Uutiset

Puttonen & Vilkkumaa -podcast – asiaa paremmasta bisneksestä

Kauppakorkeakoulun uudessa podcast-sarjassa tartutaan ajatukseen, että parempi bisnes rakentaa parempaa maailmaa. Neljäs jakso on ilmestynyt!
Professor Vesa Puttonen and Assistant Professor Eeva Vilkkumaa host the new podcast.

Puttonen & Vilkkumaa on Kauppakorkeakoulun podcast, jossa ei hymistellä eikä hypetä, vaan kysytään napakoita kysymyksiä ja haetaan oivaltavia vastauksia. Podcastin tavoitteena on toteuttaa Kauppakorkeakoulun mottoa ”Better Business – Better Society” eli keskustella siitä, miten bisnestä voi liike-elämän eri alueilla tehdä nykyistä paremmin. Ääneen pääsevät sekä Kauppakorkeakoulun tutkijat että heidän vieraansa yliopistomaailman ulkopuolelta.

Podcastit juontavat vuorollaan rahoituksen professori Vesa Puttonen ja tieto- ja palvelujohtamisen apulaisprofessori Eeva Vilkkumaa. Ensimmäinen jakso on kuitenkin tutustumisjakso, jossa kuullaan molempia: juontana on Eeva Vilkkumaa ja tutkijavieraana Vesa Puttonen. Jakson aihe on ”10 vuotta finanssikriisiä – mikä pankkeja vaivaa?”, ja yritysvieraaksi saapuu OP Ryhmän pääjohtaja Timo Ritakallio.

Toisen jakson aiheena on ”Kannattaako Suomen yrittää vastuullisen muodin kärkimaaksi?”. Sen juontaa Vesa Puttonen ja vieraina ovat vastuullisen liiketoiminnan professorimme Minna Halme ja Pupulandia-bloggaaja Jenni Rotonen.

Kolmannessa jaksossa kysytään ”Onko ruokakaupan elämyksellisyyden markkinointi vain viimeinen yritys pelastaa kivijalkakaupat?”. Sen juontaa Eeva Vilkkumaa ja vieraina ovat markkinoinnin työelämäprofessorimme Lasse Mitronen ja K-kauppias Jouni Ekholm.

Uusimmassa jaksossa Future of Work -hankkeen tutkimuspäällikkö Hertta Vuorenmaa pui työn murrosta yhdessä suunnittelija Tanja Pelkosen ja rahoituksen professori Vesa Puttosen kanssa. Jaksossa pureudutaan siihen, miten yritykset saisivat houkuteltua hyvät, nuoret osaajat töihin, mutta estäisivät näitä saamasta burnoutia.

Löydät Puttonen & Vilkkumaa -podcastin Spotifysta ja iTunesista. Julkaisemme uuden jakson lomakausia lukuun ottamatta kahden viikon välein. Podcastit tuotetaan yhdessä Jaksomedian kanssa.

Kuuntele jaksot Spotifyssa.

Ps.  Paraikaa on meneillään Suomen paras podcast -äänestys, joka jatkuu tammikuun loppuun asti. Jos olet pitänyt Puttonen & Vilkkumaa -podcastista, käy antamassa äänesi sille. Kiitos!
https://jakso.fi/yleinen/aanesta-suomen-paras-podcast-2019

Teksti päivitetty 23.1.2020

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

two men shaking hands
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Metex-palkinto Ville Piipolle

Muotoilun opinnäytetyö keskittyy sähkömoottoripyörän ajoergonomiaan ja kestävään muotoiluun.
Janne Lindqvist seisoo mustassa puvussa taustallaan Aallon A-kirjainvalotaulu ja valotaideteos seinällä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Janne Lindqvistille ensimmäisenä Suomessa Mozillan säätiön rahoitus, jolla pyritään "tekemään internetistä parempi paikka"

Mozillan säätiön rahoitukset ovat erittäin kilpailtuja, sillä ne ovat rajoittamattomia lahjoituksia.
Janne Lindqvist
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Janne Lindqvist: Auttaminen ei onnistu norsunluutornista

Tietotekniikan professori on sosiaalinen oman tiensä kulkija, joka luottaa tutkimusaiheiden valinnassa vahvaan kutinaan.
maankäyttö
Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ihmiskunnan ruokkiminen planeettaa tuhoamatta vaatii U-käännöksen

Lähes puolet nykyisestä ruoantuotannosta on haitallista planeetallemme, koska se aiheuttaa luonnon monimuotoisuuden vähenemistä, ekosysteemin rappeutumista ja vesistressiä.