Uutiset

Life after Graduation -uratapahtuma paljasti opiskelijamme sosiaalisiksi ja kielitaitoisiksi

Mikä minusta tulee isona?
Panelisteina olivat tohtorikoulutettava Katharina Cepa Kauppakorkeakoululta (oik.), Customer Analyst Jannika Makkonen Stockmannilta, Recruitment & Talent Specialist Joni Mäkinen Danske Bankilta sekä rekrytoinneista Supercellillä vastaava Alexander Patouchas. Paneelia moderoi yritysviestinnän maisteriopiskelija, ulkoisten suhteiden yksikön harjoittelija Henna Sahlberg.

Kun opinnot ovat loppusuoralla ja valmistuminen häämöttää, nousee mieleen monia kysymyksiä. Mikä minusta tulee isona? Mitä ihan oikeasti haluan? Mistä saan ensimmäisen työpaikan vastavalmistuneena kauppatieteiden maisterina? Miten muut ovat pärjänneet samassa tilanteessa?

Työelämän kynnyksellä, maisterin papereiden ollessa taskussa, kaipaa moni vielä kirkastusta omiin urasuunnitelmiinsa. Siksi Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut järjesti tänäkin vuonna 1–2 vuoden sisään valmistumassa oleville opiskelijoille Life after Graduation -urailtapäivän 28.3., jossa kuultiin alumneilta ja työnantajilta arvokkaita vinkkejä opiskelun jälkeiseen työelämään, työnhakuun ja urasuunnitteluun.

Tilaisuuden aluksi Michael Ljungqvist Universum Finlandista kertoi opiskelijoille, miltä tulevaisuuden työelämä näyttää Universumin tuoreiden tutkimustulosten valossa. Ei liene yllätys, että esimerkiksi ongelmanratkaisu, tunneäly, luovuus sekä jatkuva uuden oppiminen nousevat entistä enemmän arvoonsa kyvykkyyksistä puhuttaessa.

Tutkimustulosten valossa eritoten yksi piirre erotti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijat maan muiden koulujen bisnesopiskelijoista.

”Kauppiksen opiskelijat ovat selvästi luottavaisimpia omiin kompetensseihinsa verrattuna muiden koulujen opiskelijoihin,” Ljungqvist paljasti.

Sini Kangasniemi KPMG:ltä korosti erityisesti oman osaamisen tunnistamista töitä haettaessa.

”Mieti, mitä osaamista sinulla jo on. Myös vapaaehtoistyöstä, harrastusten kautta tai koulutuksista hankitun osaamisen kommunikointi työnhakutilanteessa on oleellista”, Kangasniemi neuvoi ja kannusti opiskelijoita laatimaan myös oman SWOT-analyysin ennen työnhakuun heittäytymistä.

Itselle oikea työpaikka löytyy kyllä ennen pitkää, rohkaisivat panelistit

Entä millaisena muutama vuosi sitten valmistuneet ovat kokeneet työelämään siirtymisen haasteet vai onko niitä ollutkaan? Iltapäivän keskustelussa koulumme alumni- ja työnantajapanelistit tohtorikoulutettava Katharina Cepa Kauppakorkeakoululta, Customer Analyst Jannika Makkonen Stockmannilta, Recruitment & Talent Specialist Joni Mäkinen Danske Bankilta sekä rekrytoinneista Supercellillä vastaava Alexander Patouchas vastasivat parhaansa mukaan opiskelijoiden kysymyksiin ja vakuuttivat, että oikea työpaikka löytyy kyllä ennen pitkää. Tärkeintä on mennä sitä kohden, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja oikealta.

”Yritykset rekrytoivat potentiaalia, joten mieti ensin omat tavoitteesi ja mitä itse haluat – älä täytä muiden odotuksia”, kiteytti Joni Mäkinen Danskelta.

”Useat asiat elämässä ovat yhdistelmä suunnittelua, sattumaa ja oikeaa ajoitusta. Et kuitenkaan voi kontrolloida kaikkia näitä, mutta sinä itse tiedät, mitä haluat, kuka olet ja millaisen kuvan annat itsestäsi”, Alexander Patouchas kannusti opiskelijoita.

Tilaisuudessa oli paikalla myös useita yrityksiä omilla ständeillään ja keskustelu opiskelijoiden kanssa kävi vilkkaana paneelikeskustelun jälkeen. Yksi paikalla olijoista oli Kauppakorkeakoulun partneriyritys Finnair, joka säännöllisin väliajoin tarjoaa sisääntulopositioita vastavalmistuneille esimerkiksi data-analytiikan, digin ja rahoituksen alueilla.

”Aalto-yliopisto on meille tärkeä yhteistyökumppani, sillä täältä löytyvät Suomen parhaat ja potentiaalisimmat talentit”, kertoi HRD manager Anni Tommo. Kun häneltä kysyttiin, miksi kauppatieteilijät ovat erityisesti jääneet rekrytointiprosessien aikana mieleen, oli vastaus selvä: ”Kauppislaisilla on kansainvälistä kokemusta, hyvät sosiaaliset taidot ja jo valmiina oleva, opintojen aikana muodostettu laaja verkosto.”

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: