Uutiset

Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelmaa uudistetaan

Professori Juuso Liesiö, vanhempi yliopistonlehtori Johanna Bragge ja yliopistonlehtori Christa Uusi-Rauva johtavat uudistustyötä.
Christa Uusi-Rauva, Juuso Liesiö ja Johanna Bragge
Christa Uusi-Rauva (vas.), Juuso Liesiö ja Johanna Bragge

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki on nimittänyt taloustieteen kvantitatiivisten menetelmien professori Juuso Liesiön Kauppakorkeakoulun kandidaattiohjelman (myöh. kandiohjelman) johtajaksi sekä varajohtajiksi vanhemman yliopistonlehtori Johanna Braggen ja yliopistonlehtori Christa Uusi-Rauvan. Kolmevuotinen nimitys on ajalle1.3.2020–28.2.2023.

Juuso Liesiö väitteli Teknillisen korkeakoulun Systeemianalyysin laboratoriosta vuonna 2008 ja aloitti vuonna 2015 apulaisprofessorina Kauppakorkeakoulun professorien urapolulla (tenure track). Hänet vakinaistettiin vuoden 2018 kesällä. Tieto- ja palvelujohtamisen opiskelijajärjestö Aalto ISM on palkinnut hänet vuoden opettajana sekä vuonna 2017 että 2018.

Kehittämiskohteena suomenkielinen kandiohjelma

Kauppakorkeakoulu tarjoaa kolmea kanditason ohjelmaa, joista nyt nimitetty johtoryhmä alkaa kehittää suomenkielistä Otaniemen kampuksella tarjottavaa Kauppatieteiden kandidaattiohjelmaa. Muut kaksi kandidaattiohjelmaa ovat englanninkieliset taloustieteen Economics-ohjelma, jota tarjotaan niin ikään Otaniemessä, sekä Mikkelin yksikössä tarjottava International Business -ohjelma.  

Uusi johtotiimi jatkaa kehitystyötä vuonna 2019 toimineen työryhmän työn pohjalta. Viime vuonna toiminut työryhmä suunnitteli kandiohjelman tulevaisuutta, minkä pohjalta uudistettiin ohjelman oppimistavoitteet.

”Olen ilahtunut opetustyöstäni saamastani tunnustuksesta ja jatkan innolla kandiohjelman kehittämistä tässä aivan uudessa tehtävässä Kauppakorkeakoululla”, professori Juuso Liesiö sanoo.

”Olin myös hyvin iloinen, kun kuulin tiimistä, jonka kanssa saan tehdä työtä. Johanna Bragge on ansioitunut opetuksen kehittäjänä ja digitaalisten opetusmenetelmien hyödyntämisessä ja Christa Uusi-Rauva on saanut tunnustusta pedagogisista kyvyistään opiskelijoiden työelämätaitojen valmentajana. Oma vahvuuteni on analytiikan opetus”, Liesiö sanoo.

Oppimistavoitteita tukeva opetus ja tarkoituksenmukaiset opetusmenetelmät

Kolmen hengen johtotiimi aloittaa työnsä tarkastelemalla, kuinka hyvin nykyinen opetusohjelma on linjassa hiljattain uusittujen oppimistavoitteiden kanssa.

”Tarkoituksemme on uudistaa ohjelmaa vastaamaan hiljattain päivitettyjä oppimistavoitteita, jotka on laadittu silmällä pitäen yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja ohjelmasta valmistuvilta opiskelijoilta tulevaisuudessa vaadittavia taitoja. Kehitystyössä otetaan tietysti huomioon myös opettajilta ja opiskelijoilta saadut kehitysideat. Saimmekin juuri käyttöömme 70 opiskelijamme sähköisen aivoriihen tuotokset tästä aiheesta.”

”Mahdollisia kehityskohteita on lukuisia. Esimerkiksi työelämätaitojen opetus voitaisiin linkittää paremmin eri aineiden peruskursseihin. Opetuksen monitieteisyydessä voidaan vielä paremmin hyödyntää uuden kampuksen tarjoamat mahdollisuudet. Digitalisaation mahdollistamat opiskelu- ja opetustavat voitaisiin ottaa laajemmin käyttöön pyrkien löytämään sopiva tasapaino perinteisen luentosalissa tapahtuvan opetuksen ja verkko-opetuksen välillä. Tällainen blended learning (sulautuva opetus) ja esimerkiksi sähköisten tenttien käyttö osaltaan auttavat ohjelmaamme vastaamaan tulevaisuudessa kasvaviin opiskelijamääriin ilman, että opetuksen laadusta joudutaan tinkimään”, Juuso Liesiö kertoo.

Professori Liesiön mukaan opetuksessa palkitsevaa on yksinkertaisesti se, kun huomaa, että opiskelijat ovat oppineet jotain uutta. Perimmäinen tarkoitus ja merkityksellistä on, että opiskelijat löytävät uusia ajattelutapoja.

”Haluan tarjota haastelähtöistä opetusta ja osallistaa opiskelijat opetukseen. Kandiohjelma on vieläpä opiskelijoiden ensikosketus Kauppakorkeakoulun opetukseen ja kursseihin ja myös suosituin hakukohde kaikista Suomen yliopistojen kandiohjelmista, joten jo siksikin haluan suunnitella ja järjestää opetustarjontamme mahdollisimman hyvin”, Juuso Liesiö sanoo.

Juuso Liesiöä haastatteli Terhi Ollikainen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lennart Engels, Karolin Kull, Ágnes László, Julia Postrzech and Valenti Soler won the Habitare Design competition 2023.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023

Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
Opinnot Julkaistu:

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
The Fifth Wave - BRIE-ETLA Collection of Articles book cover
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla

Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.
Karita ja Jani
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tohtoriksi työn ohessa – väitöstutkimus avasi ovet deep tech -yrityksen tuote- ja teknologiakehitykseen

Karita Kinnunen-Raudaskoski ja Jani Lehmonen ovat Aalto-yliopiston kemian tekniikan tohtoreita, joille päivätyön ohessa tehty väitöstutkimus tiesi myös yötöitä, mutta antoi sitäkin enemmän.