Uutiset

Hakkerit operaattoreina COMNET 5G IoThon-tapahtumassa toukokuussa

Sata maisteri-ja tohtoriopiskelijaa kehittää 5G ja IoT-sovelluksia viikonlopun ajan toukokuussa.
Students discussing their ideas at a Hackathon

Opiskelijat ja kehittäjät kokoontuvat 3.–5.5.2019 Aalto-yliopiston kampukselle 48 tunnin IoThon-hackathoniin, jonka teemana on tänä vuonna 5G. Osallistujat saavat viikonlopun ajaksi käyttöönsä Aalto-yliopiston ja yrityspartnereiden tarjoamia 5G ja IoT (esineiden internet) -alustoja. 

COMNET 5G IoThonia suunnitellaan yhteistyössä Ericssonin, Nokian, Siemensin, Telian ja EU Horizon 2020 projektin, SOFIE:n, kanssa. Tapahtumaan odotetaan sataa maisteri- ja tohtoriopiskelijaa Aalto-yliopistosta ja useista muista Euroopan yliopistoista. IoThonin yliopistokumppaneita ovat Freie Universität Berlin, HAW Hamburg, University of Basel sekä Athens University of Economics and Business.

Jokaisella yrityspartnerilla on oma haasteensa hakkereille, jota ratkotaan perjantai-illasta sunnuntaiaamuun. Sunnuntai-iltapäivänä ratkaisut esitellään raadille ja joka haasteen paras ratkaisu palkitaan. Lisäksi palkitaan koko kisan paras ratkaisu. Mikäli sinä ja yrityksesi olette kiinnostuneet tulemaan IoThonin partneriksi, niin ota ystävällisesti pian yhteyttä Tatu Koljoseen. Mukaan mahtuu vielä yksi tai kaksi yritystä! 

Ainutlaatuinen mahdollisuus toimia mikro-operaattorina 

IoThonin järjestäjä COMNET, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos, tarjoaa kehittäjille avoimen alustan kautta yhteyden NB-IoT:ta tukevaan mobiiliverkkoon. 

“Tarjoamme kehittäjille SIM-kortteja ja NB-IoT antureita sekä yhteyden virtuaalikoneisiin, missä he voivat luoda sovelluksia, jotka käsittelevät sensoreista 5G-verkon kautta saatua dataa. Hakkerit voivat sitten kehittää omia palveluitaan anturidatan perusteella,” kertoo Jose Costa Requena, Staff Scientist, Aalto COMNET.  

Hakkerit voivat myös tuoda omia 700Mhz taajuudella toimivia NB-IoT antureitaan.  Aalto-yliopiston tarjoamia SIM-kortteja käyttämällä anturit voidaan yhdistää mobiiliverkkoon ja päästä käsiksi niiden tuottamaan dataan. Lisäksi COMNET selvittää mahdollisuuksia avata hiljattain saamansa 3.5 GHz taajuusalueen osallistujille. Parhaassa tapauksessa COMNET pystyy tarjoamaan osallistujille myös mahdollisuuden modifioida Otaniemen 5G-koeverkon ydintä (core), joka perustuu COMNET:in kehittämään avoimeen lähdekoodiin.

Osallistujat IoThon-tapahtumaan valitaan hakemusten perusteella. Hakemusten teko alkaa maaliskuun alussa. 

Seuraa IoThonia webissä https://iothon.io ja Facebook:ssa IoThonHelsinki

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
aula
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030

Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.