Uutiset

Neljä älykaupungin pilottihanketta käyntiin tammikuussa 2021

FinEst Twins Smart City Center of Excellence keräsi ideakilpailun avulla yhteensä 71 ideaa tulevaisuuden älykaupungeille. Ehdotetuista kaksitoista pääsi finaaliin asti ja lopulta rahoitettaviksi valittiin neljä hanketta. Tutkimusta vaativia ideoita tullaan kehittämään ja pilotoimaan oikeissa kaupunkiympäristöissä.
Smart City Challenge

'Tietääksemme lähestymistapamme, jossa yhden valtion kaupunkien haasteet järjestelmällisesti kartoitetaan ja yhdistetään tutkimuspohjaisiin ratkaisuihin, on maailmalla ainoa laatuaan. Käytännössä tämä prosessi tuo tieteelliset tulokset yliopistojen laboratorioista kaupunkien kaduille 1–2 vuoden sisällä,' kertoo FinEst Twins Smart City Center of Excellencen johtaja Ralf-Martin Soe.

Kansainvälinen toimikunta arvioi 12 parasta ehdotusta kirjallisten ja suullisten esitysten perusteella. Neljä parasta tullaan rahoittamaan ja toteuttamaan FinEst Twins Smart City Center of Excellencen piirissä tammikuusta 2021 lähtien. Työhön osallistuvat Tallinnan teknillinen yliopisto, Aalto-yliopisto ja mukana olevat kaupungit.

Yksi valituista pilottihankkeista on liikkumisen, yksi rakennetun ympäristön ja kaksi energian alalta. Mittavien pilottihankkeiden budjetit vaihtelevat 1,2–1,5 miljoonan euron välillä, ja ratkaisuja tullaan kehittämään ja pilotoimaan kahdessa kaupungissa toukokuuhun 2023 mennessä. Hankkeessa on mukana neljä kaupunkialuetta Virosta – Tallinna, Tartto, Lääne-Harju ja Raen kunta – sekä Helsinki Suomesta. Tallinna on mukana kolmessa pilottihankkeessa ja Tartto kahdessa.

Tutustu vuonna 2021 käynnistyviin pilottihankkeisiin tarkemmin englanninkielisessä uutisessa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
aula
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030

Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuun orientaatiopäiville!