Uutiset

Opiskelijaraati auttaa Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden toiminnan kehittämisessä

Partneriyritysten edustajat saivat kuulla opiskelijatyytyväisyyskyselyn tuloksista tuoreeltaan.
#BIZ_PremiumPartners
Partner companies' representatives and student council members in the workshop on May 2022 (photographer: Milja Koski)

Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden tiimiä on auttanut jo vuodesta 2009 lähtien vuosittain vaihtuva opiskelijaraati. Opiskelijaraatiin voivat hakea kaikki Kauppakorkeakoulun opiskelijat mursusta lähtien aina lukuvuoden alussa. Opiskelijaraadilla on tärkeä rooli tiimin palveluiden sparraamisessa ja se on myös arvokas osa partneritoimintaa.

Lukuvuoden 2021–22 aikana raatilaiset (Siru Inkinen, Jenna KonttilaPinja Laine, Sanni LappalainenTeemu Pakarinen, Katri Savolainen ja KY:n yrityssuhdevastaava Tuomas Takanen/Miko Mariapori) ovat päässeet paneutumaan alumnitoimintaan, ura- ja rekrytointipalveluihin, yrityssuhteisiin ja partnereiden erityiskysymyksiin. Kausi huipentui 20.5., kun opiskelijaraatimme esitteli partneriyritysten edustajille opiskelijatyytyväisyystutkimuksen tuloksia.

Opiskelijakyselystä selviää, että työllistymisen kanavista sosiaalisen median ja verkostojen merkitys on kasvanut entisestään, vaikka ne eivät vielä kuitenkaan ole korvanneet erilaisia työpaikkaportaaleja. Aallon JobTeaser puhututti odotetusti – onhan kanava pääasiallinen viestintäkanavamme opiskelijoille. Kyselystä kävi ilmi, että opiskelijat ovat työllistyneet melko hyvin, joten tarve JobTeaserin käyttöön ei ehkä ole korkeimmillaan tällä hetkellä. Toisaalta osa opiskelijoista ei ole vielä löytänyt kanavaa. Tulemmekin syksyllä panostamaan markkinointiin niin opiskelijoille kuin työnantajillekin.

Opiskelijat toivovat sekä tapahtumia kampuksella että virtuaalisia tapahtumia

Tulevana syksynä Aalto-yliopiston ja työnantajien toiminta opiskelijoiden parissa päässee siirtymään koronan jälkeiseen ns. uuteen normaaliin. Kyselyssämme käy ilmi, että opiskelijat toivovat hyvin vahvasti tämän tarkoittavan tapahtumien osalta uusien toimintamuotojen omaksumista. Virtuaalisiin tapahtumiin ei ole tyystin kyllästytty, vaan niiden selkeinä etuina nähdään joustavuus ja helppous. Voihan näihin osallistua, vaikka vaihdossa ollessaan. Live-tapahtumista saatavaa verkostoitumista niillä ei kuitenkaan voida korvata – eli molempia tarvitaan.

Opiskelijat olivat nimenneet kyselyssä myös työnantajaorganisaatioita, joiden he kokivat näkyvän opiskelijaelämässä positiivisesti. Positiiviseksi nähtiin mm. osallistuminen opetukseen (caset, vierailuluennot), nimikkosalit, opiskelijoillemme sopivista avoimista työpaikoista ilmoittelu ja opiskelukavereiden suositukset.  Eniten mainintoja saaneet organisaatiot ovat hyvin tuttuja: EY, Deloitte, BCG, Kesko, KPMG, OP, McKinsey, Accenture, PwC ja Neste (sekä 51 muuta organisaatiota). Osuva (ja eniten naurun tyrskähdyksiä aiheuttanut) kommentti opiskelijalta kyselyssä oli: "Jos pääsee luennoimaan, niin se on aika hyvä tapa saada huomio, varsinkin, jos on jotain järkevää sanottavaa."

Tilaisuus päättyi opiskelijaraadin ja yritysedustajien työpajaan, jossa he pääsivät työstämään neljää päivänpolttavaa aihetta:

  • Vastuullisuus ja arvot - miten pitäisi näkyä yrityksen arjessa ja tekemisessä ja viestinnässä opiskelijoille?
  • Rekrytoinnin trendit rekrytoijan näkökulmasta, esim. some / videot / anonyymi rekrytointi jne.
  • Opiskelijan odotukset rekrytoinnista: palkka-avoimuus, prosessin keveys vs. rankkuus, arvot tms.
  • Miten yritykset voisivat paremmin tukea kansainvälisten opiskelijoiden työllistymistä (muutenkin kuin rekrytoimalla)

Tilaisuudessa oli mukana miltei kaikki Premium Partnerimme (Alma Media, Deloitte, EY, Finavia, Hilti, Konecranes, KPMG, OP, Posti, PwC), osa jopa useamman hengen voimin.

Tapahtumasta vastasi asiantuntijamme Milja Koski ura- ja rekrytointipalveluista, joka myös luotsaa raadin toimintaa lukuvuoden aikana. 

#BIZ_PremiumPartners

Partneriohjelma pitkäjänteiseen kumppanuuteen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on oma partneriohjelma, joka rakentaa ja ylläpitää tiiviitä, pitkäaikaisia suhteita korkeakoulun ja yritysten välillä. Se on lajissaan ainutlaatuinen Suomen korkeakouluissa ja avaa yhteyksiä myös Aalto-yliopiston muihin kouluihin.

Read more
Partnership Program
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
A teacher and two researchers smiling and sorting through paper presentations in a classroom
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Miten lisätä empatiaa terveyspalveluihin? Tutkijat järjestivät ihmiskeskeisen suunnittelun työpajoja Arabian peruskoulussa

Aalto-yliopiston tutkijat järjestivät peruskoululaisille palvelumuotoilutyöpajat, joissa opeteltiin muotoiluajattelua sekä ihmiskeskeisten tietojärjestelmien suunnittelua.