Uutiset

Kiertotalouteen liittyvät liiketoimintaideat voittoon ClimateLaunchpad-kilpailussa

Kansallisen kilpailun voittajat osallistuvat Kyproksella pidettävään kansainväliseen finaaliin.
climate_launch_pad_web_fi_fi.jpg

Kolme kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaideoitaan esitellyttä joukkuetta valittiin ClimateLaunchpad Finland 2017 ‑kilpailussa Suomen edustajiksi Kyproksella lokakuussa järjestettävään kansainväliseen ClimateLaunchpad-finaaliin. ClimateLaunchpad on maailman suurin vihreitä liikeideoita hakeva kilpailu, jonka Suomen-finaali järjestettiin 15.6. Maria 01 ‑kasvuyrityskeskuksessa. Finaalissa oli mukana yhteensä kahdeksan joukkuetta.

ClimateLaunchpad Finland 2017 -kilpailun voittaja oli Pikotech, jonka ideana on kehittää yhteisön laajuisen sahatoiminnan ja bioenergiaratkaisun yhdistävä liiketoimintamalli kehitysmaiden mäntypuuvaltaisille alueille. Tiimin jäsenet Tatu Lyytinen ja Aditya Poudyal osallistuvat parhaillaan asiakasratkaisujen kehittämiseen Nepalissa ja Tansaniassa sekä bioenergiaratkaisun muokkaamiseen kehitysmaiden toimintaympäristöön sopivaksi.

”Uskomme todella siihen, että ideamme luoda kannattava liiketoimintaekosysteemi, joka käsittää useita sidosryhmiä kiertotalouden periaatteita noudattaen, hyödyttäisi talouspyramidin pohjalla olevia ihmisiä yleisestikin. Oli sekä kannustavaa että jännittävää voittaa CLP17 Suomessa, ja olemme kiitollisia siitä, että saimme mahdollisuuden kehittää ja esitellä ideaamme”, Poudyal sanoi.

Myös TeMu Materials ja Urbantransitioners sijoittuivat kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. TeMu Materialsin liikeideana on muuntaa jätetekstiili uudelleen hyödynnettäväksi biomateriaaliksi ja päätuotteena on sienten avulla tuotettu nahka. Urbantransitionersin ideana on rakentaa kehitysmaihin käymälöitä ja tuottaa niistä kerätystä virtsasta lannoitetta.

Tänä vuonna 36 maassa järjestetty ClimateLaunchpad-kilpailu pyrkii vauhdittamaan innovaatioita, jotka mahdollistavat vähähiilisen tulevaisuuden. Kilpailussa etsitään cleantech-osaajia ja autetaan heitä kasvattamaan kestäviä ideoitaan globaaliksi liiketoiminnaksi. Kilpailu on osa EU:n rahoittamaa innovaatio-ohjelmaa, Climate-KICiä, ja Suomessa sen järjestäjänä toimii Impact Iglu.

Lisätietoa:
Sini Olkanen
ClimateLaunchpad-koordinaattori, Impact Iglu
050 340 5320
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Kunniatohtori Ashok Kumar
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston uusi tekniikan kunniatohtori Ashok Kumar on biotekniikan uranuurtaja

Professori Askhok Kumar on maailmanlaajuisesti palkittu biotekniikan tutkija ja uranuurtaja.