Uutiset

Ohjelmoinnin MOOC palkittiin – kurssi alkoi taas

MOOC-kurssin vetäjät, Teemu Lehtinen, Otto Seppälä, Teemu Sirkiä ja Juha Sorva, saivat Aallon High5 -palkinnon oppimisen edistämisestä.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että kurssin järjestäminen on merkittävä avaus oppimisen metodiikan kehittämisessä.

Kurssi tarjotaan kaikille ohjelmoinnista kiinnostuneille jälleen tänä vuonna. Kurssi avautui MOOC-opiskelijoille puoliltapäivin 1.9. ja jo nyt kurssille on ilmoittautunut satoja kiinnostuneita opiskelijoita Aallon ulkopuolelta. Ensimmäinen harjoituskierros sulkeutuu 16.9., joten mukaan ehtii vielä hyvin. Viime vuoden kurssille osallistui yli tuhat aktiivista opiskelijaa, ja sen suorittaneista löytyy opiskelijoita peruskoulusta tohtoreihin asti. Vaikka suurin osa opiskelijoista olikin eri puolilta Suomea, suoritettiin kurssia Yhdysvalloista ja Meksikosta asti.

- Kurssista kannattaakin vinkata Aallon opinnoista kiinnostuneelle tai kenelle tahansa joka haluaisi oppia ohjelmoimaan, Otto Seppälä tietotekniikan laitokselta sanoo.

Mikä MOOC?

MOOC-kurssi, eli Massive Open Online Course on ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi, eli kurssilaisten ei siis tarvitse olla kirjoilla korkeakoulussa eikä osallistumisesta tarvitse maksaa. MOOC-kurssille on tyypillistä suuri osallistujamäärä ja vapaa osallistuminen. Koko kurssi ja siihen liittyvät harjoitukset suoritetaan verkossa. Ohjelmoinnin MOOC -kurssi onkin erinomainen tapa tutustua ohjelmoinnin perusteisiin ja saada kuva siitä, mitä ohjelmointi oikeastaan on.

Ohjelmoinnin MOOC on myös mahdollisuus tutustua Aallon opetukseen. Tarjottu kurssi vastaa sisällöltään Aalto-yliopiston Ohjelmointi 1 -kurssia, jonka uudet tietotekniikan, fysiikan, tuotantotalouden ja informaatioverkostojen opiskelijat suorittavat ensimmäisenä opiskeluvuonnaan. Kurssin tehtävät suunnitellussa aikataulussa ratkoneet saavat kurssista sähköisen diplomin ja voivat halutessaan myös osallistua tenttiin, jonka läpäisseet saavat yliopiston kurssimerkinnän. Kurssi on suomenkielinen.

Kurssin työmäärä on suunniteltu päätoimisille opiskelijoille, ja aikaa kannattaakin varata ainakin 10h /viikko. MOOCille saa toki tulla myös oppimaan omassa tahdissa ja tehdä vain sen osan kurssista, joka sopii omaan tarpeeseen ja käytettävissä olevaan aikaan. Kurssi jatkuu joulukuun alkupuolelle.

- MOOC-kursseille on hyvin matala kynnys tulla, kurssi ei maksa mitään, joten ensisijainen kurssiin sitouttava asia on se kuinka mielenkiintoista tai käyttökelpoista opittava asia opiskelijoiden mielestä on, Seppälä sanoo.

Lue lisää kurssin kotisivuilla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.