”Tarpeeksi hyvä” on usein ”ihan fine”

”Sain kuulla käytännössä, millaisia työtehtävät ovat itseäni kiinnostavalla alalla ja keskustelu alumnin kanssa vähensi työelämään siirtymiseen liittyviä pelkojani.”
Näin eräs Kauppakorkeakoulun opiskelija kommentoi ryhmämentorointitapahtumaa, joka järjestettiin maaliskuun lopulla. Kauppakorkeakoulussa haluttiin lähteä kokeilemaan lyhytkestoista ryhmämentorointia, jossa opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella pienissä ryhmissä eri tehtävissä toimivien alumnien kanssa. Keskusteluissa painottuivat työelämässä vaadittavat taidot ja oman osaamisen kehittäminen.
Tilaisuuteen osallistunut alumni Anni Harju pitää ryhmämentorointia mielekkäänä tapana auttaa opiskelijoita ja neuvoa heitä uravalinnoissaan. ”Mielestäni pienryhmäkeskustelut toimivat paljon paremmin kuin massaluennot tai paneelit, joissa opiskelijoiden kanssa ei pääse keskustelemaan yhtä intensiivisesti”, sanoi Harju.
”Ryhmämentoroinnissa yhtenä ajatuksena onkin laskea rimaa lähteä keskustelemaan alumnin kanssa. Pieni ryhmä mahdollistaa sen, että opiskelijat voivat olla niin kuunteluoppilaina kuin kysyjänroolissa, mikä tuntuu itselle omimmalta. Olemme järjestäneet jo vuosien ajan erilaisia uratapahtumia, joissa opiskelijat ovat kuulleet alumnien uratarinoita ja päässeet juttelemaan alumnien kanssa. Kauppakorkeakoululla on paljon aktiivisia alumneja, mikä mahdollistaa tällaisten tapahtumien järjestämisen. Tästä tapahtumasta tulee hyvä lisä uratapahtumiimme jatkossakin”, kertoo Tanja Makkonen Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluista.
Oman osaamisen tunnistaminen tärkeää
Myös tilaisuuteen osallistuneet opiskelijat antoivat illasta positiivista palautetta.
Taloustieteen ja CEMSin maisteriohjelmassa opiskeleva Juhana Peltomaa kertoi alumni Samuele Machìn vahvistaneen ajatusta, että omalla aktiivisuudella on merkitystä siinä, millaisiin tehtäviin päätyy. Hän rohkaisi kerryttämään kokemusta myös oman pääaineen ulkopuolelta, kuten opiskelijajärjestöistä ja muiden alojen kursseilta, joiden avulla voi suunnata omaa tulevaisuuden työllistymistä haluamaansa suuntaan. Hän myös kehotti tuomaan omaa hyvää asennetta ja osaamista selkeästi esille työnhaussa. Oman osaamisen tunnistaminen on tärkeää, mutta Samuele painotti myös, että ”tarpeeksi hyvä” on usein ”ihan fine”.
”Osallistuin Mikko Rummukaisen ryhmään, jossa hän kertoi omista kiinnostuksen kohteistaan ja oman osaamisensa kehittymisestä. Mikko puhui myös pehmeiden taitojen tärkeydestä, mikä on mielestäni erittäin hyvä muistaa etenkin näin kauppatieteiden opiskelijan näkökulmasta”, kertoi laskentatoimen opiskelija Wenyang Xu.
Tanja Makkosen ja tilaisuuden toisen järjestäjän, Kauppakorkeakoulun alumnikoordinaattorin Emilia Nevalaisen mukaan kokeilu oli onnistunut. Tilaisuuteen kutsuttujen viiden alumnin ryhmät varattiin täyteen lähes saman tien ilmoittautumisen alettua ja itse tilaisuudessa keskustelua olisi riittänyt pitkälle iltaan.
Tilaisuuteen osallistuneet alumnit:
Anni Harju, Futurice (IDBM)
Ekaterina Tolpa, Lumi Accessories (ISM/CEMS)
Samuele Machì, Nokia (Economics/CEMS
Mikko Rummukainen, Vapamedia (International Business)
Antti Honka, Salaxy (Finance)
Lisätietoa:
Tanja Makkonen
Senior Manager, Career Services
Emilia Nevalainen
Alumni Relations Coordinator
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Vuoden MBA-alumni päätyi sattumalta humanitaariselle alalle – ”Huomasin, että minulle sopivat kriisit ja katastrofit”
Vuoden 2023 MBA-alumniksi on valittu Päivi Hurttia. Muun muassa journalismin ja viestinnän parissa uraa tehnyt Hurttia vietti juuri vuoden Etiopiassa. Työssään Punaisen Ristin kansainvälisellä komitealla hän auttoi varmistamaan, että humanitaarinen apu pääsee perille kaikille alueille.
ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään
Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.