Uutiset

Tohtoriopinnot antavat erinomaiset valmiudet työelämään

Kysyimme tohtoriopinnoista opiskelijalta, tekniikan tohtorilta ja yrityksen edustajalta, miksi he suosittelevat tohtoriopintoja – katso video.
Doctoral hats / Aalto University

Tutkimustyö ei ole yksinäistä, vaikka tohtoriopiskelija Aini Putkonen aluksi näin luulikin. Hänet on yllättänyt tohtoriopintojen monipuolisuus ja se, että tutkimustyö ei todellakaan ole yksinäistä vaan yhteistyötä tehdään alusta asti alan suomalaisten ja kansainvälisten huippuosaajien kanssa.

”Tohtoriopintojen monipuolisuus yllätti. Minä esimerkiksi koodaan, kirjoitan, luen ja opetan tohtoriopintojen aikana. Nämä kaikki ovat tärkeitä taitoja työelämässä, vaikka ei lopulta haluaisikaan jäädä akateemiselle uralle”, ihmisen ja tietokoneen vuorovaikutusta tutkiva Putkonen pohtii.

Tohtoriopinnot ovat investointi tulevaisuuteen ja antavat hyvät valmiudet työelämään. ABB:n teknologiajohtaja Matti Kauhanen tietää, mistä puhuu, sillä automaation ja robotiikan alalla arvostetaan osaamista.

”Suomessa tohtoreiden työllistyminen on erinomaista ja yritykset tarvitsevat tohtoreita. Tohtoreilla on syvä osaaminen tietystä aiheesta ja he pystyvät uusiin innovatiivisiin ratkaisuihin, kun he saavat yrityksen työkalut käyttöönsä”, Kauhanen toteaa.

”Yleisesti ottaen tohtoriopinnot antavat monenlaisia valmiuksia, joita arvostetaan yrityksissä. Sivistys ja oppi kulkevat aina mukana, vaikka mitä tulisi”, Okmeticin teknologiapäällikkö Päivi Sievilä jatkaa.

Hän työskentelee puolijohdeteollisuudessa Okmeticilla, joka on yksi maailman johtavista piikiekkovalmistajista. Sievilä teki väitöskirjansa mikro- ja nanotekniikan alalta aiheenaan piiantureiden valmistustekniikat ja kokee hyötyneensä syvällisestä oman alan ymmärryksestä nykyisessä työssään.

”Parasta tohtoriopinnoissani oli tutkimusryhmä ja sen loistava yhteishenki sekä verkostot, joihin pääsi mukaan esimerkiksi konferenssimatkoilla. Oma ja kollegojen väitökset olivat aina kohokohtia, joita on kiva muistella edelleen”.

Aini Putkosen matka tekniikan tohtoriopintojen pariin on ollut monialainen alkaen taloustieteen opinnoista.

”Eniten tykkään tekniikan tohtoriopinnoissani siitä, että saan täysin keskittyä aiheeseen, joka kiinnostaa tosi paljon. Kannustankin rohkeasti menemään kursseille, jotka ei suoraan liittyisikään omaan alaan, koska niistä voi löytää aina uusia kiinnostavia asioita”, hän sanoo.

Sähkötekniikan korkeakoulun tohtorit tyytyväisiä tutkintoonsa

”Tohtoriopinnoista saadun palautteen perusteella Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet tekniikan tohtorit ovat erittäin tyytyväisiä tutkintoonsa ja kokevat siitä olleen hyötyä työurallaan”, tohtoriopintojen suunnittelija Emma Holmlund toteaa.

”Sanoisin, että jos tieteellinen tutkimus kiinnostaa edes vähän, tohtoriopintoja kannattaa harkita. Tohtoriksi opiskelu ei aina ole helppoa, mutta se on kivaa ja voi muuttaa elämääsi ja urapolkuasi. Tohtorikoulutus ei tarkoita vain neljän vuoden lisäopintoja vaan on investointi omaan tulevaisuuteen”, tutkimuksen varadekaani Vesa Välimäki Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta jatkaa.

Tutustu tohtoriopintoihin Sähkötekniikan korkeakoulussa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Alustatalouden faktat ja myytit jakso 8 studiossa Annukka Berg, Juhani Järvensivu, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä

Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.