Uutiset

Kiertotalouteen liittyvät liiketoimintaideat voittoon ClimateLaunchpad-kilpailussa

Kansallisen kilpailun voittajat osallistuvat Kyproksella pidettävään kansainväliseen finaaliin.
climate_launch_pad_web_fi_fi.jpg

Kolme kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaideoitaan esitellyttä joukkuetta valittiin ClimateLaunchpad Finland 2017 ‑kilpailussa Suomen edustajiksi Kyproksella lokakuussa järjestettävään kansainväliseen ClimateLaunchpad-finaaliin. ClimateLaunchpad on maailman suurin vihreitä liikeideoita hakeva kilpailu, jonka Suomen-finaali järjestettiin 15.6. Maria 01 ‑kasvuyrityskeskuksessa. Finaalissa oli mukana yhteensä kahdeksan joukkuetta.

ClimateLaunchpad Finland 2017 -kilpailun voittaja oli Pikotech, jonka ideana on kehittää yhteisön laajuisen sahatoiminnan ja bioenergiaratkaisun yhdistävä liiketoimintamalli kehitysmaiden mäntypuuvaltaisille alueille. Tiimin jäsenet Tatu Lyytinen ja Aditya Poudyal osallistuvat parhaillaan asiakasratkaisujen kehittämiseen Nepalissa ja Tansaniassa sekä bioenergiaratkaisun muokkaamiseen kehitysmaiden toimintaympäristöön sopivaksi.

”Uskomme todella siihen, että ideamme luoda kannattava liiketoimintaekosysteemi, joka käsittää useita sidosryhmiä kiertotalouden periaatteita noudattaen, hyödyttäisi talouspyramidin pohjalla olevia ihmisiä yleisestikin. Oli sekä kannustavaa että jännittävää voittaa CLP17 Suomessa, ja olemme kiitollisia siitä, että saimme mahdollisuuden kehittää ja esitellä ideaamme”, Poudyal sanoi.

Myös TeMu Materials ja Urbantransitioners sijoittuivat kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. TeMu Materialsin liikeideana on muuntaa jätetekstiili uudelleen hyödynnettäväksi biomateriaaliksi ja päätuotteena on sienten avulla tuotettu nahka. Urbantransitionersin ideana on rakentaa kehitysmaihin käymälöitä ja tuottaa niistä kerätystä virtsasta lannoitetta.

Tänä vuonna 36 maassa järjestetty ClimateLaunchpad-kilpailu pyrkii vauhdittamaan innovaatioita, jotka mahdollistavat vähähiilisen tulevaisuuden. Kilpailussa etsitään cleantech-osaajia ja autetaan heitä kasvattamaan kestäviä ideoitaan globaaliksi liiketoiminnaksi. Kilpailu on osa EU:n rahoittamaa innovaatio-ohjelmaa, Climate-KICiä, ja Suomessa sen järjestäjänä toimii Impact Iglu.

Lisätietoa:
Sini Olkanen
ClimateLaunchpad-koordinaattori, Impact Iglu
050 340 5320
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eveliina Peltola
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomalaisen Tiedeakatemian Väisälän palkinto matematiikan professori Eveliina Peltolalle

Peltolan tutkimus pyrkii ymmärtämään matematiikkaa fysiikan teorioiden takana. Suomalaisen Tiedeakatemian Väisälän palkinto myönnetään vuosittain nuorelle, jo ansioituneelle matemaattis-luonnontieteellisen alan tutkijalle.
Julia Lohmann in her office with large seaweed sculpture
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Julia Lohmannille arvonimi "Honorary Royal Designer for Industry in Regenerative Design"

Monialainen, yhteiskunnallista ja taloudellista kehitystä sekä valistusta ajava brittiläinen järjestö The Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce in Great Britain on myöntänyt muotoilun professori Julia Lohmannille arvostetun arvonimen.
Professori Risto Ilmoniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Professori Risto Ilmoniemi on valittu vuoden 2024 Espoo Ambassadoriksi

Valinta vuoden Espoo Ambassadoriksi on tunnustus Risto Ilmoniemen tärkeästä panoksesta kansainvälisten tieteellisten kongressien ja kesäkoulujen kutsumisessa ja järjestämisessä niin Suomessa, Espoossa kuin ulkomaillakin.
Kunniamerkki
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Tasavallan presidentti antaa 6.12.2024 kunniamerkkejä kaikkiaan 19:lle Aalto-yliopiston työntekijälle. Onnittelut saajille!