Taide ja muotoilu nousivat sijalle 13 yliopistovertailussa
QS World University Rankingin vuoden 2017 alakohtaiset vertailut julkaistiin 8.3. Aalto-yliopisto arvioitiin maailman 13. parhaaksi yliopistoksi alalla Art & Design.
- Tämä uutinen on mahtava tunnustus asiasta, jonka jo tiedämme: yhteisössämme tehdään merkittäviä asioita, niin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kuin koko yliopistossa. Kova työ näkyy uraauurtavassa tutkimuksessamme, palkituissa projekteissamme, inspiroivissa opiskelijoissamme ja laadukkaassa taiteellisessa toiminnassa, sanoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Anna Valtonen.
Sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa pääsi myös kaksi muuta alaa: Architecture/Built Environment sekä Business & Management Studies.
Aloilla Accounting & Finance, Civil & Structural Engineering, Electrical & Electronic Engineering ja Materials Science Aalto-yliopisto sijoittui luokkaan 101-150. Sijoilla 151-200 olivat alat Computer Science & Information Systems, Chemical Engineering sekä Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering.
Alakohtainen QS-ranking painottaa arvioinneissaan sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.
QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Tämä ranking julkaistaan syksyisin. Viime syyskuussa Aalto-yliopisto oli QS:n yleisranking-listalla sijalla 133.
Lue lisää QS-rankingista (topuniversities.com)
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia
Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa
Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Sattumanvaraisia reittejä köröttelevä R-Bus -älybussi toimi mobiilina taideinstallaationa
Kalasatamassa elokuussa liikkunut itsestään kulkeva bussi haastaa perinteisen taideinstallaation muodon, ja sisällä kuultu audioteos lisäksi luo vilkkaan luonnon äänimaiseman keskelle kaupungin infrastruktuuria.
Uusi visuaalisen tiimityöskentelyn malli perustuu metaforiin ja mobiilisovellukseen
Tyypillinen ongelma tiimityöskentelyssä on epätasapaino: yleensä vain muutama osallistuja työskentelee aktiivisesti, eikä kaikkien ääni tule lainkaan kuuluviin. Visentools-hankkeen ratkaisussa hyödynnetään visuaalisia työkaluja ja haptisuutta eli tuntoaistillisuutta. Niiden avulla luodaan tiimeille merkityksellisiä ja osallistavia kokouksia ja työpajoja. Hanketta rahoittaa Business Finland, ja sitä on pilotoitu toukokuusta lähtien.