Uutiset

Opiskelijat harjoittelevat virtuaalitiimeissä työskentelyä

Ainutlaatuinen kurssi kokoaa yhteen opiskelijoita Aallosta sekä yliopistoista ympäri maailmaa. Kurssille ilmoittaudutaan tammikuussa.

Miten tiimissä tehdään töitä yhdessä, jos työryhmän jäsenet ovat hajallaan ympäri maailmaa ja välissä on kymmenen tunnin aikaero?

Tätä hyvin tavallista yrityselämän tilannetta aaltolaiset harjoittelevat Kauppakorkeakoulun järjestämällä Global Online Collaboration and Team Management -kurssilla, joka järjestetään tulevana keväänä.

Kurssin muoto on ainutlaatuinen. Se toteutetaan yhteistyössä useiden ympäri maailmaa toimivien yliopistojen kanssa. Näiden opinahjojen opiskelijoista sekoitetaan ryhmät, jotka työskentelevät projektitiimeinä.

Valmentaa työelämään

Kansainväliset tiimit saavat ratkottavakseen projektin, jonka he suunnittelevat ja toteuttavat ohjatusti kurssin aikana. Opiskelijat soveltavat käytäntöön kurssilla oppimaansa ja tekevät yhteistyötä yritysmaailmassa käytettävällä virtuaalisella IBM Connections -yhteistyöalustalla.

”Kurssi valmistaa opiskelijoita työelämään, jossa fyysisesti eri paikoissa toimivat ihmiset työskentelevät yhdessä yli aika- ja organisaatiorajojen, virtuaalisten yhteistyöalustojen avulla”, Aallon vastuuopettaja, Professor of Practise Minna Logemann kuvaa.

Kurssimoduulin alun perin lanseeranneiden Aalto-yliopiston ja  University of Southern Californian lisäksi mukana on kolme muuta yliopistoa Yhdysvalloista, kaksi Intiasta sekä yksi kanadalainen, ranskalainen ja espanjalainen yliopisto.

Kurssi sopii kaikissa pääaineissa opiskeleville

”Kurssin myötä opiskelijoille syntyy hyvin käytännönläheinen ymmärrys siitä, mitä tarkoittaa työskennellä globaalisti toimivassa tiimissä. Kurssi tarjoaa tiedollisia ja taidollisia valmiuksia, joita tarvitaan nykyorganisaatioissa hyvin monenlaisissa eri tehtävissä. Siksi se sopii pääaineesta riippumatta kaikille asiasta kiinnostuneille”, Minna Logemann sanoo.

Opiskelijat tutustuvat lisäksi aiheeseen liittyvään tutkimustietoon, kuten kulttuurien väliseen työskentelyyn ja viestintään. Kurssiin liittyy myös luentoja, jotka aaltolaiset opiskelijat suorittavat osin luokka- ja osin virtuaaliopetuksessa.  

”Kurssi on ainutlaatuinen yhdistelmä paikallisopetusta ja virtuaalitiimissä työskentelyä, teoreettista taustaa ja siihen nojaavaa välitöntä käytännön sovellusta. Tulee olemaan hyödyllistä ja hauskaa!”, Minna Logemann lupaa.

Kanditason Global Online Collaboration and Team Management -kurssi järjestetään neljännessä periodissa vuonna 2017. Kurssille voivat ilmoittautua opiskelijat kaikista Aallon korkeakouluista 23.1.-13.2.

Lisätietoja:
Kurssikuvaus mycourses-palvelussa. Kurssin tunnus: 71C09000.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja
Opinnot Julkaistu:

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
Football field / Jalkapallokenttä. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Jalkapalloilija Tim Väyrynen ja koripalloilija Helmi Tulonen kuuluvat Aalto-yliopiston URHEA-opiskelijoihin

”Aalto-yliopisto on Urhean periaatteiden mukaisesti tukenut meitä ammattiurheilun ja opiskelujen yhteensovittamisessa.”
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”