Uutiset

Miten avaruustutkijasta tuli eläinlääkäri - Aalto University Magazine esittelee joukon ”muodonmuuttajia”

Lehden uusimmassa numerossa tavataan ihmisiä, jotka näkevät ja tekevät asioita toisin.
Kolme kappaletta uusinta Magazinea kuvattuna kirjapainosta tulleiden ruskeiden pahvilaatikoin päällä, laatikoiden ympäriltä on poistettu pakkausmuoveja.
Kuva: Mikko Raskinen

Avauksia-palstalla henkilöstöjohtaja Riitta Silvennoinen pohtii, voisimmeko ottaa työelämän muutokseen mallia opiskelijoilta: ”Hehän ovat perinteisesti työskennelleet hybridimallin mukaisesti: lähiopetusta, ryhmätapaamisia, mutta myös runsaasti itsenäistä tekemistä. Kun työpaikka muuttaa muotoaan innostavaksi uusiutumisen paikaksi, se on myös tulevaisuudenkestävä.”

Pääjutussa tapaamme tutkijan ja kaksi yrittäjää uusilla poluilla. Professori Michael Hummel johtaa Aallon Bioinnovaatiokeskusta, jossa kehitetään uudenlaisia materiaaleja muun muassa tekstiili- ja pakkausteollisuuden hyödyksi. Yrittäjä, diplomi-insinööri Annu Nieminen analysoi, saavatko yritykset aikaan enemmän hyvää vai pahaa. Kauppakorkeakoulun alumni Richard Nordström vaihtoi uransa sijoituspankkiirista yrittäjäksi ja perusti senioreille kotiapua tarjoavan palvelun.

Kuka-alumnihaastattelussa tutustumme Sini Merikallioon, tv:stä tuttuun avaruustutkijaan, joka työskentelee nyt eläinlääkärinä ja ehkä pian myös Suomen ensimmäisensä astronauttina.

Mukana matkassa -reportaasi vie meidät metsään, jätteenkäsittelylaitokselle ja laboratorioon tutustumaan, miten valmistetaan ympäristöystävällistä lannoitetta, Putrettia.

Niin ikään materiaalitutkimuksen innovaatioista kertoo artikkeli, jossa on pääosassa Olli Ikkala, syyskuun alusta emeritusprofessorina tutkimustyötään jatkava alan pioneeri. Tutkijat ja kollegat kertovat yhteisistä hankkeista.

Tieteestä-palstalla keskustellaan rakentamisen ilmastokuormasta. Tutkijatohtori Juudit Ottelin ja arkkitehti, ympäristöministeriön erityisasiantuntija Matti Kuittinen pohtivat, miten rakentamisessa päästään kiertotalouteen muutenkin kuin juhlapuheissa.

Aalto University Magazine 29 on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Lehti postitetaan kaikille sen tilanneille alumneille. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Sustainability Days 2018 Panel discussion at Otaniemi. Photo by Heidi Konttinen
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Marginaalista liiketoiminnan ytimeen – Sustainability in Business -tutkimusryhmä 30 vuotta

Kauppatieteissä kestävä kehitys oli 1990-luvun alussa outo tutkimusaihe. Radikaaleimmat muutokset ovat kuitenkin vasta edessä, sanoo professori Minna Halme.
Kuvituskuva
Aalto Magazine Julkaistu:

Näin maailman pienin molekyyli mullistaa energiamarkkinat ja auttaa ilmastokriisin ratkaisemisessa

Vihreä vety tekee Euroopasta energiamahdin, liikenteestä päästötöntä ja teräksestä hiilivapaata. Asiantuntijat kertovat, voiko visioista tulla totta – ja millä keinoilla.
Spring Forum 2023
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto isännöi korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät 2023

Tervetuloa korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäiville! Kv-kevätpäivät järjestetään Espoossa Aalto-yliopiston kampuksella 3.-5.5.2023.
Three images showing the professors. On the left, İdil Gaziulusoy is sitting on a staircase with a pile of books. In the center, Miloš Mladenović is standing with his bike at the Aalto University metro station. On the right, Matti Hämäläinen is standing in the lab holding a square frame with a picture of a brain.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Mistä professorit on tehty?

Kolme vakinaistettua professoria kertoo, mikä heidät johdatti omalle tutkimusalalleen