Yli kymmenen vuotta sitten Aalto-yliopiston opiskelijat alkoivat haastaa perinteisen yrittäjyyden ideaa. Yliopisto otti haasteen vastaan ja päätti tukea opiskelijoita. Tarmokkaat opiskelijat ja ilmainen varasto työtilana mullistivat yrittäjyyden Suomessa.
Tämän myötä Aalto-yliopiston ympärille on muodostunut Euroopan suurin ja aktiivisin opiskelijavetoinen yrittäjyysyhteisö, Aalto Entrepreneurship Society (Aaltoes), joka haluaa olla maailman paras yhteisö. Aaltoes on yksi kerrallaan ratkaissut startup-yritysten kohtaamia ongelmia. Moni tunnettu konsepti on lähtöisin tästä toiminnasta: Slush, Startup Sauna ja Junction.
Aalto-yliopiston energisen yrittäjyysyhteisön takana on sekä opiskelijavetoista toimintaa että yliopiston omaa toimintaa.
Tutkimuslähtöinen yrittäjyys ratkaisee globaaleja ongelmia
Aalto-yliopisto tuo tämän vuoden Slush-tapahtumaan kuusi startup-yritystä, joiden taustat ovat yliopiston tutkimuksessa. Jokainen yrityksistä pyrkii ratkomaan suuria, maailmanlaajuisia ongelmia. Tänä vuonna startup-yrityksiä esitellään entä jos -kysymyksen kautta.
Entä jos ohjelmisto voisi edistää maailmanrauhaa?
Inforglobe kehitti osallistavan ohjelmiston, jonka avulla organisaatiot ja yhteisöt voivat varmistaa, että kaikki voivat olla mukana ja saada äänensä kuuluviin suunnittelussa ja päätöksenteossa.
Entä jos kvanttilaskenta vähentäisi merkittävästi autoilun päästöjä?
IQM pyrkii ainutlaatuisilla teknologioillaan toteuttamaan maailman ensimmäisen skaalautuvan yleiskäyttöisen kvanttitietokoneen.
Entä jos sinun ei tarvitsisi omistaa mitään?
Kokemusperustaisemman vuokrauspalvelualustan kehittämisen lisäksi Rentle haluaa muokata kulutustottumuksia kestävämpään suuntaan. Omistamiseen perustuvan elämäntavan sijaan pyritään edistämään kulttuuria, jossa yksittäinen tuote voi olla usean asiakkaan käytettävissä.
Entä jos AR-navigointi voisi auttaa sinua löytämään ilmaiset kahvit Slushissa?
VimAI hyödyntää koneoppimista yhdistettynä tietokonenäköön tuottaakseen uudenlaisen sisätiloihin tarkoitetun laajennettuun älyyn perustuvan ratkaisun, joka on kokonaisuudessaan käytettävissä älypuhelimella.
Entä jos nanoteknologialla voisi pelastaa ihmishenkiä?
Xfold on luonut voimakkaan signaalinvahvistajan, jota voi käyttää jo olemassa olevissa mikroskoopeissa. Innovaation avulla voi tarkastella solua 100 kertaa paremmin normaaliin näkymään verrattuna, mutta ilman mittavia investointeja.
Entä jos tekoälyvideo voisi ratkaista ruokakriisin?
Yield Systems on tuottanut tekoälyä hyödyntävän välineen, joka yhdistettynä koneoppimiseen tuottaa erittäin tarkkoja arvioita tulevasta sadosta. Saadun tiedon avulla on mahdollista oppia luomaan kasveja, jotka kestävät ilmaston jälkeiset olosuhteet ja jopa estävät nälänhätää lähitulevaisuudessa.
Lisätietoja
Noora Stapleton
viestinnän asiantuntija
[email protected]
p. 050 353 1525