Uutiset

Saku Tuominen ja Harry Harkimo puhuivat CEMS Stage -tapahtumassa

CEMS Club Helsingin järjestämässä jokavuotisessa tapahtumassa puhuttiin onnistumisista ja tulevaisuudesta.
Saku Tuominen puhui CEMS-yhteisön tapahtumassa.

Tämän vuoden teemana oli Turning Challenges Into Opportunities, jolla haluttiin inspiroivien puhujien tukemana valaa nuorten uskoa tulevaisuuteen, haastavista talouden näkymistä huolimatta. Puhujina olivat idealisti Saku Tuominen, tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen sekä yrittäjä Harry ’Hjallis’ Harkimo. Kauppakorkeakoulussa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui 250 ihmistä.

Belgialaisesta Louvainin yliopistosta CEMS-vaihtoaan Aalto-yliopistossa suorittava Jeremy Denisty avasi tilaisuuden kertomalla lyhyesti illan teemasta sekä itse CEMS-ohjelmasta.

− CEMS ei ole ainoastaan yksi maailman parhaimmista kansainvälisen johtamisen koulutusohjelmasta, vaan se on paljon enemmän. CEMS on yhteisö, jonka muodostavat 29 maailman huippuyliopistoa, jotka ovat sitoutuneet tarjoamaan jäsenilleen huippuluokkaista koulutusta, Denisty kuvasi.

− CEMS on yhteisö, johon kuuluu 68 yrityspartneria – arvostettuja, menestyviä kansainvälisiä toimijoita. Eritoten CEMS on yhteisö, joka koostuu kunnianhimoisista, kyvykkäistä ja kansainvälisesti orientoituneista opiskelijoista, jotka ovat valmiita tarjoamaan ensiluokkaista työpanosta ja haluavat toiminnallaan muuttaa maailmaa sekä liiketoiminnan eettisyyttä.

"Mullistavimmat ideat tuntuvat meistä aluksi pieniltä"

Saku Tuominen on tullut tunnetuksi jääkiekkoilijana ja televisiotuotannon ammattilaisena, joka on sittemmin ryhtynyt viljelemään oliiviöljyä Italiassa sekä perustanut oman yrityksensä, the Idealist Groupin. Yrityksen päätavoite on perustaa uusia yrityksiä tuottamiensa ideoiden perusteella.

Tuomisen mukaan mullistavimmat ideat tuntuvat meistä aluksi pieniltä ja aiheuttavat meissä jopa huvittuneisuutta. Yhtenä esimerkkinä hän mainitsi Applen iPhonen. Tuomisen puheenvuoro kiteytyikin oman luovuuden löytämiseen ja etenkin siihen, kuinka omiin ideoihin uskominen on yksin menestyksen edellytyksistä.

Tuomisen jälkeen lavalle asteli F-Securen tutkimusjohtajana tunnettu Mikko Hyppönen, joka on niittänyt kansainvälistä mainetta taistelullaan kyberrikollisuutta vastaan. Hyppönen keskittyi puheenvuorossaan kuvaamaan nykyteknologian mahdollistamia tapoja, joilla esimerkiksi hallitukset kykenevät vakoilemaan ulkovaltoja ja saamaan tietoa omista kansalaisistaan. Vaikka Hyppösen mukaan yksityisyyden vaaliminen tulee olemaan tulevaisuudessa yhä vaikeampaa, jollei mahdotonta, voi suomalaisella sisulla päästä pitkälle tässäkin taistelussa.

Viimeisenä puhui Hjallis Harkimo, jonka puheenvuoro keskittyi laajalti hänen omaan elämäänsä. Harkimo aloitti tarinansa nuoruusvuosien opiskeluista ja mattojenpesusta Moskovassa, aina Hartwall Areenan rakentamiseen asti, jota hänen mukaansa pidettiin aikanaan mahdottomana tehtävänä. Harkimo myös kertoi yksin tehdystä maailmanympäripurjehduksestaan ensimmäisenä suomalaisena, joka kiteytyi muiden puheenvuorojen tavoin itseensä uskomisen merkitykseen.

− Sellaisen kokemuksen jälkeen sitä tietää, että pystyy toteuttamaan mitä tahansa maailmassa, Harkimo sanoi.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu kuuluu maailman johtavien kauppakorkeakoulujen ja suuryritysten muodostamaan CEMS-yhteisöön (the Global Alliance in Management Education). Yhteisössä on 29 jäsenyliopistoa ja 68 kansainvälistä yritysjäsentä. CEMS-yliopistojen opiskelijat voivat suorittaa arvostetun eurooppalaisen yhteistutkinnon: CEMS MIM (Master's in International Management).

Lue lisää CEMS-ohjelmasta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.