Uutiset

Taide ja muotoilu nousivat sijalle 13 yliopistovertailussa

QS-ranking listasi myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin ja johtamisen alat sadan parhaan joukkoon.

QS World University Rankingin vuoden 2017 alakohtaiset vertailut julkaistiin 8.3. Aalto-yliopisto arvioitiin maailman 13. parhaaksi yliopistoksi alalla Art & Design.

- Tämä uutinen on mahtava tunnustus asiasta, jonka jo tiedämme: yhteisössämme tehdään merkittäviä asioita, niin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa kuin koko yliopistossa. Kova työ näkyy uraauurtavassa tutkimuksessamme, palkituissa projekteissamme, inspiroivissa opiskelijoissamme ja laadukkaassa taiteellisessa toiminnassa, sanoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Anna Valtonen.

Sadan parhaan yliopiston joukkoon maailmassa pääsi myös kaksi muuta alaa: Architecture/Built Environment sekä Business & Management Studies.

Aloilla Accounting & Finance, Civil & Structural Engineering, Electrical & Electronic Engineering ja Materials Science Aalto-yliopisto sijoittui luokkaan 101-150. Sijoilla 151-200 olivat alat Computer Science & Information Systems, Chemical Engineering sekä Mechanical, Aeronautical & Manufacturing Engineering.

Alakohtainen QS-ranking painottaa arvioinneissaan sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Tämä ranking julkaistaan syksyisin. Viime syyskuussa Aalto-yliopisto oli QS:n yleisranking-listalla sijalla 133.

Lue lisää QS-rankingista (topuniversities.com)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Mustavalkokuvassa hattupäinen mieshahmo katsoo eteenpäin kädet rinnan edessä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jussi-palkintoja elokuvataiteen laitoksen alumneille

Kotimaisen elokuvan viime vuoden parhaimmistoa palkittiin.
Pöydällä kipsimallin tekovälineitä
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Käsikirja johdattaa keramiikan maailmaan

Keramiikan käsikirja johdattaa lukijan kaikkiin saven kanssa työskentelyyn liittyviin aiheisiin tekstien, kuvien, kuvituksien, animaatioiden ja videoiden avulla.