Opiskelijat tunnistivat EY:lle digitaalisia työkaluja datan keräämisen ja analysoinnin tueksi

EY (Ernst & Young Oy) kääntyi Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden puoleen ja pyysi heitä luomaan markkinakatsauksen digitaalisiin työkaluihin, joiden avulla datan keräämiseen ja analysointiin liittyviä prosesseja voisi tehostaa. Tavoitteena oli saada yritykselle aiempaa parempi käsitys ajankohtaisista datan keräämisen teknologiatrendeistä.
Projektiin osallistuivat tieto- ja palvelujohtamisen maisteriopiskelijat Iina Laine ja Emilia Xue.He pääsivät projektin myötä hyödyntämään opintojensa aikana kertynyttä tietoa ja soveltamaan teoriaa käytäntöön. Lisäksi he pääsivät syventämään osaamistaan oppimalla paljon uutta analytiikan ja tekoälyn ajankohtaisista trendeistä.
”Projekti tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden tutkia teknologiatrendejä yrityspalveluiden näkökulmasta. Käymämme keskustelut EY:n kanssa olivat projektin kohokohtia, koska jokainen keskustelu syvensi näkökulmiamme ja auttoi valitsemaan soveltuvimmat työkalut EY:n tarpeisiin”, Laine ja Xue kertovat.
Kehittyvä teknologia luo mahdollisuuksia tiedon tehokkaaseen analysointiin
Projektin akateemisena ohjaajana toimi tietojärjestelmätieteen työelämäprofessori Esko Penttinen. Hänen mukaansa viimeaikainen teknologinen kehitys luo mahdollisuuksia yrityksen ulkopuolisen tiedon tehokkaaseen analysointiin. Hän uskookin näiden tietojen tärkeyden kasvavan tulevaisuudessa, kun analysoidaan yrityskaupan kohteena olevan yrityksen toimintaa ja sen kykyä tuottaa tulevaisuudessa osakkeenomistajilleen tuottoja.
”Olen erittäin tyytyväinen, että projektiin valikoitui laitokseltamme innostuneet opiskelijat, joille molemmille on projektin opeista varmasti hyötyä tulevaisuudessa”, Esko Penttinen sanoo.
Opiskelijat pääsivät projektin aikana keskustelemaan yritysjärjestelyjen ammattilaisten kanssa ymmärtääkseen paremmin käyttäjien työkaluihin liittyviä tarpeita sekä kartoittamaan heidän hyödyllisinä pitämiään ominaisuuksia. Lopullinen suositus perustui laajalti havaittuihin tarpeisiin sekä palveluntarjoajien kykyyn tarjota sopivia ratkaisuja näihin tarpeisiin.
EY jatkaa työkalujen potentiaalin analysointia tulosten pohjalta
Projektin yhteyshenkilönä EY:ltä toimi Esa Tolonen, joka on mielissään projektin lopputuloksena tuotetun kartoituksen laajuudesta ja syvyydestä.
”Kartoitus on meille hyödyllinen ja toimii hyvänä pohjatyönä, kun arvioimme erilaisia teknologisia alustoja kohdeyrityksen ulkopuolisen tiedon analysointiin. Osa näistä alustoista meillä on jo käytössä, mutta kartoituksessa oli myös useita mielenkiintoisia uusia alustoja, joiden hyödyllisyyttä analysoimme tarkemmin tulevaisuudessa”, Tolonen sanoo.
Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten ajankohtaisia liiketoiminnan haasteita, ja toimeksiantajayritykselle mahdollisuuden kehittää ja sparrata uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa.
EY:n yritysjärjestelypalvelut-yksikkö tarjoaa strategista konsultointia yksityisille pääomasijoittajille ja yrityksille esimerkiksi yrityskauppoihin ja divestointeihin sekä pääoman hallintaan, uudelleenjärjestelyyn ja yrityksen kehitykseen liittyen. Yritysjärjestelypalvelut-yksikkö auttaa yrityksiä myös asettamaan strategisia tavoitteita ja tarjoaa keinoja niiden saavuttamiseksi.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen
Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta
Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua
Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.