Uutiset

Suomen ensimmäisen korkeakenttäisen magneettikuvauskeskuksen suunnittelu käynnistyy

Syksyllä 2015 järjestetyn Ultra-High Field MRI: Transition to Human 7 T in Finland -symposion kokousmuistio julkaistu.

Aalto Brain Centre, Aalto NeuroImaging ja Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulu järjestivät lokakuussa 2015 korkeakenttäisen magneettikuvauslaitteen hankintaa pohjustavan symposion "Ultra-High Field MRI: Transition to Human 7 T in Finland". Symposio keräsi yhteen alan kansainväliset asiantuntijat ja laitteen potentiaaliset käyttäjät.

Symposion asiantuntijapaneelin yksimielinen mielipide oli, että Suomi ei pysy jatkossa mukana maailmanluokan kuvantamisneurotieteen huippututkimuksessa ilman ihmiskäyttöön tarkoitettua korkeakenttäistä, esim. 7 teslan, magneettikuvauslaitetta. Kokouksesta on juuri julkaistu muistio ja se on ladattavissa tästä.

Syksyn 2015 symposion tärkein anti esitysten lisäksi saatiin paneelikeskustelussa, jossa kansainväliset asiantuntijat pohtivat yhdessä tutkijoiden kanssa ihmisen kuvantamiseen tarkoitetun korkeakenttäisen magneettikuvauksen hyötyjä ja mahdollisuuksia niin perustutkimuksessa, lääketieteellisessä tutkimuksessa kuin tulevaisuuden diagnostiikassa.

Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen hallinnoiman Aalto NeuroImaging – infrastruktuurin toimijat ovat tilaisuuden jälkeen edistäneet hanketta selvittämällä laitetoimittajien tarjoamia vaihtoehtoja sekä rahoitusmahdollisuuksia. Hanketta viedään eteenpäin yhteistyöhengessä alan muiden tutkijoiden ja instituutioiden kanssa. Tavoitteena on kansallinen open access –periaatteella toimiva tutkimuskeskus. Aalto-yliopisto hakee rahoitusta tälle kansallisen tason hankkeelle mm. Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurien rahoitushaussa keväällä 2016.

Lisätietoja:
Veikko Jousmäki
[email protected]
+358-400952525

Aalto NeuroImaging, ANI
Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos
Perustieteiden korkeakoulu
Aalto-yliopisto

ani.aalto.fi
abc.aalto.fi
nbe.aalto.fi
Ultrahigh field MRI

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tutkijoita Dipolin edustalla lumisessa maisemassa Otaniemessä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Immersiiviset laajennetun todellisuuden kokemukset apuna aineettoman kulttuuriperinnön säilyttämisessä

Aalto-yliopiston taiteen ja median laitos koordinoi Euroopan-laajuista hanketta, jonka tavoitteena on paitsi tallentaa aineetonta kulttuuriperintöä myös hyödyntää sitä yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemisessa. Apuna ovat immersiiviset laajennetun todellisuuden (XR) ympäristöt.
In leaf-like bubbles, different icons refering to e.g. books, gardening, and bicycling
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Löydä tohtorinkoulutuksemme yhteisö Aalto Socialissa

Seuraa ja osallistu keskusteluun tohtorinkoulutuksesta Aalto Socialissa.
Niskanen and Otsuka
Yhteistyö Julkaistu:

Kurkistus funktionaalisten polysakkaridijohdannaisten elektrospinning-tutkimukseen

Meillä oli kunnia isännöidä vierailevaa puhujaa, tutkija Issei Otsukaa Grenoble Alpesin yliopistosta "Kahvia ja tiedettä" -tapahtumassamme. Otsuka vierailee Suomessa Researcher Short Mobility -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on edistää Ranskan ja Suomen välisiä tieteellisiä kumppanuuksia.
Students at the European Parliament building in Strasbourg participating in the European Student Assembly.
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelija European Student Assemblyssä

Sofia Pascolo osallistui huhtikuussa 2024 Strasbourgissa järjestettyyn European Student Assemblyyn.