Uutiset

Hakkerit operaattoreina COMNET 5G IoThon-tapahtumassa toukokuussa

Sata maisteri-ja tohtoriopiskelijaa kehittää 5G ja IoT-sovelluksia viikonlopun ajan toukokuussa.
Students discussing their ideas at a Hackathon

Opiskelijat ja kehittäjät kokoontuvat 3.–5.5.2019 Aalto-yliopiston kampukselle 48 tunnin IoThon-hackathoniin, jonka teemana on tänä vuonna 5G. Osallistujat saavat viikonlopun ajaksi käyttöönsä Aalto-yliopiston ja yrityspartnereiden tarjoamia 5G ja IoT (esineiden internet) -alustoja. 

COMNET 5G IoThonia suunnitellaan yhteistyössä Ericssonin, Nokian, Siemensin, Telian ja EU Horizon 2020 projektin, SOFIE:n, kanssa. Tapahtumaan odotetaan sataa maisteri- ja tohtoriopiskelijaa Aalto-yliopistosta ja useista muista Euroopan yliopistoista. IoThonin yliopistokumppaneita ovat Freie Universität Berlin, HAW Hamburg, University of Basel sekä Athens University of Economics and Business.

Jokaisella yrityspartnerilla on oma haasteensa hakkereille, jota ratkotaan perjantai-illasta sunnuntaiaamuun. Sunnuntai-iltapäivänä ratkaisut esitellään raadille ja joka haasteen paras ratkaisu palkitaan. Lisäksi palkitaan koko kisan paras ratkaisu. Mikäli sinä ja yrityksesi olette kiinnostuneet tulemaan IoThonin partneriksi, niin ota ystävällisesti pian yhteyttä Tatu Koljoseen. Mukaan mahtuu vielä yksi tai kaksi yritystä! 

Ainutlaatuinen mahdollisuus toimia mikro-operaattorina 

IoThonin järjestäjä COMNET, Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulun Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos, tarjoaa kehittäjille avoimen alustan kautta yhteyden NB-IoT:ta tukevaan mobiiliverkkoon. 

“Tarjoamme kehittäjille SIM-kortteja ja NB-IoT antureita sekä yhteyden virtuaalikoneisiin, missä he voivat luoda sovelluksia, jotka käsittelevät sensoreista 5G-verkon kautta saatua dataa. Hakkerit voivat sitten kehittää omia palveluitaan anturidatan perusteella,” kertoo Jose Costa Requena, Staff Scientist, Aalto COMNET.  

Hakkerit voivat myös tuoda omia 700Mhz taajuudella toimivia NB-IoT antureitaan.  Aalto-yliopiston tarjoamia SIM-kortteja käyttämällä anturit voidaan yhdistää mobiiliverkkoon ja päästä käsiksi niiden tuottamaan dataan. Lisäksi COMNET selvittää mahdollisuuksia avata hiljattain saamansa 3.5 GHz taajuusalueen osallistujille. Parhaassa tapauksessa COMNET pystyy tarjoamaan osallistujille myös mahdollisuuden modifioida Otaniemen 5G-koeverkon ydintä (core), joka perustuu COMNET:in kehittämään avoimeen lähdekoodiin.

Osallistujat IoThon-tapahtumaan valitaan hakemusten perusteella. Hakemusten teko alkaa maaliskuun alussa. 

Seuraa IoThonia webissä https://iothon.io ja Facebook:ssa IoThonHelsinki

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kampus Julkaistu:

Pyörävarkaudet lisääntyneet kampuksella – muista lukita pyöräsi kunnolla

Kevään myötä pyörävarakaudet Aalto-yliopiston kampuksella ovat kasvaneet.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.