Suomen ensimmäisen korkeakenttäisen magneettikuvauskeskuksen suunnittelu käynnistyy
Aalto Brain Centre, Aalto NeuroImaging ja Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulu järjestivät lokakuussa 2015 korkeakenttäisen magneettikuvauslaitteen hankintaa pohjustavan symposion "Ultra-High Field MRI: Transition to Human 7 T in Finland". Symposio keräsi yhteen alan kansainväliset asiantuntijat ja laitteen potentiaaliset käyttäjät.
Symposion asiantuntijapaneelin yksimielinen mielipide oli, että Suomi ei pysy jatkossa mukana maailmanluokan kuvantamisneurotieteen huippututkimuksessa ilman ihmiskäyttöön tarkoitettua korkeakenttäistä, esim. 7 teslan, magneettikuvauslaitetta. Kokouksesta on juuri julkaistu muistio ja se on ladattavissa tästä.
Syksyn 2015 symposion tärkein anti esitysten lisäksi saatiin paneelikeskustelussa, jossa kansainväliset asiantuntijat pohtivat yhdessä tutkijoiden kanssa ihmisen kuvantamiseen tarkoitetun korkeakenttäisen magneettikuvauksen hyötyjä ja mahdollisuuksia niin perustutkimuksessa, lääketieteellisessä tutkimuksessa kuin tulevaisuuden diagnostiikassa.
Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksen hallinnoiman Aalto NeuroImaging – infrastruktuurin toimijat ovat tilaisuuden jälkeen edistäneet hanketta selvittämällä laitetoimittajien tarjoamia vaihtoehtoja sekä rahoitusmahdollisuuksia. Hanketta viedään eteenpäin yhteistyöhengessä alan muiden tutkijoiden ja instituutioiden kanssa. Tavoitteena on kansallinen open access –periaatteella toimiva tutkimuskeskus. Aalto-yliopisto hakee rahoitusta tälle kansallisen tason hankkeelle mm. Suomen Akatemian tutkimusinfrastruktuurien rahoitushaussa keväällä 2016.
Lisätietoja:
Veikko Jousmäki
[email protected]
+358-400952525
Aalto NeuroImaging, ANI
Neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitos
Perustieteiden korkeakoulu
Aalto-yliopisto
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan
Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.