Uutiset

Opiskelijaravintola uusiksi – kiitosta opiskelijoiden monialaisuudesta

Projektin tuloksien avulla Fazer Food Services kehittää ravintoloidensa prosesseja.

Miten 500 lisäaterioitsijaa saadaan palveltua tehokkaasti ja asiakasystävällisesti opiskelijaravintolassa, kun tilojen neliömäärä ei kasva? Tätä selvittivät tuotantotalouden opiskelija Ville Miettinen Perustieteiden korkeakoulusta ja logistiikan opiskelija Lauri Horelli Kauppakorkeakoulusta Fazer Food Services -yritykselle tekemässään projektissa. Yritystä projektissa edusti konseptipäällikkö Erja Turunen ja projektia ohjasi professori Markku Kuula.

Projekti tuli ajankohtaiseksi, koska Kauppakorkeakoulun kandidaattitason opetus siirtyy Otaniemeen syksyllä 2015. Tämän lisäksi lähiravintola Dipoli on remontin vuoksi suljettu. Tilojen ja palveluiden järjestäminen sadoille uusille opiskelijoille nykyisten asiakkaiden lisäksi voi ainakin aluksi olla haastavaa. Liiketoiminta ja asiakastyytyväisyys eivät saa kärsiä.

– Konkreettinen opiskelutovereitani koskettava ongelmanasettelu toimi erityisenä motivaattorina projektissa. Yhteistyö yrityksen kanssa oli todella mutkatonta ja projekti antoi toimeksiantajalle aidosti tuoreita näkemyksiä jonoista sekä jonojen hallinnasta, joiden avulla Fazer Food Services voi lähestyä asiakaspalveluprosessejaan ympäri Pohjoismaita, kertoo Lauri Horelli.

Opiskelijat ideoivat parannusehdotuksessaan kolmea eri tapaa, joilla nykyisissä tiloissa voidaan palvella sadoilla ruokailijoilla kasvavaa asiakasmäärää. Näitä ovat kysynnän ohjaaminen, linjaston nopeuttaminen ja istumakapasiteetin kasvattaminen. Lisäksi opiskelijat kehittivät ja kuvasivat uuden asiakaspalveluprosessin.

– Yhteistyö opiskelijoiden kanssa oli erittäin hyvää. Aikataulut pitivät ja tehtiin, mitä sovittiin, kertoo konseptipäällikkö Erja Turunen Fazerilta.

– Projektin tuloksien avulla tarkastelemme ravintoloiden prosesseja ja kehitämme niitä paremmiksi. Myös uusien asiakkuuksien suunnitteluun löytyi hyviä malleja. Se, että projekti oli pilkottu pieniin osiin, toi esille, että pienillä asioilla on iso merkitys. Rikkaus oli myös, että opiskelijat olivat opiskelleet eri tieteenaloja, mikä toi projektiin näkemyksiä eri osa-alueilta, Erja Turunen jatkaa.

– Tässä projektissa haasteellisinta oli tehtävänannon kokonaisvaltainen ja syvällinen ymmärtäminen. Kun ymmärrys ongelmasta oli piirtynyt selkeästi mieleen, sen ratkaiseminen kävi lopulta melko selkein ja yksinkertaisin toimenpitein. Projektista saatu erinomainen palaute tuntui jälkeenpäin erittäin hyvältä, kertoo Ville Miettinen.
 

Lisätietoja:
Projektiasiantuntija Tommi Vihervaara
Kauppakorkeakoulun yrityssuhteet
[email protected]
050 383 7388

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2022 asti

Apurahoja myönnetään sillanrakennuksen ja talonrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
No entry sign over workshop image
Kampus, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ja Väre Takeoutissa

Poikkeusaukioloajat Arts infran työpajoilla ja Väre Takeoutissa ilmoitetaan tällä sivulla.
Bhavya Omkarappa smiling with plants in the background
Opinnot Julkaistu:

“Työelämän tasapaino Suomessa on loistava”

Bhavya Omkarappa kertoi näkemyksiään suomalaisesta työn ja vapaa-ajan tasapainosta osana Aalto-yliopiston Finland Works -verkkokurssia.
Aki Toivonen.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Aki Toivonen

”Uskon, että markkinoinnin ja brändityön rooli tulee vain korostumaan tulevaisuuden yritystoiminnassa, kun nykyisestä kulutuskulttuurista hiljalleen siirrytään yhä tiedostavampiin valintoihin.”