Mikkelin kauppatieteen kandidaattiohjelmasta suora pääsy maisteriohjelmiin
Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelma täyttää tänä vuonna 25 vuotta. Kauppatieteiden opetus Mikkelissä alkoi siis vuonna 1989. BScBA-ohjelma on alusta alkaen ollut täysin englanninkielinen.
– Tutkinto antaa opiskelijoille hyvät valmiudet jatkaa edelleen Kauppakorkeakoulun maisteriohjelmissa tai siirtyä suoraan liike-elämän palvelukseen. Opiskelutavoissa painottuvat kauppatieteiden osaamisen lisäksi ryhmätyö- ja ongelmanratkaisutaidot ja hyvän viestintä- ja kielitaidon vahvistaminen, kertoo Kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman.
Uusi hakuaika jo tammikuussa
International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan seuraavan kerran 7.–27.1.2015. Kandidaatin tutkinnon suorittaminen kestää noin kolme vuotta, minkä jälkeen opiskelija pääsee halutessaan jatkamaan opintojaan suoraan Kauppakorkeakoulun maisteritason koulutusohjelmassa.
Tämä suora siirtyminen BScBA-ohjelmasta maisteriohjelmaan on muutos entiseen ja mahdollisuus, joka astuu voimaan syksystä 2015 alkaen. Tähän asti BScBA-tutkinnon suorittaminen teki opiskelijoista hakukelpoisen maisteriohjelmiin, muttei vielä varmistanut sisäänpääsyä.
Tiivistahtista opiskelua monikulttuurisessa ympäristössä
Käytännössä opinnot etenevät Mikkelin kampuksella kolmen viikon moduuleissa, joissa opiskellaan yksi kurssi kerrallaan. Opiskelu on tiivistä ja lähes ympärivuotista. Lähiopetusta on kolme tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa.
Tutkinto on suunniteltu täysipäiväistä opiskelua varten niin, että se on mahdollista suorittaa jopa alle kolmessa vuodessa. Yksi, yleensä viimeinen, lukukausi opiskellaan ulkomaisessa vaihtoyliopistossa, jossa suoritetaan kansainvälinen sivuopintokokonaisuus.
– BScBA-ohjelmalla on laaja opiskelijavaihto-ohjelma, joka sisältää noin 50 vaihtoyliopistoa eri puolilla maailmaa. Mikkelin yksikössä vierailee vastavuoroisesti noin 70 vaihto-opiskelijaa vuosittain. Suurella osalla suomalaisistakin opiskelijoista on aiempaa kokemusta ulkomailla elämisestä ja osalla myös ulkomailla opiskelemisesta. Opetuksesta vastaavat pääosin ulkomaalaiset vierailevat professorit, selvittää BScBA-ohjelman johtaja Dr. Joan Lofgren kampuksen kansainvälisyyttä.
Ohjelmaan hyväksytään vuosittain 85 uutta opiskelijaa. Tänä syksynä Mikkelissä aloittaneista uusista opiskelijoista neljännes on ulkomaalaisia edustaen kahdeksaa eri kansalaisuutta.
Mikkelin ohjelmaan pääsy on opiskelijalle kuin lottovoitto
Toisen vuosikurssin opiskelija Julia Romanyuk on enemmän kuin tyytyväinen päätökseensä opiskella kauppatieteiden kandidaatiksi Mikkelissä. Hän kokee intensiivisten opintojen valmistavan liike-elämään sekä opettavan ajanhallinta- ja organisointikykyjä, jotka ovat korvaamattomia työelämässä.
– Lisäksi pienet opetusryhmät mahdollistavat interaktiivisen opetuksen, jossa me opiskelijat olemme keskiössä ja pääsemme aktiivisuudellamme vaikuttamaan opetuksen kulkuun, toteaa Romanyuk kertoessaan opiskelustaan Mikkelissä.
Lapsuutensa Venäjällä asunut Romanyuk arvostaa myös sitä, että saa opiskella tavoitteellisten, avoimien ja kansainvälisesti suuntautuneiden opiskelijoiden kanssa.
– Ja mikä parasta, olemme jo nyt osa ainutlaatuista ”BABA-verkostoa”, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa, Romanyuk lisää.
Lisätietoja Mikkelin BScBA-ohjelmasta:
BScBA-ohjelman esittely englanniksi (pdf)
studies.aalto.fi/mikkeli
[email protected]
+358 (0)50 438 9837
- Julkaistu:
- Päivitetty: