Uutiset

Ohjelmoinnin MOOC palkittiin – kurssi alkoi taas

MOOC-kurssin vetäjät, Teemu Lehtinen, Otto Seppälä, Teemu Sirkiä ja Juha Sorva, saivat Aallon High5 -palkinnon oppimisen edistämisestä.

Palkinnon perusteluissa mainitaan, että kurssin järjestäminen on merkittävä avaus oppimisen metodiikan kehittämisessä.

Kurssi tarjotaan kaikille ohjelmoinnista kiinnostuneille jälleen tänä vuonna. Kurssi avautui MOOC-opiskelijoille puoliltapäivin 1.9. ja jo nyt kurssille on ilmoittautunut satoja kiinnostuneita opiskelijoita Aallon ulkopuolelta. Ensimmäinen harjoituskierros sulkeutuu 16.9., joten mukaan ehtii vielä hyvin. Viime vuoden kurssille osallistui yli tuhat aktiivista opiskelijaa, ja sen suorittaneista löytyy opiskelijoita peruskoulusta tohtoreihin asti. Vaikka suurin osa opiskelijoista olikin eri puolilta Suomea, suoritettiin kurssia Yhdysvalloista ja Meksikosta asti.

- Kurssista kannattaakin vinkata Aallon opinnoista kiinnostuneelle tai kenelle tahansa joka haluaisi oppia ohjelmoimaan, Otto Seppälä tietotekniikan laitokselta sanoo.

Mikä MOOC?

MOOC-kurssi, eli Massive Open Online Course on ilmainen ja kaikille avoin verkkokurssi, eli kurssilaisten ei siis tarvitse olla kirjoilla korkeakoulussa eikä osallistumisesta tarvitse maksaa. MOOC-kurssille on tyypillistä suuri osallistujamäärä ja vapaa osallistuminen. Koko kurssi ja siihen liittyvät harjoitukset suoritetaan verkossa. Ohjelmoinnin MOOC -kurssi onkin erinomainen tapa tutustua ohjelmoinnin perusteisiin ja saada kuva siitä, mitä ohjelmointi oikeastaan on.

Ohjelmoinnin MOOC on myös mahdollisuus tutustua Aallon opetukseen. Tarjottu kurssi vastaa sisällöltään Aalto-yliopiston Ohjelmointi 1 -kurssia, jonka uudet tietotekniikan, fysiikan, tuotantotalouden ja informaatioverkostojen opiskelijat suorittavat ensimmäisenä opiskeluvuonnaan. Kurssin tehtävät suunnitellussa aikataulussa ratkoneet saavat kurssista sähköisen diplomin ja voivat halutessaan myös osallistua tenttiin, jonka läpäisseet saavat yliopiston kurssimerkinnän. Kurssi on suomenkielinen.

Kurssin työmäärä on suunniteltu päätoimisille opiskelijoille, ja aikaa kannattaakin varata ainakin 10h /viikko. MOOCille saa toki tulla myös oppimaan omassa tahdissa ja tehdä vain sen osan kurssista, joka sopii omaan tarpeeseen ja käytettävissä olevaan aikaan. Kurssi jatkuu joulukuun alkupuolelle.

- MOOC-kursseille on hyvin matala kynnys tulla, kurssi ei maksa mitään, joten ensisijainen kurssiin sitouttava asia on se kuinka mielenkiintoista tai käyttökelpoista opittava asia opiskelijoiden mielestä on, Seppälä sanoo.

Lue lisää kurssin kotisivuilla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon Urhea-opiskelijoiden syystapaaminen, 2023. Kuva: Terhi Ollikainen
Opinnot Julkaistu:

Aallon alumni, urheilujohtaja Jyrki Louhi tarjosi taloustietämystä Aallon kilpaurheilijoille

Urhea-tapaaminen keräsi 30 opiskelijaa verkoston syystapaamiseen.
drift trike
Opinnot Julkaistu:

Kiinnostaako Aalto Space ja mekaaninen suunnittelu? Tervetuloa konesuunnitteluprojektin Gaalaan 1.12.

MEC-E1003 Machine Design Project -kurssin opiskelijat esittelevät prototyyppejään yleisölle. Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa myös yhteistyöprojekteja Aalto Space -tiimin ja professori Jaan Praksin kanssa.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Maria Lehto graduation photo
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maria Lehto: Harrastuksillani oli iso vaikutus uraan ja sen kautta sain ensimmäiset johtamiskokemukseni

Maria Lehdon polku nykyisiin tehtäviin Engagement Specialistiksi Kauppakorkeakoulun partneriyritys Konecranesille ei ole ollut täysin suoraviivainen, mutta kokemuksilla on kuitenkin ollut paikkansa ammatillisessa kehityksessä. Hän haluaakin kehottaa opiskelijoita rohkeasti seuraamaan omia kiinnostuksen kohteitaan ja luottamaan siihen, että ne kyllä johtavat lopulta oikeaan suuntaan.