Uutiset

Neljä älykaupungin pilottihanketta käyntiin tammikuussa 2021

FinEst Twins Smart City Center of Excellence keräsi ideakilpailun avulla yhteensä 71 ideaa tulevaisuuden älykaupungeille. Ehdotetuista kaksitoista pääsi finaaliin asti ja lopulta rahoitettaviksi valittiin neljä hanketta. Tutkimusta vaativia ideoita tullaan kehittämään ja pilotoimaan oikeissa kaupunkiympäristöissä.
Smart City Challenge

'Tietääksemme lähestymistapamme, jossa yhden valtion kaupunkien haasteet järjestelmällisesti kartoitetaan ja yhdistetään tutkimuspohjaisiin ratkaisuihin, on maailmalla ainoa laatuaan. Käytännössä tämä prosessi tuo tieteelliset tulokset yliopistojen laboratorioista kaupunkien kaduille 1–2 vuoden sisällä,' kertoo FinEst Twins Smart City Center of Excellencen johtaja Ralf-Martin Soe.

Kansainvälinen toimikunta arvioi 12 parasta ehdotusta kirjallisten ja suullisten esitysten perusteella. Neljä parasta tullaan rahoittamaan ja toteuttamaan FinEst Twins Smart City Center of Excellencen piirissä tammikuusta 2021 lähtien. Työhön osallistuvat Tallinnan teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto ja mukana olevat kaupungit.

Yksi valituista pilottihankkeista on liikkumisen, yksi rakennetun ympäristön ja kaksi energian alalta. Mittavien pilottihankkeiden budjetit vaihtelevat 1,2–1,5 miljoonan euron välillä, ja ratkaisuja tullaan kehittämään ja pilotoimaan kahdessa kaupungissa toukokuuhun 2023 mennessä. Hankkeessa on mukana neljä kaupunkialuetta Virosta – Tallinna, Tartto, Lääne-Harju ja Raen kunta – sekä Helsinki Suomesta. Tallinna on mukana kolmessa pilottihankkeessa ja Tartto kahdessa.

Tutustu vuonna 2021 käynnistyviin pilottihankkeisiin tarkemmin englanninkielisessä uutisessa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.
Device
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Koe yksielektronilähteillä osoittaa tien kohti uutta tehostandardia

Aalto-yliopiston tutkijat loivat menetelmän, jolla teho voidaan määritellä suhteessa taajuuteen.