyhteyksiin pohjautuvia mahdollisuuksia opiskelijoille.

Viikon kestäneen koulutuksen merkittävimpiä teemoja olivat virtuaalivaihdon toteutuminen käytännössä ja miten se tukee globaalin osaamisen kehittämistä. Virtuaalinen liikkuvuus luo mahdollisuuksia oppia muista yliopistoista ja tuo esiin erilaisia tapoja oppia. Lisäksi keskustelussa huomioitiin opetuksen laadun vaihtelu ja erilaiset käytännöt hallinnoida vaihto-ohjelmaa, kuten esimerkiksi kursseja edeltävät ohjeet ja yhteisön rakentaminen.

Unite!-koulutuksesta saadun palautteen mukaan opitut taidot auttavat uusien virtuaalivaihtoon perustuvien hankkeiden toteuttamisessa, mutta myös tunnistamaan uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön kumppaniyliopistojen kanssa.

Sasha Spurná took part in the Unite! training on virtual exchange. In the image Sasha is standing by a harbour.
Sasha Spurná

Sasha Spurná, Aalto-yliopiston saapuvien vaihto-opiskelijoiden koordinaattori, kertoi oppineensa myös tilaisuuden järjestäjiltä. "Havainnoin, kuinka he organisoivat ryhmiä verkossa, antoivat riittävästi tilaa kaikille, moderoivat keskustelua ja saivat meidät työskentelemään yhdessä, mutta myös etsimään uusia ratkaisuja yksin. He hyödynsivät monikulttuurisuutta ja osallistujien erilaisia taustoja. Osallistujina oli koordinaattoreita, opettajia, ohjaajia ja johtajia, ja se oli erittäin rikastuttava kokemus. Joten opin paljon paitsi itse virtuaalivaihdosta myös Unite! -verkostosta ja siitä, miten fasilitoida monikulttuurista verkkotapahtumaa ", Sasha selitti. 

Sashalle tärkeintä oli ymmärtää ero virtuaalisen vaihto-opiskelun ja virtuaalisen oppimisen välillä. "Ne molemmat kuulostavat aika samalta, eikö vaan? Mutta onneksi olemme käyttäneet paljon aikaa tuodaksemme hyviä vuorovaikutuksen käytäntöjä ja arvokkaita kokemuksia oppimis- ja opetustoimintaan verkossa. Tärkein erottava tekijä on opiskelijoiden ja muiden osallistujien välinen vuorovaikutus. Fyysisen vaihdon aikana olet automaattisesti vuorovaikutuksessa monikulttuurisen ympäristön kanssa. Virtuaalisessa vaihdossa yritämme tuoda vastaavanlaisia oppimisen mahdollisuuksia online-muotoon,” Spurná kommentoi kokemustaan Unite!-koulutuksessa.

Tutustu Unite!:een

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Le Thuy
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettilään tarina: Le Thuy

"Harjoittelu on tehokas tapa löytää ura, joka saa aivosi raksuttamaan", suosittelee tieto- ja palvelujohtamisen alumni Le Thuy, joka työskentelee strategiakonsulttina August Associatesilla. Syksystä 2021 alkaen hän on myös Kauppakorkeakoulun alumnilähettiläs.
Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

“Oli inspiroivaa kuulla alumnien vinkkejä sekä kokemuksia työstä ja opiskelusta”

Jo perinteeksi muodostunut Kauppakorkeakoulun Welcome Evening -tapahtuma keräsi jälleen yli 150 uutta maisteriopiskelijaa sekä koulumme alumneja yhteen verkostoitumaan ja keskustelemaan urapoluista, opinnoista sekä työelämästä.
Book shelves in the library full of books
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kurssikirjojen kirjoittaja ja tiedekirjailija – tiesitkö, että olet oikeutettu lainauskorvaukseen?

Kaikki tekijät, jotka ovat kirjoittaneet tekstiä teokseen, jota lainataan kirjastoista, ovat oikeutettuja lainauskorvaukseen.
Vähähiilinen rakentaminen verkkokurssi kuva creativecommons
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vähähiilisen rakentamisen suomenkielinen verkkokurssi julkaistu

Aalto-yliopisto on julkaissut avoimen ja ilmaisen vähähiilisen rakentamisen verkkokurssin.