Uutiset

Kauppakorkeakoulun tohtoriohjelma on korkeatasoinen ja kansainvälinen

Hakuaika kauppatieteiden tohtoriohjelmaan on alkanut.
Käynnissä oleva haku kauppatieteiden tohtoriohjelmaan päättyy 16.1.2017 klo 14 (Suomen aikaa).

Kauppakorkeakoulun tohtoriohjelmassa voi suorittaa kauppatieteiden tohtorin tai lisensiaatin tai filosofian tohtorin tutkinnon. Uusia tohtoriopiskelijoita valitaan nelivuotiseen ohjelmaan hakuprosessin kautta kerran vuodessa. Haku kauppatieteiden tohtoriohjelmaan alkoi 4.10.2016 ja päättyy 16.1.2017 klo 14 (Suomen aikaa). Valintapäätökset valmistuvat maaliskuun aikana.

”Tohtoriohjelman tavoitteena on kouluttaa korkeatasoisia ja monialaisia asiantuntijoita kansallisille ja kansainvälisille markkinoille. Tohtoriohjelmamme on englanninkielinen ja se on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat motivoituneita suorittamaan kokopäiväisiä tohtoriopintoja ja tuottamaan kansainvälistä huippua edustavaa tutkimusta”, tohtoriohjelman johtaja, professori Janne Tienari kertoo.

Tohtorimme työllistyvät hyvin

Kauppakorkeakoulun tohtoriohjelmasta valmistuu vuosittain keskimäärin 20–25 tohtoria. Tohtoreiksi valmistuneet ovat sijoittuneet tutkinnon jälkeen hyvin; moni on jatkanut akateemisessa maailmassa Suomessa tai ulkomailla, moni toimii myös jo ennen tohtoriopintojaan perustamassaan yrityksessä. Osa tohtoreista on sijoittunut suuryrityksiin.

”Tutkimustyötä tukevat opinnot (60 op) räätälöidäänkin laajasti tohtorikoulutettavan tavoitteiden mukaisesti. Opinnot ja väitöstutkimus suoritetaan jossakin 12 pääaineesta ja ne koostuvat yleisistä teoriaopinnoista, erikoistumisalueen opinnoista ja omaan tutkimusalaan liittyvistä opinnoista. Kaikille uusille kokopäiväisille tohtoriopiskelijoille taataan rahoitus vähintään kahdeksi ensimmäiseksi vuodeksi. Rahoitus jatkuu ensimmäisen vuoden jälkeen toiselle vuodelle, kunhan opiskelija etenee pääaineen etenemisvaatimusten mukaisesti”, tohtoriohjelman koordinaattori Ritva Laaksovirta kertoo.

Opintojaksoja ja kursseja ulkomaisissa yliopistoissa

Kauppakorkeakoulun laitoksilla ja aineilla on pitkäjänteistä yhteistyötä ulkomaisten yliopistojen kanssa. Professoreitamme on ollut vierailevina professoreina mm. London Business Schoolissa, EMLyon Business Schoolissa ja Erasmus University Rotterdamissa. Tienarin mukaan ulkomaisten tohtoriopiskelijoiden määrä kasvaa tasaisesti – noin viidennes tohtoriopiskelijoista on ulkomaalaisia, tänä vuonna aloittaneista yli puolet.

”Monet tohtorikoulutettavat sisällyttävät opintoihinsa myös ulkomaisissa yliopistoissa tai tutkijaverkostoissa suoritettuja kursseja, seminaareja ja konferenssiesityksiä. Opiskelijat voivat hakea säätiöistä rahoitusta ulkomaisia opintojaksoja varten. Huomattava osa tohtoriopiskelijoista myös julkaisee kansainvälisissä tieteellisissä huippujulkaisuissa, kuten Journal of the Academy of Marketing Science ja Journal of Financial Economics. Väitöskirjojen kieli on lähes aina englanti. Myös vastaväittäjät ovat useimmiten ulkomaisten yliopistojen professoreita, monet heistä varsin ansioituneita tutkimusalallaan”, Tienari kertoo ohjelman kansainvälisyydestä.

Lisätietoa:
Tohtoriohjelmaan hakeminen (into.aalto.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuussa 2025

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi orientaatiopäiville!
Ulkoministeri, Kauppakorkeakoulun alumni Elina Valtonen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Elina Valtonen: ”Opiskele laajasti kaikkea, mikä kiinnostaa”

Taloustieteen pääaineesta valmistunut Suomen ulkoministeri, Kauppakorkeakoulun alumni Elina Valtonen toimisi samoin nyt kuin toimi 20 vuotta sitten opiskellessaan: hän opiskelisi laajasti kaikkea, mikä kiinnostaa, ja menisi myös rohkeasti epämukavuusalueelle, sillä siellä oppii eniten.
Emily Johnson in Learning Centre wearing student cap and her company's college shirt.
Opinnot Julkaistu:

Alumni Emily Johnson työskentelee yhteisön osallistamisen parissa - aiheen, joka johdatti hänet valitsemaan maisteriohjelman Aallossa

Emily Johnson haki Aalto-yliopistoon kuultuaan, että senhetkinen Spatial Planning and Transportation Engineering -maisteriohjelman johtaja oli erikoistunut juuri hänen kiinnostuksenkohteeseensa. Maisteriopinnoissaan hän halusi oppia taitoja yhteisön osallistamiseen suunnittelu- ja kaavoitusprosesseissa. Valmistuttuaan hän on työskennellyt yrityksessä, joka tarjoaa suunnittelijoille yhteisön osallistamiseen tarkoitettua alustaa.
Aallon Kandidaattikeskus kesällä. Kuvassa on punatiilisiä rakennuksia, iso puu, nurmikkoa ja ihmisiä kävelemässä rakennusta kohti.
Opinnot Julkaistu:

Yliopistolain muutokset vahvistettu: vaikutus Aalto-yliopiston lukuvuosimaksuvelvollisiin opiskelijoihin

Yliopistolain muutokset vahvistettiin marraskuussa 2024, minkä lisäksi Aallon rehtori on päättänyt elokuussa 2024 Aalto-yliopiston lukuvuosimaksu- ja apurahalinjauksista.