Sijoitustoiminnan tuotto 10,9 % vuoden ensimmäisellä puoliskolla

Aalto-yliopiston sijoitussalkusta käytetään vuoden 2021 aikana 28 miljoonaa euroa yliopiston toiminnan rahoittamiseen. Tämä kattaa osittain opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusleikkaukset viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Nämä leikkaukset ovat pienentäneet yliopiston valtionrahoitusta vuositasolla noin 50 miljoonaa euroa verrattaessa vuoden 2021 rahoitusta vuoden 2011 rahoitukseen.
Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana Aalto-yliopiston sijoitustoiminnan tuotto oli 10,9 %. Kesäkuun 2021 lopussa keskimääräinen vuosituotto sijoitustoiminnan alusta lukien oli 5,7 %. Sijoitussalkun markkina-arvo kesäkuun lopussa oli 1 293 miljoonaa euroa.
Maailmantalous ja rahoitusmarkkinat jatkoivat vauhdikasta palautumistaan alkuvuoden aikana koronavirusrokotusten ja elvyttävän talous- ja rahapolitiikan tukemana. Valtaosa tuottovaikutuksesta tuli osakesijoituksista. Valtionlainasijoitukset olivat ainoa omaisuuslaji, jonka tuotto jäi negatiiviseksi.
Aalto-yliopistolla on pitkän aikavälin tavoite hiilineutraalista sijoitustoiminnasta. Salkkuun tehtävät muutokset vähentävät vähitellen sijoitusten hiili-intensiteettiä vuodesta 2021 lähtien. Alkuvuoden aikana noin 20 % salkun sijoituksista on vaihdettu paremman vastuullisuusprofiilin rahastoihin, ja muutoksia jatketaan loppuvuoden aikana. Yliopiston sijoitustoiminnan ensimmäinen vastuullisuusraportti julkaistaan syyskuun aikana Aalto-yliopiston sijoitustoiminnan verkkosivuilla (linkki alla).
Sijoitustoiminnan tunnuslukuja 1-6 / 2021
Luvut ovat tilintarkastamattomia.
Lisätietoja:
- Marianna Bom
talousjohtaja, Aalto-yliopisto
puh. 050 575 3762, [email protected] - Iivo Paukkeri
sijoitusjohtaja, Aalto-yliopisto
puh. 050 599 0906, [email protected]
Aalto-yliopiston rahastojen sijoitustoiminta
Rahastojen sijoitustoiminnan tuottojen tarjoama rahoitus tukee Aalto-yliopiston opetusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa.

- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa
"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat
Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta
Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.