Opiskelijoiden pop up -näyttely uudistaa kattauksen

Kattaukset on toteutettu Johdatus muotoiluun -kurssilla, jonka aikana opiskelijat tutustuivat muotoilussa käytettäviin materiaaleihin sekä niiden soveltamiseen Aalto-yliopiston työpajoilla. Opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kattauksen, johon kuuluu lautanen, ruokailuvälineet, muki tai lasi ja mahdollisesti muita esineitä. Pop-up -näyttelyn teokset on valmistettu puusta, metallista, tekstiilistä, lasista ja keramiikasta.
"On inspiroivaa voida järjestää näyttely legendaarisessa Arabian näyttelytilassa. Koska tämä oli ensimmäinen suunnittelutyömme, meillä oli hiukan haasteita uusien materiaalien käsittelyssä, mutta onnistuimme ratkaisemaan ne", kertoo opiskelija Edith Kankkunen.
Kurssilla opiskelijat tutustuivat muotoilun prosesseihin, erilaisiin materiaaleihin ja niiden työstötapoihin sekä työskentelivät kaikissa laitoksen työpajoissa. Opiskelijat osallistuivat kolmen viikon mittaiselle pajakurssille materiaaleina puu, metalli, keramiikka, lasi ja pehmeät materiaalit. He toteuttivat annetun suunnittelutehtävän ryhmätyönä ja osin itsenäisesti eri työpajaympäristöissä.
Aika: 27.2-4.3.2018
Paikka: Iittala & Arabia Muotoilukeskus, Hämeentie 135, Design Lab, 9. kerros
Näyttely on maksuton ja avoinna seuraavasti:
TI 12.00-18.00
KE 12.00-20.00
TO-PE 12.00-18.00
LA-SU 10.00-16.00
Facebook: https://www.facebook.com/events/1817976678499920/
Iittala & Arabia Muotoilukeskus: http://www.designcentrehelsinki.com/calendar/exhibitions/3195?date=27/2/2018
Lisätietoa:
Muotoilun kandidaattiopiskelija Edith Kankkunen, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, p. 040 5122 075, [email protected]
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa
"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Uusi visuaalisen tiimityöskentelyn malli perustuu metaforiin ja mobiilisovellukseen
Tyypillinen ongelma tiimityöskentelyssä on epätasapaino: yleensä vain muutama osallistuja työskentelee aktiivisesti, eikä kaikkien ääni tule lainkaan kuuluviin. Visentools-hankkeen ratkaisussa hyödynnetään visuaalisia työkaluja ja haptisuutta eli tuntoaistillisuutta. Niiden avulla luodaan tiimeille merkityksellisiä ja osallistavia kokouksia ja työpajoja. Hanketta rahoittaa Business Finland, ja sitä on pilotoitu toukokuusta lähtien.
Kollektiivi valaisi Dutch Design Weekin biodiversiteettiä ilmentävillä lampuilla
Kollegin valaisininstallaatio Evolumination kutsui katsojia pohtimaan ympäristöä ja elämän monimuotoisuutta.