Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun promootion yleiseksi seppeleensitojaksi on nimitetty Kalle Keinonen

”On suuri kunnia saada vastata seppeleensitojan symbolisesta tehtävästä. Olen ollut koulun opiskelijana monessa mukana, joten yhteisö on tuttu ja kolmannen polven opiskelijana tunnen hyvin myös talon historiaa”, Kalle Keinonen kertoo.
Keinosen vaari opiskeli Ateneumin piirustuskoulussa ja isä Turkka Keinonen on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun varadekaani ja professori. Keinonen itse opiskelee taidekasvattajaksi ja opettaa myös sarjakuvaa ja animaatiota Helsingin sarjakuvakeskuksessa.
Tehtäväänsä seppeleensitojana hän odottaa mielenkiinnolla. ”Aloitamme tapahtuman käytännön järjestelyt pian. Toivon, että voimme tehdä tilaisuudesta juhlavan, arvokkaan ja hauskan, mutta ennen kaikkea koulumme ja opiskelijoidemme näköisen.”
Keinonen nimitettiin tehtävään juhlatilaisuudessa eilen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa. Kuuden vuoden välein järjestettävä promootio on korkeakoulun viides promootio ja se pidetään 13. kesäkuuta korkeakoulun tiloissa Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella.
Ensimmäinen miespuolinen seppeleensitoja
Promootio on arvokas juhla akateemisine perinteineen. Seppeleensitojattareksi on perinteisesti nimitetty professorin tytär, jolla on nuhteeton maine ja joka on naimaikäinen. Seppeleensitojan nimittävä opiskelijajärjestö TOKYO halusi valinnallaan seurata ja kunnioittaa korkeakoulun perinteitä.
”Kautta sukupolvien opiskelijamme ovat jatkuvasti kyseenalaistaneet - ja toisinaan jopa haastaneet - vanhoja tapoja ja perinteitä avatakseen uusia näkökulmia. TOKYOn hallitus halusi muistuttaa akateemista yhteisöämme koulutuksen ja innovoinnin avoimuudesta eli arvoista, jotka ovat olleet kautta aikojen niin korkeakoulumme kuin Suomen menestyksen perusta”, toteaa TOKYOn puheenjohtaja Irma Savolainen.
Seppeleensitojan valinnassa painoivat ennen kaikkea henkilökohtaiset ansiot ja saavutukset, jotka TOKYOn hallituksen mielestä ovat paremmin ajassa kiinni olevia mittareita sukupuolen, iän, perhesiteiden ja yhteiskunnallisen aseman sijasta.
”Seppeleensitojan tehtävä edellyttää henkilöltä luotettavuutta, hyvää mainetta ja kunnioitusta koulun yhteisöä kohtaan. Aktiivisena, luovana ja sanavalmiina yksilönä Kalle Keinonen edustaa opiskelijoidemme ideaalia, joka ei pelkää muutosta ja joka asialle omistautuneena kykenee ratkaisemaan hankalimmatkin ongelmat.”
Keinonen on opiskelijajärjestö TOKYOn entinen puheenjohtaja ja opiskelijoiden perustaman ja omistaman kasvisravintola Kipsarin puheenjohtaja.
Koruna kultainen rintaneula
Seppeleensitojan korun on suunnitellut korusuunnittelija Theo Weckström. Hän kertoo saaneensa suunnitteluun hyvin vapaat kädet.
”Korusuunnittelijana tehtävän merkitys rakentuu minulle sitä kautta, että lopputulos on asiakkaalle merkityksellinen”, Weckström sanoo.
Lähtökohtana oli, että koru korvaa ruusun seppeleensitojan rintapielessä. Koruksi valikoitui rintaneula, jotta se näkyy myös ulospäin. Suunnittelija kertoo, että inspiraation lähteenä toimi kukka.
”Se näkyy lopullisessa muotokielessä, joskin koru on abstraktimpi ja tulkinnanvarainen. Haluan että korun kantaja voi itse luoda korulle tulkinnan, oman tarinan.”
Lue lisää:
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun promootio 2019
Lue lisää uutisia

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti
Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen
Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle
Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!