Uutiset

Mikkelin kauppatieteen kandidaattiohjelmasta suora pääsy maisteriohjelmiin

International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan seuraavan kerran 7.–27.1.2015.
Julia Romanyuk

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelma täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Kauppatieteiden opetus Mikkelissä alkoi siis vuonna 1989. BScBA-ohjelma on alusta alkaen ollut täysin englanninkielinen.

– Tutkinto antaa opiskelijoille hyvät valmiudet jatkaa edelleen Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmissa tai siirtyä suoraan liike-elämän palvelukseen. Opiskelutavoissa painottuvat kauppatieteiden osaamisen lisäksi ryhmätyö- ja ongelmanratkaisutaidot ja hyvän viestintä- ja kielitaidon vahvistaminen, kertoo Kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman.

Uusi hakuaika jo tammikuussa

International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan seuraavan kerran 7.–27.1.2015. Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta, minkä jälkeen opiskelija pääsee halutessaan jatkamaan opintojaan suoraan Kauppakorkeakoulun maisteritason koulutusohjelmassa.

Tämä suora siirtyminen BScBA-ohjelmasta maisteriohjelmaan on muutos entiseen ja mahdollisuus, joka astuu voimaan syksystä 2015 alkaen. Tähän asti BScBA-tutkinnon suorittaminen teki opiskelijoista hakukelpoisen maisteriohjelmiin, muttei vielä varmistanut sisäänpääsyä.

Tiivistahtista opiskelua monikulttuurisessa ympäristössä

Käytännössä opinnot etenevät Mikkelin kampuksella kolmen viikon moduuleissa, joissa opiskellaan yksi kurssi kerrallaan. Opiskelu on tiivistä ja lähes ympärivuotista. Lähiopetusta on kolme tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa.

Tutkinto on suunniteltu täysipäiväistä opiskelua varten niin, että se on mahdollista suorittaa jopa alle kolmessa vuodessa. Yksi, yleensä viimeinen, lukukausi opiskellaan ulkomaisessa vaihtoyliopistossa, jossa suoritetaan kansainvälinen sivuopintokokonaisuus.

– BScBA-ohjelmalla on laaja opiskelijavaihto-ohjelma, joka sisältää noin 50 vaihtoyliopistoa eri puolilla maailmaa. Mikkelin yksikössä vierailee vastavuoroisesti noin 70 vaihto-opiskelijaa vuosittain. Suurella osalla suomalaisistakin opiskelijoista on aiempaa kokemusta ulkomailla elämisestä ja osalla myös ulkomailla opiskelemisesta. Opetuksesta vastaavat pääosin ulkomaalaiset vierailevat professorit, selvittää BScBA-ohjelman johtaja Dr. Joan Lofgren kampuksen kansainvälisyyttä.

Ohjelmaan hyväksytään vuosittain 85 uutta opiskelijaa. Tänä syksynä Mikkelissä aloittaneista uusista opiskelijoista neljännes on ulkomaalaisia edustaen kahdeksaa eri kansalaisuutta.

Mikkelin ohjelmaan pääsy on opiskelijalle kuin lottovoitto

Toisen vuosikurssin opiskelija Julia Romanyuk on enemmän kuin tyytyväinen päätökseensä opiskella kauppatieteiden kandidaatiksi Mikkelissä. Hän kokee intensiivisten opintojen valmistavan liike-elämään sekä opettavan ajanhallinta- ja organisointikykyjä, jotka ovat korvaamattomia työelämässä.

– Lisäksi pienet opetusryhmät mahdollistavat interaktiivisen opetuksen, jossa me opiskelijat olemme keskiössä ja pääsemme aktiivisuudellamme vaikuttamaan opetuksen kulkuun, toteaa Romanyuk kertoessaan opiskelustaan Mikkelissä.

Lapsuutensa Venäjällä asunut Romanyuk arvostaa myös sitä, että saa opiskella tavoitteellisten, avoimien ja kansainvälisesti suuntautuneiden opiskelijoiden kanssa.

– Ja mikä parasta, olemme jo nyt osa ainutlaatuista ”BABA-verkostoa”, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, Romanyuk lisää.

Lisätietoja Mikkelin BScBA-ohjelmasta:

BScBA-ohjelman esittely englanniksi (pdf)
studies.aalto.fi/mikkeli
[email protected]
+358 (0)50 438 9837

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.