Uutiset

UNITE-hanke kokoontuu Aallossa ja käynnistää yhteiseurooppalaisia toimintoja

EU-pilotin tavoitteena on tukea liikkuvuutta ja kehittää tukipalveluja ja oppimisympäristöjä.
EU-lippuja ison rakennuksen edessä.

Noin 150 tutkijaa, opettajaa, opiskelijaa ja johtajaa seitsemästä eurooppalaisesta yliopistosta kokoontuu 12.–14. helmikuuta Aalto-yliopistoon UNITE-verkoston ensimmäiseen työkokoukseen. Viime kesänä UNITE (University Network for Innovation, Technology and Engineering) valittiin EU-komission rahoittamaksi pilottihankkeeksi, jonka tavoitteena on luoda yhdessä yhteiseurooppalainen kampus opiskelijoille, tutkijoille ja henkilökunnalle ja saattaa samalla yhteen alueellisia ja eurooppalaisia toimijoita sekä ympäröivää yhteiskuntaa.

Työlistalla joustavia opintopolkuja ja verkko-oppimista

Työkokouksen tarkoituksena on viikon aikana käynnistää verkoston tulevaa toimintaa. Työryhmät käsittelevät laadunhallintaa, yhteisiä opintopalveluita ja joustavia opintopolkuja. Osallistujat keskustelevat muun muassa yliopistojen opettajia tukevista yhteisistä koulutuksen kehittämishankkeista ja verkko-oppimisen asiantuntijat jakavat hyviä käytäntöjä virtuaalioppimisesta ja sosiaalisesti osallistavista oppimisympäristöistä eri puolilla Eurooppaa.

Unite-verkoston logo

Seitsemän jäsenyliopistoa eri puolilta Eurooppaa

UNITE! University Network for Innovation, Technology and Engineering -allianssi on yksi EU-komission rahoitettavaksi valitsema eurooppalainen pilottihanke vuosille 2019–2022. Verkoston toiminnan käynnistivät kaikkien seitsemän yliopiston rehtorit Darmstadtin teknillisessä yliopistossa Saksassa marraskuussa. Verkoston muut jäsenet ovat KTH Royal Institute of Technology (Ruotsi), Grenoble Institute of Technology (Ranska), Polytechnic University of Turin (Italia), Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona Tech (Espanja) ja University of Lisbon (Portugali).  

Katso video perustamiskokouksesta (youtube.com)

Lisätietoja:
Professori Katrina Nordström, [email protected], 050 560 8370

Yliopistoverkosto Unite!
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kyberturvallisuus. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Nokia Bell Labsin kanssa tukea monimuotoisuuden edistämiseen jatko-opinnoissa

Nokia Bell Labs -stipendit jaettiin Sähkötekniikan ja Perustieteiden korkeakouluissa jatko-opintoja suorittaville naisille.
Kolme ihmistä katsoo jotain kannettavan tietokoneen näytöltä hymyillen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Hae nyt ensi kevään FITech-kursseille!

FITech-verkostoyliopiston kevään 2025 kurssihaku on käynnistynyt. Tarjolla on lähes 200 maksutonta kurssia uusiutuvan energian ja digitalisaation teemoista.
Illustration of the Internet of Things
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopisto ja Etla vauhdittavat 5G- ja 6G-mobiiliteknologian tutkimusta

Kauppakorkeakoulun CKIR-yksikkö ja Etla ovat käynnistäneet laajan Mobile is Global -tutkimushankkeen, jossa selvitetään geopolitiikan vaikutuksia Suomen 5G- ja 6G-ekosysteemiin. Business Finlandin rahoittama hanke avaa uusia mahdollisuuksia tulevaisuuden mobiiliviestintäverkkojen kehittämiselle ja käytölle.
Jacob Wallenberg
Yliopisto Julkaistu:

Vuorineuvos Marcus Wallenbergin säätiö tukee professuurien perustamista Hankeniin ja Kauppakorkeakouluun

Marcus Wallenbergin Liiketaloudellinen Tutkimussäätiö on päättänyt 50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi tukea kahden lahjoitusprofessuurin perustamista. Lisäksi säätiö ilmoittaa lisäävänsä merkittävästi vuosittaista tukeaan Kataja-tohtoriohjelmalle.