Miten avaruustutkijasta tuli eläinlääkäri - Aalto University Magazine esittelee joukon ”muodonmuuttajia”

Avauksia-palstalla henkilöstöjohtaja Riitta Silvennoinen pohtii, voisimmeko ottaa työelämän muutokseen mallia opiskelijoilta: ”Hehän ovat perinteisesti työskennelleet hybridimallin mukaisesti: lähiopetusta, ryhmätapaamisia, mutta myös runsaasti itsenäistä tekemistä. Kun työpaikka muuttaa muotoaan innostavaksi uusiutumisen paikaksi, se on myös tulevaisuudenkestävä.”
Pääjutussa tapaamme tutkijan ja kaksi yrittäjää uusilla poluilla. Professori Michael Hummel johtaa Aallon Bioinnovaatiokeskusta, jossa kehitetään uudenlaisia materiaaleja muun muassa tekstiili- ja pakkausteollisuuden hyödyksi. Yrittäjä, diplomi-insinööri Annu Nieminen analysoi, saavatko yritykset aikaan enemmän hyvää vai pahaa. Kauppakorkeakoulun alumni Richard Nordström vaihtoi uransa sijoituspankkiirista yrittäjäksi ja perusti senioreille kotiapua tarjoavan palvelun.
Kuka-alumnihaastattelussa tutustumme Sini Merikallioon, tv:stä tuttuun avaruustutkijaan, joka työskentelee nyt eläinlääkärinä ja ehkä pian myös Suomen ensimmäisensä astronauttina.
Mukana matkassa -reportaasi vie meidät metsään, jätteenkäsittelylaitokselle ja laboratorioon tutustumaan, miten valmistetaan ympäristöystävällistä lannoitetta, Putrettia.
Niin ikään materiaalitutkimuksen innovaatioista kertoo artikkeli, jossa on pääosassa Olli Ikkala, syyskuun alusta emeritusprofessorina tutkimustyötään jatkava alan pioneeri. Tutkijat ja kollegat kertovat yhteisistä hankkeista.
Tieteestä-palstalla keskustellaan rakentamisen ilmastokuormasta. Tutkijatohtori Juudit Ottelin ja arkkitehti, ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittinen pohtivat, miten rakentamisessa päästään kiertotalouteen muutenkin kuin juhlapuheissa.
Aalto University Magazine 29 on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Lehti postitetaan kaikille sen tilanneille alumneille. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Albert Devasagayam Francis: Yhdistämme yhteisöllisen puutarhan ja mehiläishoidon
"Tärkein motivaationi on puhdas energia, mutta se voi olla kaukana tulevaisuudessa. Mehiläishoidossa näen työn jäljen aina kauden päätteeksi. "
Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?
Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.
Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus
"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."