Futurot esittäytyvät Espoon WeeGeessä

Puoli vuosisataa sitten arkkitehti Matti Suuronen sai vanhalta koulukaveriltaan, lääkäri Jaakko Hiidenkarilta tehtävän: suunnitella vaikeakulkuiseen maastoon sopivan, perinteisestä tyylistä poikkeavan hiihtomajan.
Kolmen vuoden kehitystyön tuloksena syntyi ellipsin muotoinen, muovinen Futuro, jossa kiteytyvät 1960-luvun lopun avaruusajan arkkitehtuurin ja designin kokeelliset muodot, uudet materiaalit ja optimistiset ideat. Nyt näyttelykeskus WeeGee on koonnut Suurosen nimeä kantavaan museokauppatilaan Futuron maaailma-näyttelyn, joka esittelee taloa sekä sen maailmanvalloitusta 50 vuoden ajalta, valokuvin, kuvatekstein ja karttagrafiikoin.
Näyttelyn visuaalinen ilme ja arkkitehtuuri ovat kolmen Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun koulutusohjelman opiskelijan, Kaisa Kantokorven, Henna Palosen ja Anna-Riikka Nuutisen, käsialaa.
– Tutustuimme Futuro-tutkija Marko Homeen opastamina Futuron historiaan ja loimme sitten näyttelykonseptin. Valitsimme yhteistyökumppaneiksi vantaalaisen Lönnberg Oy:n sekä lahtelaisen Kera Group Oy:n.
Näyttelyssä on kuvia lähes 50 Futurosta eri puolilta maailmaa. Muutamista taloista on esillä myös sisäkuvia, jotka havainnollistavat niiden erilaisia sisustustyylejä.
– Näyttelytilaan valitsemamme Eero Aarnion Pallotuoli esiteltiin Lontoossa yhtä aikaa Futuron ensiesittelyn kanssa, Anna-Riikka Nuutinen paljastaa.
– Koko projekti oli meille suunnittelijoina erittäin palkitseva kokemus.
Futuron maailma -näyttelyyn voi tutustua näyttelykeskus WeeGeessä 31. tammikuuta 2016 asti.
Lisätietoja näyttelystä (weegee.fi)
Kuvat Heidi Hanna Karhu
Lue lisää uutisia

5G Hack the Mall -kesäkoulu tarjoaa yrityksille ja alueille kustannustehokkaan tavan oppia 5G-teknologiasta
Se tarjoaa myös hyvän mahdollisuuden käynnistää yrityksiä ja aluetta palvelevia uusinta teknologiaa soveltavia kehitysprojekteja.
Fiskars Group lahjoittaa 250 000 euroa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun alalle
Lahjoitus on osa Fiskars Groupin ja Aallon pitkäaikaista yhteistyötä, joka on sisältänyt muun muassa vastuulliseen muotoiluun ja tulevaisuuden materiaaleihin keskittyviä kursseja.
Matematiikan alan naisten kansainvälinen konferenssi ja Ladyženskaja-palkinnon julkistus 1.-2.7.2022
International Mathematical Union -järjestön matematiikan alan naisten valiokunta järjestää kautta aikojen toisen (WM2)- eli World Meeting for Women in Mathematics -konferenssin 1.–2.7.2022. Sen yhteydessä jaetaan matemaattisen fysiikan palkinto, joka on nimetty Olga Aleksandrovna Ladyženskajan mukaan.