Uutiset

Opiskelijat tuottivat monialaisissa tiimeissä yllättäviä ratkaisuja

Näistä esimerkkejä ovat vaikkapa älyhanska, symmetrioita generoiva ohjelma kuosisuunnitteluun ja luontoliikkumista aktivoiva sovellus.
Grande Finale -tapahtumassa toukokuussa kupli innostus ja tyytyväisyys, kun kevään kurssin 15 projektiryhmää esitteli ratkaisujaan ja sovelluksiaan. Kuva Alisa Javits.

Perustieteiden korkeakoulun teknistieteellisen kandidaattiohjelman kaikille yhteisellä projektikurssilla kandiopiskelijat harjoittelivat yhteistyötä yli pääainerajojen ratkaisemalla tosielämän monimutkaisia ongelmia.

”Kurssi on ideapaja, jossa voi heittää opiskelijoille hyvin erilaisia kysymyksiä ja ongelmia, ja katsoa miten opiskelijat tarttuvat niihin”, kurssista vastaava opettaja Stina Giesecke sanoo.

Opiskelijoille kurssi tarjoaa hienon oppimiskokemuksen, sillä kurssilla sekä ongelman valinta että sen määrittely ja ratkaiseminen ovat pitkälti opiskelijoiden itsensä käsissä.

”Kurssilla pääsi työskentelemään aidosti poikkitieteellisessä projektiryhmässä, joka mahdollisti hyvin erilaisten näkökulmien ja lähestymistapojen synteesin. Uskon, että kaikki ovat oppineet jotain työskentelystä eritaustaisten teekkareiden kanssa. Lisäksi valtaosa kurssin projekteista on oikeasti mielenkiintoisia, ja niiden kehittymistä on ollut mielenkiintoista seurata”, kertovat Nanonuppu-työryhmän opiskelijat.

”Oli mielenkiintoista päästä tekemään aika erilaista kouluprojektia kuin yleensä. Oli myös motivoivaa huomata, että projektimme kiinnosti ihmisiä ja pääsimme esimerkiksi tapaamaan Marimekon edustajaa ja esittelemään ohjelmaamme hänelle”, sanovat Symmetr.io-ryhmäläiset.

”Parasta kurssilla oli hyvä ryhmähenki ja tiimityöskentely. Tapaamiset sujuivat aina hyvällä yhteishengellä ja saimme niissä aina paljon aikaiseksi!”, summaavat Luontoon oppimaan -ryhmän opiskelijat.

Tässä muutama esimerkki projekteista:

Taival-sovellus vie luontoon oppimaan. ”Haasteemme oli saada ihmiset innostumaan ja liikkumaan Suomen luonnossa. Aihe on sekä yhteiskunnallisesti merkittävä että riittävän konkreettinen. Lopputuloksena syntyi ”Taival”, prototyyppi luonnossa liikkumista tukevasta sovelluksesta, sekä liiketoimintasuunnitelmia. Toimeksiantaja Suomen Luonnonsuojeluliitto on erittäin innostunut jatkokehittämään tuotettamme.” Lue lisää ryhmän blogista.
 

Symmetr.io – Ohjelma symmetrioiden hahmotteluun. ”Ryhmämme haasteena oli mahdollistaa matematiikan ja erityisesti symmetrioiden hyödyntäminen erinäisten pintojen suunnittelussa. Esimerkiksi erilaisia kuoseja suunnittelevat tekstiilisuunnittelijat voisivat hyötyä tason symmetrioista. Ratkaisumme on prototyyppi ohjelmasta, jolla pystyy hahmottelemaan kaikki tason 17 symmetriaa mistä tahansa kuvasta perusalueena. Ohjelmaa on helppo käyttää, vaikka käyttäjällä ei olisi matemaattista taustaa. Selvitämme parhaillaan ohjelman kehittämistä eteenpäin.” Katso myös demovideo (> Materiaaleja).
 

Älyhanska, elektroninen huilu ja piano. ”Haasteenamme oli tehdä tuoteprototyyppi hiilinanonupuista kosketuspintoja valmistavalle Canatulle. Aihe oli todella kiinnostava sen 'futuristisuuden' takia, ja pääsimme työskentelemään täysin uudenlaisen huipputeknologian kanssa. Toteutimme kolme erillistä prototyyppiä: 'Älyhanskan', jolla pystyy ohjaamaan elektroniikkaa. Hanskassa on sormien päihin integroitu kosketuspinta, sekä gyroskooppi, jolla pystytään seuraamaan käden liikettä. Muut prototyypiit ovat elektroninen huilu ja elektroninen piano, joissa Canatun kalvolla luodaan kosketuspinnat sointujen aktivoimiseksi.” Katso myös älyhanska-video.

Kuvat: Alisa Javits, Tomi Suomela

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University Summer School 2020
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Unite!-verkkokurssi: Miten työskennellä globaaleissa virtuaalitiimeissä?

Saat tarvittavat tiedot ja viestintätaidot, jotta voit työskennellä tehokkaasti kansainvälisissä virtuaalitiimeissä. Ilmoittaudu viimeistään 17.10.2024.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi marraskuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi orientaatiopäiville!
Aalto-yliopiston kampus syksyllä
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat saaneensa hyvät eväät työelämään

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat tutkintoaan arvostettavan työmarkkinoilla.
Kannettava tietokone ja älypuhelin puisella pöydällä.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Uusi toissijainen sivuvalikko aalto.fi-sivustolle

Uusi toissijainen sivuvalikko julkaistaan aalto.fi-sivustolla keskiviikkona 2.10.2024.