Uutiset

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun promootion yleiseksi seppeleensitojaksi on nimitetty Kalle Keinonen

Tehtävästä vastaa ensimmäistä kertaa korkeakoulun historiassa miespuolinen opiskelija. Seppeleensitojan korun on suunnitellut Theo Weckström.
Kalle Keinonen / Theo Weckström. Kuva: Veera Konsti

”On suuri kunnia saada vastata seppeleensitojan symbolisesta tehtävästä. Olen ollut koulun opiskelijana monessa mukana, joten yhteisö on tuttu ja kolmannen polven opiskelijana tunnen hyvin myös talon historiaa”, Kalle Keinonen kertoo. 

Keinosen vaari opiskeli Ateneumin piirustuskoulussa ja isä Turkka Keinonen on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaani ja professori. Keinonen itse opiskelee taidekasvattajaksi ja opettaa myös sarjakuvaa ja animaatiota Helsingin sarjakuvakeskuksessa.

Tehtäväänsä seppeleensitojana hän odottaa mielenkiinnolla. ”Aloitamme tapahtuman käytännön järjestelyt pian. Toivon, että voimme tehdä tilaisuudesta juhlavan, arvokkaan ja hauskan, mutta ennen kaikkea koulumme ja opiskelijoidemme näköisen.”

Keinonen nimitettiin tehtävään juhlatilaisuudessa eilen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Kuuden vuoden välein järjestettävä promootio on korkeakoulun viides promootio ja se pidetään 13. kesäkuuta korkeakoulun tiloissa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. 

Ensimmäinen miespuolinen seppeleensitoja

Promootio on arvokas juhla akateemisine perinteineen. Seppeleensitojattareksi on perinteisesti nimitetty professorin tytär, jolla on nuhteeton maine ja joka on naimaikäinen. Seppeleensitojan nimittävä opiskelijajärjestö TOKYO halusi valinnallaan seurata ja kunnioittaa korkeakoulun perinteitä.

”Kautta sukupolvien opiskelijamme ovat jatkuvasti kyseenalaistaneet - ja toisinaan jopa haastaneet - vanhoja tapoja ja perinteitä avatakseen uusia näkökulmia. TOKYOn hallitus halusi muistuttaa akateemista yhteisöämme koulutuksen ja innovoinnin avoimuudesta eli arvoista, jotka ovat olleet kautta aikojen niin korkeakoulumme kuin Suomen menestyksen perusta”, toteaa TOKYOn puheenjohtaja Irma Savolainen.

Seppeleensitojan valinnassa painoivat ennen kaikkea henkilökohtaiset ansiot ja saavutukset, jotka TOKYOn hallituksen mielestä ovat paremmin ajassa kiinni olevia mittareita sukupuolen, iän, perhesiteiden ja yhteiskunnallisen aseman sijasta.

”Seppeleensitojan tehtävä edellyttää henkilöltä luotettavuutta, hyvää mainetta ja kunnioitusta koulun yhteisöä kohtaan. Aktiivisena, luovana ja sanavalmiina yksilönä Kalle Keinonen edustaa opiskelijoidemme ideaalia, joka ei pelkää muutosta ja joka asialle omistautuneena kykenee ratkaisemaan hankalimmatkin ongelmat.”

Keinonen on opiskelijajärjestö TOKYOn entinen puheenjohtaja ja opiskelijoiden perustaman ja omistaman kasvisravintola Kipsarin puheenjohtaja.

Koruna kultainen rintaneula

Seppeleensitojan korun on suunnitellut korusuunnittelija Theo Weckström. Hän kertoo saaneensa suunnitteluun hyvin vapaat kädet.

”Korusuunnittelijana tehtävän merkitys rakentuu minulle sitä kautta, että lopputulos on asiakkaalle merkityksellinen”, Weckström sanoo.

Lähtökohtana oli, että koru korvaa ruusun seppeleensitojan rintapielessä. Koruksi valikoitui rintaneula, jotta se näkyy myös ulospäin. Suunnittelija kertoo, että inspiraation lähteenä toimi kukka.

”Se näkyy lopullisessa muotokielessä, joskin koru on abstraktimpi ja tulkinnanvarainen. Haluan että korun kantaja voi itse luoda korulle tulkinnan, oman tarinan.”

Lue lisää:

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun promootio 2019

Promootion ohjelma 2019

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Course work for Smart Wearables
Opinnot Julkaistu:

Smart Wearables -kurssit opettavat opiskelijoille insinööri- ja muotoilutaitoja

Smart Wearables -kurssien monialaisissa tiimeissä syntyy uskomattoman luovia projekteja, joiden parissa eri alojen opiskelijat pääsevät oppimaan toisiltaan.
Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Havainnekuva puisesta lavarakenteesta torimaisemassa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Wood Programin 30-vuotisjuhlaprojekti nousee Kuhmon torille

Aalto-yliopiston puuarkkitehtuuriin erikoistuvat opiskelijat toteuttavat joka vuosi Wood Program -projektin. Opintokokonaisuuden 30-vuotisjuhlavuonna yhteistyökumppanina toimii Kuhmon kaupunki. Toteuttava kohde on Kuhmon torille nouseva torilava.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!