Jarru satelliittiin ja missio kirkkaaksi– näin avaruus valloitetaan kestävästi

1. Avaruusmission päämäärä tulee miettiä huolella. Pitääkö tulosten saamiseksi todella lähteä avaruuteen, vai voisiko tutkimusongelman ratkaista muulla tavalla?
2. Mitä pienempi ja keveämpi satelliitti, sen parempi. Ylimääräinen paino voi olla lisäriski muille kiertoradan satelliiteille. Keveämpien satelliittien laukaisu on myös edullisempaa.
3. Satelliitille kannattaa käyttää mahdollisimman matalalla olevaa kiertorataa. Näin ilmakehän aiheuttama vastus auttaa aikanaan poistamaan satelliitin avaruudesta. Pieniä avaruusaluksia, kuten piensatelliitteja, saa laukaista vain kiertoradoille, joilta ne palaavat ilmakehään alle 25 vuoden kuluessa.
4. Satelliitti pitää rakentaa huolellisesti ja sen ohjelmiston testaamiseen kannattaa varata riittävästi aikaa. Moni pieni avaruusalus päätyy suoraan avaruusromuksi rakentamisvaiheen hutiloinnin takia.
5. Satelliitin elinkaaren loppupää pitää huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Satelliitti tarvitsee esimerkiksi jarrun, joka hidastaa sen vauhtia ja eristää sen akut mission lopussa – näin satelliitti voidaan tuoda turvallisesti ilmakehään.
Puhtaasta energiasta räätälöityyn lääketieteeseen – uusi kirja kertoo yliopiston vaikuttavuudesta
Aaltovaikutus on kunnianosoitus kymmenien tutkijoiden kunnianhimoiselle ja tinkimättömälle työlle.

Lue lisää uutisia
Aalto Digital Creatives Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa myönnettiin tukea viidelle luovan alan projektille
Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa jaettiin viidelle tiimille yhteensä 60 000 euroa ja mahdollisuuksia hyödyntää Aalto Studios infraa. Voittajien projekteissa yhdistetään taidetta ja teknologiaa uraauurtavilla tavoilla.
Syyskuussa aloittaa 15 uutta akatemiatutkijaa
Suomen Akatemia on myöntänyt Aalto-yliopistolle rahoituksen 15 akatemiatutkijan tehtävään.
Lähes 20 miljoonaa euroa tutkimukseen
Suomen Akatemian akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 45 aaltolaista.