Uutiset

Lohkoketjuteknologia oli dekaanin New Yorkin -alumnitapaamisen pääteema

Alumnit kokoontuivat kuulemaan Aallon kehityksestä ja keskustelemaan lohkoketjuteknologian mahdollisuuksista ja haasteista.
Aallon alumnit loivat uusia yhteyksiä Finnairin toimistolla New Yorkissa.

Noin 20 Aalto-yliopiston alumnia, valtaosa kauppatieteistä, kokoontui 27. huhtikuuta dekaanin alumnitapaamiseen New Yorkiin. Tilaisuus oli jo toinen laatuaan New Yorkissa, edellinen järjestettiin vuonna 2016. Kauppakorkeakoulun Premium Partner -yritys Finnair ystävällisesti tarjosi tilan tapahtumalle ja iltaa isännöi alumnimme Marko Salonen, Executive Director, Finnish American Chamber of Commerce. Kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman kiitti Salosta yhteistyöstä ojentamalla hänelle Aalto-solmion (kuvassa).

Dekaanikertoi alumneille Aalto-yliopiston myönteisestä kehityksestä. Otaniemen kampuskehitys sekä Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Kauppakorkeakoulun muutot Otaniemeen herättivät paljon mielenkiintoa.

Professori Matti Rossi ja Executive in Residence Henry Tirri nostivat keynote-puheenvuoroissaan esiin lohkoketjuteknologian mahdollisuuksia ja haasteita. Professori Rossi kertoi mm. esimerkkejä tapauksista, kuten Ruotsin maanomistusrekisteristä, joissa teknologia oli tuonut huomattavia tehokkuushyötyjä. Samalla hän kuitenkin varoitti myös sen haittapuolista, kuten ICO (initial coin offering) -huijauksista ihmisille aiheutuneista taloudellisista menetyksistä. Executive in Residence Tirri kävi läpi läpi lohkoketjuteknologian perusteita kuvaillen sitä teknologia-, talous- ja sosiaalisena innovaationa, joka perustuu perinteiseen kirjanpitoon ja joka pyrkii “demokratisoimaan luottamuksen”. Alumneilla oli lukuisia kysymyksiä teknologian tulevaisuuden trendeistä, kuten erilaisten rahakkeiden käytön lisääntymisestä yksittäisissä organisaatioissa toimivina valuuttoina.

Vilkas keskustelu ja verkostoituminen jatkuivat myöhään yöhön myös virallisen ohjelman jälkeen.

New Yorkin tilaisuus oli jatkoa dekaanin vastaaville tapaamisille Lontoossa (vuosina 2017 ja 2015), Tukholmassa, New Yorkissa (vuonna 2016), Stanfordin yliopiston kampuksella ja Moskovassa.

Tapahtumien tarkoituksena on kasvattaa Aalto-yliopiston alumniyhteisöä myös Suomen ulkopuolella ja kannustaa alumneja pysymään yhteydessä alma materiinsa eri tavoin.

Aalto-yliopiston alumniverkostossa on jo yli 40 000 alumnia yli 80 maassa. Voit liittyä verkostoon ilmaiseksi.  

Lisätietoja:
Jonna Söderholm
päällikkö, External Relations, Kauppakorkeakoulu
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”
Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä