Uutiset

Lohkoketjuteknologia oli dekaanin New Yorkin -alumnitapaamisen pääteema

Alumnit kokoontuivat kuulemaan Aallon kehityksestä ja keskustelemaan lohkoketjuteknologian mahdollisuuksista ja haasteista.
Aallon alumnit loivat uusia yhteyksiä Finnairin toimistolla New Yorkissa.

Noin 20 Aalto-yliopiston alumnia, valtaosa kauppatieteistä, kokoontui 27. huhtikuuta dekaanin alumnitapaamiseen New Yorkiin. Tilaisuus oli jo toinen laatuaan New Yorkissa, edellinen järjestettiin vuonna 2016. Kauppakorkeakoulun Premium Partner -yritys Finnair ystävällisesti tarjosi tilan tapahtumalle ja iltaa isännöi alumnimme Marko Salonen, Executive Director, Finnish American Chamber of Commerce. Kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman kiitti Salosta yhteistyöstä ojentamalla hänelle Aalto-solmion (kuvassa).

Dekaanikertoi alumneille Aalto-yliopiston myönteisestä kehityksestä. Otaniemen kampuskehitys sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun muutot Otaniemeen herättivät paljon mielenkiintoa.

Professori Matti Rossi ja Executive in Residence Henry Tirri nostivat keynote-puheenvuoroissaan esiin lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia ja haasteita. Professori Rossi kertoi mm. esimerkkejä tapauksista, kuten Ruotsin maanomistusrekisteristä, joissa teknologia oli tuonut huomattavia tehokkuushyötyjä. Samalla hän kuitenkin varoitti myös sen haittapuolista, kuten ICO (initial coin offering) -huijauksista ihmisille aiheutuneista taloudellisista menetyksistä. Executive in Residence Tirri kävi läpi läpi lohkoketjuteknologian perusteita kuvaillen sitä teknologia-, talous- ja sosiaalisena innovaationa, joka perustuu perinteiseen kirjanpitoon ja joka pyrkii “demokratisoimaan luottamuksen”. Alumneilla oli lukuisia kysymyksiä teknologian tulevaisuuden trendeistä, kuten erilaisten rahakkeiden käytön lisääntymisestä yksittäisissä organisaatioissa toimivina valuuttoina.

Vilkas keskustelu ja verkostoituminen jatkuivat myöhään yöhön myös virallisen ohjelman jälkeen.

New Yorkin tilaisuus oli jatkoa dekaanin vastaaville tapaamisille Lontoossa (vuosina 2017 ja 2015), Tukholmassa, New Yorkissa (vuonna 2016), Stanfordin yliopiston kampuksella ja Moskovassa.

Tapahtumien tarkoituksena on kasvattaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella ja kannustaa alumneja pysymään yhteydessä alma materiinsa eri tavoin.

Aalto-yliopiston alumniverkostossa on jo yli 40 000 alumnia yli 80 maassa. Voit liittyä verkostoon ilmaiseksi.  

Lisätietoja:
Jonna Söderholm
päällikkö, External Relations, Kauppakorkeakoulu
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.