Uutiset

Kiertotalouteen liittyvät liiketoimintaideat voittoon ClimateLaunchpad-kilpailussa

Kansallisen kilpailun voittajat osallistuvat Kyproksella pidettävään kansainväliseen finaaliin.
climate_launch_pad_web_fi_fi.jpg

Kolme kiertotalouteen liittyviä liiketoimintaideoitaan esitellyttä joukkuetta valittiin ClimateLaunchpad Finland 2017 ‑kilpailussa Suomen edustajiksi Kyproksella lokakuussa järjestettävään kansainväliseen ClimateLaunchpad-finaaliin. ClimateLaunchpad on maailman suurin vihreitä liikeideoita hakeva kilpailu, jonka Suomen-finaali järjestettiin 15.6. Maria 01 ‑kasvuyrityskeskuksessa. Finaalissa oli mukana yhteensä kahdeksan joukkuetta.

ClimateLaunchpad Finland 2017 -kilpailun voittaja oli Pikotech, jonka ideana on kehittää yhteisön laajuisen sahatoiminnan ja bioenergiaratkaisun yhdistävä liiketoimintamalli kehitysmaiden mäntypuuvaltaisille alueille. Tiimin jäsenet Tatu Lyytinen ja Aditya Poudyal osallistuvat parhaillaan asiakasratkaisujen kehittämiseen Nepalissa ja Tansaniassa sekä bioenergiaratkaisun muokkaamiseen kehitysmaiden toimintaympäristöön sopivaksi.

”Uskomme todella siihen, että ideamme luoda kannattava liiketoimintaekosysteemi, joka käsittää useita sidosryhmiä kiertotalouden periaatteita noudattaen, hyödyttäisi talouspyramidin pohjalla olevia ihmisiä yleisestikin. Oli sekä kannustavaa että jännittävää voittaa CLP17 Suomessa, ja olemme kiitollisia siitä, että saimme mahdollisuuden kehittää ja esitellä ideaamme”, Poudyal sanoi.

Myös TeMu Materials ja Urbantransitioners sijoittuivat kilpailussa kolmen parhaan joukkoon. TeMu Materialsin liikeideana on muuntaa jätetekstiili uudelleen hyödynnettäväksi biomateriaaliksi ja päätuotteena on sienten avulla tuotettu nahka. Urbantransitionersin ideana on rakentaa kehitysmaihin käymälöitä ja tuottaa niistä kerätystä virtsasta lannoitetta.

Tänä vuonna 36 maassa järjestetty ClimateLaunchpad-kilpailu pyrkii vauhdittamaan innovaatioita, jotka mahdollistavat vähähiilisen tulevaisuuden. Kilpailussa etsitään cleantech-osaajia ja autetaan heitä kasvattamaan kestäviä ideoitaan globaaliksi liiketoiminnaksi. Kilpailu on osa EU:n rahoittamaa innovaatio-ohjelmaa, Climate-KICiä, ja Suomessa sen järjestäjänä toimii Impact Iglu.

Lisätietoa:
Sini Olkanen
ClimateLaunchpad-koordinaattori, Impact Iglu
050 340 5320
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Apurva Ganoo
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Apurva Ganoolle stipendi yrittäjyyden edistämisestä

Vuoden Yritysjohtaja 2024 on Goforen Timur Kärki.
Eloi Moliner IWAENC-tapahtumassa.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Parhaan opiskelija-artikkelin palkinto jälleen Eloi Molinerille

Palkinnon voittanut artikkeli ratkaisee, miten puheäänitteestä poistetaan huonekaiku ohjaamattoman koneoppimisen avulla.
Tapani Vuorinen in a black suit, facing camera in front of large windows.
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-professori Tapani Vuorinen: “Vain yhteistyön avulla voimme saavuttaa vaikuttavia tuloksia”

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen nimitettiin lukuvuoden avajaisissa 3. syyskuuta Aalto-professoriksi.
Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita merkittävistä kestävyysteoista

Dean’s Impact Award -palkinnoilla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.