Uutiset

Miten Suomi hyötyy energiamurroksesta?

Uunituoreella Uuden energian yritykset -verkkosivustolla esittäytyy noin 250 puhtaan energia-alan yritystä.
Smart Energy Transition -tutkimushanke esittäytyi Suomen Akatemian järjestämässä Rakkaudesta tieteeseen -tapahtumassa 14.2.2018 Finlandia-talolla.

Käynnissä oleva energiamurros synnyttää paljon uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Samanaikaisesti fossiilisiin polttoaineisiin ja energiatehottomiin ratkaisuihin perustuvan liiketoiminnan jatkonäkymät heikkenevät. Jokainen yritys ja kansakunta pärjää energiamurroksessa sitä paremmin, mitä joustavammin se pystyy irtautumaan kilpailukyvyttömäksi käyvästä liiketoiminnasta ja pääsemään käsiksi uusiin, kasvaviin markkinoihin.

Energiamurrosta seuraava liiketoiminnan murros tapahtuu vauhdilla ja koskettaa monia yrityksiä ja toimialoja eri tavoin. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun koordinoimassa Smart Energy Transition (SET) -hankkeessa on tämän seurauksena korostettu yritys- ja tuoteryhmätasoisten muutosanalyysien tarvetta. Tiedon keräämisen, välittämisen ja analysoimisen työvälineeksi SET-hanke on avannut Uuden energian yritykset -sivuston energiamurros.fi. Sivustolle on kerätty tietoa noin 250 kotimaisesta energia-alan yritystoimijasta, jotka edistävät älykkään ja puhtaan energiantuotannon ja -kulutuksen kehittymistä.

Smart Energy Transition -hankkeen toimijat kehittävät energiamurros.fi-sivustoa ja päivittävät yritysten tietoja vuoteen 2020 asti. Tällöin päättyy professori Armi Temmeksen johtaman Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittaman tutkimushankkeen kolmivuotinen jatkokausi. STN:n rahoitusinstrumentti tukee yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä. Yhteistyö tiedontuottajien ja -hyödyntäjien välillä on keskeisellä sijalla kaikissa rahoitusta saaneissa hankkeissa.

Uuden energian yritykset -sivusto
Lisätietoja SET-hankkeesta
Edellinen uutinen SET-hankkeesta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: