Uutiset

GE Healthcare lahjoittaa anestesiakoneita

Aalto-yliopiston opiskelijat pääsevät perehtymään sairaaloiden laitteisiin osana opintojaan.

GE Healthcare lahjoittaa Aalto-yliopistolle ja ammattikorkeakoulu Arcadalle S/5 Aespire -anestesiatyöasemat. Lahjoituksen tarkoitus on antaa opiskelijoille mahdollisuus perehtyä sairaaloissa käytettäviin terveysteknologian laitteisiin osana opintojaan.

Terveys ja hyvinvointi on Aallon tutkimuksen avainalue

Professori Ari Koskelainen Aalto-yliopiston neurotieteen- ja lääketieteellisen teknologian laitokselta korostaa lahjoituksen merkitystä. "Terveys ja hyvinvointi on yksi Aalto-yliopiston opetuksen ja tutkimuksen strategisista painopistealueista. GE Healthcaren aiemmin meille lahjoittamilla potilasmonitoreilla sekä tällä anestesiatyöasemalla on suuri merkitys erityisesti lääketieteellisen teknologian toiminnallisuuden opettamisessa. Ne myös konkretisoivat turvallisuuskriittisten tuotteiden suunnittelua ja tuotekehitysprojektien hallittua läpivientiä."

"Arcadassa on pitkä kokemus simulaatio-opetuksen käytöstä terveydenhuollon henkilöstön koulutuksessa. GE:n lahjoittamat laitteet tulevat käyttöön simulaatiotiloihimme, joissa niitä käytetään muun muassa ensihoitajien, kätilöiden, terveydenhoitajien ja sairaanhoitaja-opiskelijoiden koulutuksessa. Lahjoituksen ansiosta voimme paremmin opettaa anestesiahoitajalle tärkeitä kliinisiä taitoja", lehtori Patrik Nyström Arcadasta kertoo.

Lahjoitus hyödyttää myös GE Healthcarea. "Palkkaamme mielellämme tuotekehitykseemme opiskelijoita, joilla on jo valmistumisvaiheessa ymmärrystä ihmisen fysiologiasta ja kliinisistä parametreistä ja jotka osaavat lisäksi käyttää potilasmonitoria ja anestesiakonetta. Tällaiset työntekijät pääsevät tuottavaan työhön huomattavasti muita nopeammin", Engineering Manager Niko Nuotio GE:ltä sanoo.

"Terveysteknologia on Suomen suurin korkean teknologian vientiala ja toimiala kasvaa voimakkaasti. Haluamme tukea alan opetusta sekä varmistaa sen jatkumisen Suomessa sekä antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua nykyaikaisiin leikkaussalilaitteisiin sekä saada niiden käytöstä kokemusta. Potilasmonitorit ovat kehittyneet huimasti viimeisten 20 vuoden aikana eli on hyvä, että opetuksessa käytössä olevat laitteet ovat moderneja", Nuotio toteaa.

Anestesiatyöasema valvoo potilaan hyvinvointia

Anestesiatyöasema muodostuu anestesiakoneesta, potilasvalvontamonitorista sekä monitorin kanssa keskustelevasta tietojärjestelmästä. Anestesiakone huolehtii nukutuksen aikana potilaan hengityksestä sekä hapen ja nukutuslääkkeiden annostelusta. Laitteeseen liitettävä potilasvalvontamonitori puolestaan mittaa potilaan verenpainetta, pulssia, anestesian syvyyttä ja kymmeniä muita kliinisiä parametreja sekä keskustelee tietojärjestelmien kanssa ja välittää hälytystietoja tietoverkossa hoitohenkilökunnan tarpeisiin. Nyt lahjoitettavissa S/5 Aespire -anestesiakoneessa ja CARESCAPE B450 -potilasvalvontamonitorissa on molemmissa mukana suomalaista insinööriosaamista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Kampus, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

HR palvelupisteen kesätauko ja uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen

HR palvelupiste on kesätauolla 28.6 - 5.8.2024. Uudet aukioloajat 6.8.2024 alkaen ovat tiistai - torstai klo 12.00 - 15.00. Huom! aukioloajat muuttuvat 6.8.2024 alkaen.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.